Dermika HydroClean, Płyn micelarny do demakijażu twarzy i oczu z kwiatem lotosu

• 9 września 2020 o 0:56
    Cudko
    Ten płyn jest genialny, zmywa makijaż bardzo dobrze. Nie podrażnia skóry. Moje oczy są bardzo wrażliwe na kosmetyki do demakijażu A ten płyn sprawdził się dla nich jak najlepiej. Pachnie pięknie, nie nachalnie Ale intensywnie. Skóra jest po nim świeża. Nie ma uczucia lepkości.
    • Działanie
  • 7 lipca 2020 o 8:40
    Lubimy się
    Płyn bardzo dobrze sprawdza się przy suchej i wrażliwej skórze, jest delikatny, dobrze oczyszcza twarz i zmywa makijaż. Nie podrażnia skóry, nie szczypie w oczy, nie zapycha, doczyszcza skórę nawet z ciężkich podkładów. Ładnie pachnie, opakowanie jest dla mnie wygodne, wydajny. Co tu dużo pisać, warty swojej ceny, polecam.
    Zalety:
    • Delikatny
    • Dobrze oczyszcza
    • Ładnie pachnie
    anqul
    3 lutego 2020 o 15:16
    Bardzo delikatny i skuteczny płyn micelarny ;)
    Produktu używam od około 3 miesięcy, tak długo ponieważ tylko się nim wspomagam, gdy mam mocniejszy makijaż oczu. Na codzień demakijaż wykonuję rękawicą Glov. Płyn micelarny firmy Dermika sprawdził mi się bardzo dobrze, świetnie zmywa nawet ciężki makijaż typu smokey eyes, nie podrażniając przy tym delikatnej skóry powiek i skóry wokół oczu, nie trzeba mocno pocierać skóry. Dzięki temu płynowi makijaż zmywamy z łatwością. Świetne jest również to, że płyn nie zostawia tłustej czy lepkiej skóry (choć i tak płyn micelarny również trzeba zmyć wodą!). Ostatnio bardzo mnie zdenerwował np. Dwufazowy płyn do demakijażu od Nivea, który zostawia tłustą warstwę, przy zmywaniu oczu, dostaje się do nich i je podrażnia, sprawia, że oczy są tłuste i zamglone czego nienawidzę! Ten z Dermiki kompletnie nie podrażnia oczu, a nawet gdy się do nich dostanie to nic się nie dzieje - nie szczypie i nie piecze. Zapach jest bardzo delikatny i subtelny, przypomina mi zapach gabinetów kosmetycznych :) Posiadam cerę suchą i wrażliwą, płyn również fajnie nawilża i łagodzi skórę :) bardzo polecam! Może kupię jakąś inną wersję od Dermiki teraz? :) Jedynym minusem jest opakowanie z pompką, po naciśnięciu produkt wyskakuje wprost na nasze ubranie, gdy chce się to zrobić jedną ręką :D
    Zalety:
    • Nie lepi się
    • Nie zostawia tłustej warstwy
    • Nie szczypie w oczy
    • Odpowiedni dla cery suchej, skłonnej do podrażnień
    • Subtelny zapach
    Wady:
    • Opakowanie z pompką.
  • 13 stycznia 2020 o 18:14
    Cera ukojona
    Bardzo fajny, trafiłam na niego podczas promki w hebe i w normalnej cenie pewnie bym nie kupiła. Dobrze oczyszcza skórę, ale dozownik z pomką nie jest najlepszym rozwiązaniem, bo słabo się kontroluje ile wylewa się na wacik. Do zmywania makijażu oczu się nie nadaje bo mega szczypie. Poza tym skóra jest uspokojona, dobrze nawilżona, miękka :)
    Zalety:
    • kojący efekt dla skóry
    • miły zapach
    • szczypie w oczy
  • 2 marca 2019 o 20:07
    Na promocji ok...
    Kupiłam ten produkt na promocji w Hebe i z tego co pamiętam to dość dużej, bo za buteleczkę 300 ml z pompką zapłaciłam kilkanaście złotych. Zapach płynu jest przyjemny, delikatny, mi odpowiada. Samo działanie płynu... ogólnie buzię jest w stanie zmyć, natomiast oczy, no tu już zdecydowanie gorzej moim zdaniem. Trzeba bardzo dużo płynu użyć i wacików, żeby zmyć niewodoodporny makijaż. Płyn nie jest wydajny i dość szybo ubywa go w buteleczce. Z zalet to pozostawia uczucie nawilżenia skóry, nie ściąga po nim, jest bardzo miękka i miła skóra. Niestety w regularnej cenie to raczej bym nie kupiła.
    Zalety:
    • uczucie nawilżenia po użyciu
    • pozostawia skórę miękką i miłą w dotyku
    • buteleczka z pompką
    Wady:
    • mało wydajny
    • cena regularna zbyt wysoka