Ziaja Kozie Mleko, Mleczko+Tonik

ziaja Kozie Mleko Tonik i Mleczko w Jedynm 200ml

• 13 lutego 2021 o 13:23
    Przyjemnie pachnie i bezbłędnie usuwa makijaż!
    Kozie Mleko od Ziaja kupiłam w Hebe na promocji za 5,49 zł, cena regularna to 10,99 zł. Mleczko jest zamknięte w białej buteleczce z minimalistyczną grafiką. Jest ona zamykana na klik, co w tym przypadku nie jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ zatyczka u mnie się prawie całkiem urwała, najlepszym rozwiązaniem byłby dozownik w formie pompki. W obecnej sytuacji ciężko nawet wydobyć produkt do końca i za każdym razem wypływa inna ilość. Produkt przede wszystkim przyjemnie pachnie. Ma płynną, średnio gęstą, białą konsystencję, którą wyciskam z opakowania na dłoń i wmasowuję w twarz w celu usunięcia makijażu. Mleczko bardzo dobrze się w tym celu sprawdza, bo niemal bezbłędnie usuwa go w całości. Niestety u mnie za prawie każdym razem po użyciu występuje mgła przed oczami. Trudno mi się wypowiedzieć czy Kozie Mleko tonizuje twarz, natomiast ja zawsze używam po nim jeszcze toniku. Produkt nie podrażnia, nie wysusza skóry.
  • 10 lutego 2021 o 16:54
    idealny do wrażliwej cery i oczu
    Bardzo lubię zapach tego mleczka do demakijażu, super sobie radzi ze zmywaniem. Ja ogólnie też mam dosyć wrażliwą skórę i oczy, nie mogę np. znaleźć płynu micelarnego, który by mi nie podrażniał zarówno cery jak i oczu. Takie łagodne mleczko to strzał w 10!
    Zalety:
    • zmywalność makijażu (a więc wydajność)
    Ang_89
    8 kwietnia 2020 o 4:01
    Bardzo dobry produkt
    Dla mnie podstawą oczyszczania i demakijażu jest mleczko. Jakoś nie polubiliśmy się z płynami micelarnymi. Wcześniej używałam mleczka Ziai micelarno -nawilżającego. Postanowiłam przetestować to, iż niegdyś używałam balsamu z serii Kozie mleko, który bardzo dobrze się sprawdził na mojej suchej skórze. Przechodzę do recenzji produktu. Konsystencja mleczka, jest jedbawista i delikatna, jednocześnie dobrze radzi sobie z usuwanien makijażu i zanieczyszczeń. Nie podrażnia, nawilża, odświeża, nie ma potrzeby używania toniku. Nie pozostawia efektu ściągniętej skóry, pielęgnuje i wygładza. Jest to po prostu bardzo dobry polski produkt w przystępnej cenie.
    Zalety:
    • pozostawia efekt odżywionej, nawilżonej, gładkiej skóry
    • nie podrażnia
    • dobrze zmywa makijaż i wszelkie zanieczyszczenia
    • przystępna cena
    • dwufunkcyjny ; nie ma potrzeby używania toniku
    • delikatny zapach
    Wady:
    • jedyną wadą jest to, że szybko się kończy
  • 20 marca 2020 o 20:15
    Całkiem ok
    Kupiłam ten produkt bo byłam ciekawa działania mleczka w połączeniu z tonikiem. Produkt przypomina konsystencją mleczko. Zapach ładny, typowy dla całej serii. Nie wysusza skóry. Zmyje delikatny makijaż, z podkładem sobie radzi, z tuszem do rzęs (w moim przypadku) nie za bardzo. Gdy nakładałam go na płatek kosmetyczny działał jeszcze słabiej. Nalewałam odrobinę na ręce, potem bezpośrednio kolistymi ruchami rozprowadzałam na twarzy. Z tuszem musiałam się chwilę pomęczyć. Cena przystępna, wydajny, ale nie jest to produkt dla mnie.
  • 6 lutego 2020 o 21:58
    Dobra jakość za dobrą cenę
    Bardzo lubię to mleczko. Za zapach, za odpowiednią konsystencję i za działanie. Bardzo dobrze zmywa delikatny makijaż, zostawia twarz odświeżoną i nawilżoną i mimo, że mam cerę mieszaną a nie suchą bardzo się polubił z moją skórą. Naprawdę dobra jakość za dobrą cenę.
    Zalety:
    • Działanie, zapach, cena
    Wady:
    • Mogłaby być w praktyczniejszym opakowaniu, żeby wydobyć resztę butelka musi leżeć do góry nogami :)