L'Oreal Professionnel Serie Expert, Absolut Repair, Maska regenerująca włosy bardzo uwrażliwione

• 21 sierpnia 2013 o 15:39
    Jest świetna :)
    Maska jest cudowna do moich rozjaśnianych przesuszonych i osłabionych włosów :) Zaczne od plusów: +świetnie odżywia włosy +wyglądają po niej zdrowo +ma fajną konsystencje jak masełko +bardzo przyjemny zapach +przystępna cena +bardzo wydajna Minusy: -troszke obciąża -odrobine przetłuszcza Ale czego sie nie robi dla zdrowego wyglądu włosów. Wprost sie od niej uzależniłam i bardzo mnie to cieszy :) Ogólnie bardzo polecam bo warto :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2
  • 16 kwietnia 2013 o 23:31
    Świetna maska do zniszczonych włosów
    Używam tej maski od bardzo dawna, jest świetna do farbowanych, rozjaśnianych, zniszczonych włosów. Dostałam próbkę od fryzjerki i od tego czasu używam jej regularnie. Dobrze wygładza włosy i ułatwia rozczesywanie. Stosuję ją sporadycznie, raz na tydzień, dwa i wystarcza, ale kiedyś farbowałam częściej włosy i stosowałam ją częściej. Zwykle nakładam od połowy długości, czasem na całość jeśli czuję, że włosy potrzebują wyjątkowego wygładzenia albo jeśli prostuję włosy. Nie zdarzyło się, żeby obciążała a mam cienkie włosy. Dodatkowo ładnie pachnie. Minus za silikony, ale to zależy od osoby czy one przeszkadzają. Osobiście stosuję na co dzień kosmetyki naturalne a tą maskę tylko od czasu do czasu albo w awaryjnych sytuacjach. Kupuję duże opakowanie na allegro i jest o połowę taniej niż w salonie. Używam tego produktu od: 6 lat Ilość zużytych opakowań: 6 dużych opakowań
    werka89
    28 kwietnia 2012 o 18:33
    Za droga jak na taki skład i działanie
    Swego czasu zafundowałam sobie tą odżywkę razem z maseczką. Koszt duży, a działanie – koszmar. Moje włosy są Moje włosy są puszące, niezdyscyplinowane, zniszczone, suche. Mam też wrażliwy skalp, Łojotokowe Zapalenie Skóry (przetłuszczanie się połączone z permanentnym łuszczeniem się). Moje włosy są zniszczone w wyniku wieloletniego farbowania (chemiczne – rzecz z resztą nadal będę to robić – mój naturalny kolor to mysi brąz – okropnie nudny i zupełnie nie twarzowy :]) i przygody zwanej „trwała ondulacja” – fryzjerka spaliła mi włosy poprzez użycie za dużej ilości płynu do skręcania ( :kill: ). Efekt mam mega puszące się włosy – niezdyscyplinowane, cienkie, zniszczone, mocno przesuszone. Z powodu ŁZS poszukiwanie odżywki jest dla mnie bardzo trudne. Skalp wybitnie nie lubi polimerów tworzących ochronny film na włosach. Za wyjątek stanowią te należące do grupy używanej w stylizacji włosów (składniki gum, żeli, past) typu PVP, PVP/VA copolymer ect. Inne – sylikony (nawet te lekkie typu Dimethicone), polimery z rodziny Polyquaternium i quaternium (wszelakie) oraz guma guar hydroxypropyltrimonium chloride są zakazane – doprowadzają mnie do świądu, zaczerwienienia, zwiększenia łuszczenia się skalpu i przetłuszczania – stan skóry głowy się pogarsza. Zawiera ta maska amodimethicone – lekki sylikon, który akurat u mnie ma działanie odwrotne do zamierzonego – niesamowicie obciąża włosy, przez co wyglądają jak smutne smętne strąki, są ciężkie, przylizane, obciążone, a skalp podrażnony. Wygładza, ale włosy nie wyglądają na „sypkie” – czyli puszyste, z objętością i wygładzeniem. Są błyszczące, ale za cenę objętości.Regeneracja - zerowa. Łatwe rozczesywanie? Tak, ale za cenę wyglądu. Produkt działa nawilżająco, wygładzająco, lecz już nazwa Absolut Repair - absolutna regeneracja do czegoś zobowiązuje. Producent się z tego nie wywiązuje. Ta maska jedynie wygładzi i ułatwi rozczesywanie włosów, a candelilla cera / candelilla wax i annodimethicone utworzy film na włosach, przez co będzie się wydawać, że są miękkie. Jedynie nawilżenie da gliceryna i dwa alkohole tłuszczowe, ale gliceryna nie jest blisko początku. Skład nie zawiera kreatyny, czy czegokolwiek co by odżywiało włosy, lepiej gdyby maska nie miała sylikonów, za to miała, kreatynę, jedwab, alkohole tłuszczowe, glicerynę - wtedy była by to bomba odżywcza, a tak maska nie zasługuje na swoją cenę. Dla mnie mogła by kosztować 1/10 tego co kosztuje. Konsystencja przyjemna, budyniowa. Produkt wydajny. Ale efekt i skład niewspółmierny do ceny . Bubel za duże pieniądze. Piękny kolor, ale uzyskany dzięki sztucznym barwnikom. Zapach przyjemny, ale sztucznawy. Zasługuje na 3 gwiazdki. Z powodu - połowicznego działania, składu, ceny. Czyli - maska typ średnia. Cudem nie jest. Używam tego produktu od: 2 mies w 2009 roku w lutym Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Nicolle
    24 kwietnia 2012 o 10:09
    bardzo słaba
    Maska bardzo obciąża włosy. Jest ciężka w aplikacji, „tępa”, trzeba się nieźle napracować aby ją wreszcie równomiernie rozprowadzić. Po aplikacji na wilgotne włosy, przez chwilę jest wrażenie wygładzenia, jednak już po dłuzszym spłukiwaniu (nie można krócej bo włosy pozostają tłuste i maksymalnie obciążone) – włosy znów robią się szorstkie i splątane. Nie ma mowy o rozczesaniu bez użycia olejku. Używam tego produktu od: 2 miesiecy Ilość zużytych opakowań: zużyłam całe opakowanie
  • 23 marca 2012 o 9:21
    Super
    Rewelacja!Dzięki tej masce moje włosy po dekoloryzacji ożyły :) Są mięciutkie, świecące i zdrowe :) Dzięki niej odstawiłam na bok prostownicę, bo włosy są gładkie i ładnie się układają :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania