Bourjois Repulpant Reboosting Collagen Foundation (Podkład wygładzająco - przeciwzmarszczkowy)

• 3 maja 2014 o 0:33
    bardzo dobry na wiosnę i lato
    Produkt kupiłam w postaci 12 ml testera, skuszona niską ceną oraz marką - bardzo dobrze sprawdziły mi się inne podkłady Bourjois. Przy pierwszym nałożeniu byłam zawiedziona - uważałam że kolor (56 beige rose) jest zbyt ciemny o jakieś 2 tony, konsystencja jest tłusta i krycie niewielkie. Po kilku użyciach radykalnie zmieniłam zdanie - zauważyłam że \'pracuje\' zaraz po nałożeniu, ładnie blenduje się z kolorem cery (nawet dużo jaśniejszej), \'tłustość\' znika i pozostaje efekt zupełnie nietłustego rozświetlenia i nawilżonej cery. Radzi sobie nawet z tonizowaniem cieni pod oczami. Krycie średnie, potrzeba 2 warstw aby cera była jednolita. Trwałość średnia, wymaga min. 1 poprawki w ciągu dnia. Bardzo dobry podkład na ciepłe, pełne słońca miesiące, ponieważ efekt który daje ten podkład prezentuje się wówczas najlepiej. Używam tego produktu od: marca 2014 Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 31 maja 2013 o 20:59
    Szkoda, że został wycofany
    Podkładu używałam kilka lat temu, kiedy był jeszcze dostępny w sprzedaży. Jest to zdecydowanie jeden z produktów, które do tej pory milej wspominam. Ładnie kryjący, dający bardzo naturalne wykończenie. Idealnie wtapiał się w cerę, nie podkreślał suchych skórek. Szkoda, że został wycofany, bo był naprawdę udanym produktem. Używam tego produktu od: ponad 5 lat Ilość zużytych opakowań: kilka
    no_end
    31 maja 2013 o 16:54
    zdecydowanie bym go używała, gdyby nie został wycofany
    Podkład doskonały dla cery bez wyprysków. Dla mnie idealny w lepsze dni, zwłaszcza latem, gdy nie miałam ochoty na nic ciężkiego, a nie wymagam latem od podkładu mocnego krycia. Wystarczy, że skóra wygląda promiennie, i taki efekt daje ten podkład. Jestem ogromną fanką podkładów i korektorów marki Bourjois - szkoda, że został wycofany. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 - 30ml
    duś.
    3 czerwca 2011 o 17:57
    Na lato jak najbardziej!
    Kupiłam na allegro próbkę tzn. tester, potem całe opakowanie, gdyż kosmetyk mnie jak najbardziej do siebie przekonał. Oczywiście zgodzę się z poprzedniczkami, że słabo kryje, ale mając na względzie lato - sprawdza się na piątkę, a właściwie na czwórkę, to też tyle zarobił ode mnie gwiazdek. Podkład jest lekki dzięki czemu świetnie się nakłada, nie pozostawia smug i idealnie stapia się z cerą (mam bodajże kolor 63 - przejściówka między jasną zimą a opalonym latem ;)). Muszę mu także przyznać plus za właściwości wygładzające - po nałożeniu, skóra rzeczywiście staje się ujednolicona i gładka. Jednakże właściwości przeciwzmarszczkowych moje "kurze łapki" nie odnotowały ;) Minus oczywiście za jego niedostępność w sklepach - dorwać można go jedynie na allegro. Ale warto spróbować, jako coś na lato - dodatkowy plus - nie zapycha! Aha, nie ma również żadnych właściwości matujących, także przy upale, bez wsparcia świeci się niczym zorza polarna, ale mnie to nie odstrasza. Używam tego produktu od: paru miesięcy. Ilość zużytych opakowań: tester i 1/2 standardowego.
  • 25 grudnia 2010 o 12:53
    nie sprawdził się
    Być może jestem za młoda na ten podkład :D, ale w moim przypadku absolutnie się nie sprawdził. Lejąca, tłusta konsystencja, zero matowienia, błyszcząca skóra (dramat!), wręcz spływał z mojej twarzy. Odcień brzydki, nieestetyczny, z żółtawymi refleksami. Efekt maski murowany, nawet przy umiejętnej aplikacji. Co z tego, że ładnie pachnie. Samą wonią nie pomalujemy buzi.