Issey Miyake Le Feu d`Issey

Buraska
    13 września 2014 o 20:11
    Borowikowa zupa krem....
    Nadarzyła się dziś okazja na przetestowanie tych unikatowych perfum, otoczonych legendą o niezwykłości. No i są niezwykłe, to prawda, ale ta niezwykłość zupełnie mnie powaliła. To, co poczułam, to specyficzny aromat suszonych grzybów w towarzystwie nut mlecznych-ciepłego mleka albo słodkiej śmietanki. Końcowy efekt to zabielana zupa grzybowa. Jest świątecznie i zimowo, ale to nie dla mnie.
  • 29 sierpnia 2012 o 2:01
    Mój jedyny, boleśnie odebrany....
    W ogóle nie jestem w stanie pojąć decyzji o wycofaniu tego zapachu... To juz nie pierwszy raz kiedy zapach, tóry mi się spodoba zostaje wycofany, a moje zakupy przypominaja polowanie i to niebezpieczne, z dużą utrata krwi bo ceny są po prostu KOSMICZNE ponad 500zł za buteleczkę -_- Gydby szanowy Pan Prducent czy ktoś tam przywrócił ten zapach kupowałabym i nosiła tylko te perfumy. Moje marzenie - wejść do Sephory i zobaczyć je na półce, stałam by tylko po to żeby widzieć kilkanaście opakowań :P Z ognista kulką spotkałam się pierwszy raz z 10 lat temu. Zobaczyłam u ciotki na pólce śmieszną gumową kulkę i oczywiście musiałam sprysakać nadgarstki... Zapach był piekny ale teraz za trudno wydobyc mi go z odmętów pamięci. Na pewno był niezwykle intrygujacy, inny niz wszystkie, pieprzny i słodki. Pamiętam jak któregoś wieczora po kapieli znów podkradłam Le feu d\'issey ciotce i spryskałam szyję. Poszłam sobie spać i nagle w środku nocy zbudziłam się bo poczułam ten zapach! Był przepiękny taki ciepły, gorący wręcz do tego mleczny słodki i pieprzny niesamoity. W stanie półsnu towarzyszyły temu zapachowi jakieś niezwykłe i piękne wizje, a poduszka pachniała jeszcze kilka dni... ODDAJCIE NAM LE FAEU Z!!!! Kocham ten zapach ... Używam tego produktu od: kilka lat temu Ilość zużytych opakowań: psiknięcia
  • 25 marca 2012 o 13:06
    Niesamowity
    Dawno temu ten zapach mnie zauroczyl... Tyle, ze to byly czasy kiedy nie bylo mnie na niego stac... Pierwsze skojarzenie z tym zapachem to... mleko. Ale nie slodkie, mdle, bez wyrazu. Dominujaca mleczna nuta nie jest przeslodzona, dziecinna, infantylna. Wrecz przeciwnie, kojarzy sie ze zdecydowaniem, jest lekko kwaskowata, wibrujaca, zaczepna. Te perfumy nie pozwalaja zostac obojetnym, albo sie je kocha albo nienawidzi. Ja zalapalam sie w tej pierwsze kategorii, bo lubie zapachy niebanalne (a jest to zapach niewatpliwie oryginalny) i zapachy z nutka spozywcza... ;-) Szkoda, ze obecnie to juz nieosiagalny przedmiot kultu... Ale ten zapach wciaz tkwi w mojej glowie... Używam tego produktu od: minelo juz dobrze ponad 10 lat Ilość zużytych opakowań: tylko kilka probek
  • 19 lutego 2012 o 12:44
    bardzo niezwykły
    To jest na pewno interesujący zapach. Dostałam go w prezencie kilka lat temu i chciałam polubić. Podobała mi się buteleczka i sam zapach - w buteleczce. Niestety na mojej skórze pachniał obco. Tak obco, że nie byłam w stanie zaakceptować go wokół mnie. Jest bardzo trwały, więc próby zaprzyjaźnienia się z nim skutkowały bólem głowy. Miałam koleżankę, która go kochała i w końcu oddałam jej te perfumy. Używam tego produktu od: nie używam Ilość zużytych opakowań: trochę z jednego
    Tam Dao
    31 października 2011 o 16:26
    Piaty Element
    Sa zapachy ktore podrozuja w czasie i w akcie olfaktorycznej transgresji wykraczaja poza jego ramy. Le Feu pachnie poza czasem i przestrzenia, jest przy tym niebezpiecznie odurzajacy niczym muzyka Badalamentiego. Bogactwo zapachu albo zachwyca albo przeraza: jest tu dziwna, troche plastikowa niczym w Tocade roza, mleko podgrzewane na cygarze, ziola w karmelu i drapiezny, shizofreniczny jasmin podszyty cytrusowa nuta. Le Feu jest takze jednym z najbardziej ambiwalentnych zapachow jakie znam; mroczno kadzidlano anielsko-mleczny, balansujacy na granicy egzotyki, apteczno-kojacy a jednoczesnie bezwzgledny niczym trucizna. Perfumeryjne uosobienie Galadriel. Buteleczka - genialna; ogien milosci zamkniety w plastikowej kuli, skonsumowany na tropikalnej wyspie. Trwalosc - krolewska - conajmniej 9 godzin Dostepnosc - minimalna Cena - wart kazdej ceny. Monsieur Miyake, encore S\\\'il vous plaît!