Silk & Soft Brauna to pewnie najlepsza z obecnie dostępnych golarek na rynku. Użyłam już kilku golarek różnych firm i dotychczas lepsza okazała się jedynie stara golarka Brauna dołączana do depilatora Braun Silk-Epil. Ja używam wersji wodoszczelnej na akumulatory. Nie mogę na razie ocenić jej trwałości, ponieważ używam od niespełna roku, zawsze jednak na mokro, nigdy żadna część nie pokryła się rdzawym nalotem, golarka nie zepsuła się, woda nie dostała się do mechanizmu. Baterie trzymają bardzo długo, rzadko muszę je ładować. Używam golarki tylko do okolic bikini, 3-4 razy w miesiącu. Dołączone do golarki nasadki moim zdaniem są bezużyteczne, bardziej utrudniają golenie, niż je usprawniają. Nie zauważyłam też żadnego działania paska napinającego i poduszeczki amortyzującej - owszem, działa, kiedy się bardzo mocno palcem naciśnie, ale nikt z taką siłą nie używa golarki. Nie należy się więc sugerować tą częścią opisu, mówiącą o pasku, poduszeczce i nasadkach, raczej nie sprawdzają się i nie są żadnym istotnym udogodnieniem. Golarka jest ostra i bezpieczna, nie kaleczy, nie szarpie, nie rwie. Szkoda, że nie ma wysuwanego trymera, tak jak np. golarka Panasonic, to bardzo pożyteczna funkcja. Część goląca, czyli trymer i siatka mogłyby być bardziej rozbudowane, a trymer powinien być z obydwu stron siateczki golącej - nie jest to duża wada, po prostu dzięki temu golarka byłaby bardziej funkcjonalna. Cały przedmiot jest dosyć duży i ciężki, niby dobrze leży w dłoni, ale jest nieporęczny, kiedy chce się go używać np do bikini, albo wziąć w podróż. Golarka nie goli tak dokładnie, jak maszynka mechaniczna, ale to jest właściwość każdej golarki elektrycznej. Jej zaletą jest natomiast, że nie drażni skóry, nie powstają podrażnienia, ani nie wrastają włoski, trudno się skaleczyć. Podstawową zaletą golarki, choć moze wydać się to dziwne, jest to, że goli i jest dosyć ostra. Niestety większość golarek, jakie kupowałam, mimo że były markowe i zwykle bardzo drogie, nie goliły - były albo zupełnie tępe, albo rwały i przyszczypywały ciało lub włosy. Tę golarkę udało mi się kupić w promocji w Leclerku za ok. 190 zł. Różnice w cenie pomiędzy sklepami mogą być bardzo duże i dochodzić nawet do kilkudziesięciu złotych, polecam więc zrobić przed kupnem rozpoznanie. Biorąc pod uwagę zalety i wady tego produktu, a także jakość golarek innych firm, polecam ten sprzęt i wystawiam mu cztery gwiazdki. Ponieważ produkty Brauna są bardzo trwałe, nie zaznaczyłam, że kupię ten produkt ponownie, bo na pewno nie bedzie takiej potrzeby.