A ja go lubię i to baaardzo :)
Uzywam go od wielu lat, zamiennie oczywście z innymi pdkłądami, bo nie nadaje się na każdą okoliczność. Jako "kosmetyk do zadań specjalnych"- czyli do tych, do których został stworzony nadaje się idealnie. Ratuje mnie zawsze po nieprzespanej nocy, chorobie i tym podobnych sytuacjach, gdy wyglądam po prostu fatalnie, mam worki pod oczami, szarą cerę, przesuszoną itp. Dzięki niemu twarz nabiera zdrowego blasku, nie widać żadnych oznak zmęczenia, nawet jak się jest po ciężkiej imprezie ;). Fakt, że drobinki dosyć widać, ale z bardzo bliska, a poza tym są mikroskopijne, nie wiem, o jakim brokacie dziewczyny piszą. Twarz się nie "świeci", lecz raczej mieni się lekko jak perła, czy tam muszla :P. Wiadomo, że nie nadaje się na środek lata w samo południe, ale w pochmurne dni lub szarawe pory roku te drobinki są w ogóle niedostrzegalne, zwłaszcza w sztucznym świetle. Podsumowując:
+ spełnia swoje zadanie- likwiduje oznaki zmęczenia
+ krycie...hm w skali 1-5 oceniam na 4 (5 to totalna betonowa maska, więc raczej dobre:P), chociaż problemów z cerą nie mam, typu pryszcze itp.,ale wydaje mi się, że od tego są korektory, a nie podkłady rozświetaljące..
+ mimo, że jest rozświetlający nadaje się do mieszanej cery (w porówaniu z innymi podkładami w jego przedziale cenowym..nawet tymi rzekomo "matującymi" wypada świetnie, po większości takowych co 3 g muszę się matowić sypkim pudrem, z recoverem na twarzy co ok 5h)
+ nie wysusza
+ wydajny
+ ładne opakowanie i bardzo porządne, niezniszczalne, nie zdziera się, nic z niego nie ma prawa wyciec
+ dobra konsystencja, łatwo się rozprowadza, nie powoduje zacieków, nie zastyga etc., nie zbiera się w załamaniach, nie podkreśla zmarszczek, ani skórek;stapia się ze skórą
+ ładne kolory
+ niska cena!
+ wciąż dostępny w sieci, a zazwyczaj w ten sposób robię zakupy, więc dla mnie żaden problem...szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałam, że go wycofano ;P
Biorąc te wszystkie okoliczności pod uwagę minusów raczej nie dostrzegam. W tym przedziale cenowym uważam, że to naprawdę godny polecenia kosmetyk. Wiadomo, że nie zawsze i nie dla każdego, ale producent napisał jego specyfikację, zanim ktoś kupi radzę przeczytać o właściwościach kosmetyku i dowiedzieć się w jakim celu został wypuszczony i stosować umiejętnie ;)