Ziaja Sopot Sun, Preparat na usta i znamiona SPF 40 - wysoaka ochrona

• 17 czerwca 2017 o 23:00
    Produkt minionej ery
    Wiadomo, że to jest tani produkt, ale też przy okazji niekoniecznie wartość SPF odzwierciedla, ile chroni naprawdę. Albo jest niestabilny albo błyskawicznie znika ze skóry... Działanie: Gęsta maź zawierająca sporo parafiny i tlenku cynku. To w zasadzie całkiem dobrze, bo powinien trzymać się w posmarowanych nim miejscach. Niestety, gdzież tam. Szybko pozostaje po nim tylko wysuszenie i mimo przepisowego dokładania, skóra brązowieje. Lubi też przytkać pory, czyli tolerowany przez skórę (przynajmniej moją) jest tak sobie. Kwestie techniczne: Gęsty, ale da się rozprowadzić, wystarczy trochę cierpliwości i mniej tarcia, a więcej wklepywania. Jest natomiast biały i bardzo bieli też skórę. Po chwili jednak biel znika (i jak wspomniałam, sporo ochronnych właściwości). Spływa z potem. Nie jest według mnie wodoodporny i to stanowczo. Opakowanie ok, ale końcówkę produktu trudno wydobyć. Podsumowując: Będzie wystarczający, o ile nie oczekuje się super blokera i nie ma większych kłopotów ze skórą. Kiedy wchodził na rynek, sun blokerów było mniej i miały bardzo wysokie ceny, więc był super opcją. Teraz trąci nieco myszką.
    Zalety:
    • nie spływa, cena, wydajność, bezzapachowy
    Wady:
    • bieli, słabo chroni, zapycha, wysusza
  • 4 stycznia 2017 o 22:38
    Do punktowego stosowania jak znalazł
    Używałam w lecie do zabezpieczenia moich tatuaży przed słońcem i dał radę. Posmarowane miejsca nie opaliły się, często reaplikowany gwarantuje nam pełną ochronę. Słoiczek może i jest malutki ale wystarcza na długo a konsystencja pozwala precyzyjnie nanieść kosmetyk na wybrane partie. Nieco tłustawa konsystencja, ale nie przeszkadza to w używaniu.
  • 27 października 2015 o 23:53
    Bardzo przydatny, wielofunkcyjny kosmetyk
    Niewielką tubkę dostałam przy okazji zakupów w sklepie firmowym Ziai, zdaje się że za groszówkę do kremu z filtrem do twarzy. Byłam sceptycznie nastawiona bo wszelakie kremy na mojej bardzo alergicznej skórze mają tendencję do zapychania i tworzenia strasznych stanów zapalnych. Niedługo potem nastały afrykańskie upały a ja ruszyłam na podbój festiwali. Po tym jak pierwszy kontakt ze słońcem mimo 50-siątki na twarzy zrobił mnie na raczka, zaryzykowałam i nałożyłam w strategiczne miejsca. I to był strzał w dziesiątkę. Preparat lekko bieli ale to jest kwestia odpowiedniej cierpliwości przy wklepywaniu. Nie zapchał mnie, długo się trzymał (na nogach od 6 do nocy, w wodzie, słońcu, piachu i pocie przy nieregularnym stosowaniu dawał sobie świetnie rady), nie chwytał brudu i nie powodował, że przy 40 stopniach się lepiłam od kremu na twarzy za co ma u mnie wielkiego plusa. Był na tyle dobry, że w pewnym momencie nakładałam go na twarz i ramiona zamiast 50-siątki. Jest bardzo wydajny a malutka tubeczka jest bardzo fajna kiedy chce się nosić jak najmniej i można ją traktować jako wspomagacz kremu z filtrem na całe ciało jak i jako pomadkę - dla mnie ideał. Rano nakładałam krem z filtrem, potem tylko jak czułam, że gdzieś mnie przypieka poprawiałam preparatem. Dodatkowo, jest świetny w czasie przeziębienia aby uniknąć czerwonego, otwartego noska ;) Używam tego produktu od: Pięciu miesięcy Ilość zużytych opakowań: Niecałe jedno
  • 17 sierpnia 2013 o 18:17
    rewelacyjne cudo :)
    Zakupiłam na wakacjach, potrzebowałam ratunku dla moich ust gdyż porządnie spiekło je słońce... Kupiłam w ciemno ale jestem tym produktem zachwycona! Ja akurat trafiłam na wersję w tubce z filtrem spf30 :) Po prostu nie ma się do czego doczepić... Produkt jest rewalacyjny i bardzo skuteczny :D Mogę z pewnością napisać że produkt spełnia wszystko co obiecuje producent. Jest bardzo skuteczny - moje usta wręcz wołały o ochronę i nawilżenie, a ten preparat zapewnił ją i do tego ma bardzo przyjemną konstystencje i zapach :) Kupiłam z myślą o ustach, a co fajniejsze mogę również stosować na znamiona - czyli nie muszę kupować dodatkowych produków. Lecz należy go stosować z rozwagą ;P Ja niestety małą krzywdę sobie nim zrobiłam, ale nie zniechęciłam się do niego gdyż to była tylko i wyłącznie moja wina... Po prostu nie przyłożyłam się do aplikacji na znamiona, tylko pacłam sobie troszkę preparatu na pieprzyk robiąc sobie wkoło niego białą plamkę ;D Nogi opalone ale biała plamka wokół pieprzyka jest i to niejednego haha Ale sama jestem sobie winna ;) Troszkę później wyrównałam różnice przy innym opalanku, ale szczerze lepiej starannie nakładać to cudo :) Konsystencja świetna - gęsta, ale nie toporna przy nakładaniu, preparat ładnie się wchłania. Plusem następnym jest fakt że świetnie pachnie. Lubię go mieć na ustach, gdyż jest kremowy i przyjemny... do tego ten ładny, nienachalny zapach i delikatny posmak :) Opakowanie również podoba mi się... Jest proste ale wygodne! I nie jest to żadna licha tubka która ledwo się 3ma, lecz porządne opakowanie. Cena przyzwoita - osobiście dałam ok 9-10zł. Wydajność również ujdzie :P Mi dość szybko ubywa, ale ja często dziele się nim z innymi i sama osobiście dość często go używam oraz nie szczędze go :) Dostępność raczej dobra - ja zakupiłam w unieściu nad morzem w aptece, był jednym z dostępnych produktow na usta... Oceniam produkt w tubce: Ziaja Sopot Sun Preparat na usta i znamiona spf 30 - 15ml POLECAM POLECAM POLECAM MAŁE CUDO :) Plusy: + działanie / bardzo skuteczny, świetnie chroni i nawilża usta, oraz znamiona + cena + opakowanie / wygodna tubka + zapach + konsystencja + wydajność + można stosować na usta i znamiona + nie podrażnia, nie uczula + dostępność (raczej apteki) Minusy: moim zdaniem brak Używam tego produktu od: ok 2 miesiący Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    aneidra
    21 września 2012 o 14:16
    Genialny, genialny, genialny !
    Kupiłam na tegoroczne wakacje i bardzo dobrze, że to zrobiłam. Do tej pory go nawet używam na usta. Kiedyś bez tego przyjeżdżając po wakacjach do domu miałam niebywale spierzchnięte usta i mimo kremowania nie mogłam ich przez długi czas tak nawilżyć, aby wyglądały całkiem przyzwoicie. W te zaczęłam kremować usta tym preparacikiem i jestem na prawdę bardzo pozytywnie zaskoczona. Usta są całuśne, miękkie i nawilżone. Nie musiałam znów przechodzić intensywnego kremowania. Ponad to, malutkie opakowanie, które zmieści się wszędzie, super zapach, odpowiednia konsystencja, tani. Ziaja jest genialna ! Ten preparat też ! Jak dla mnie bezsprzecznie KWC ! Używam tego produktu od: czerwca 2012 Ilość zużytych opakowań: cały czas jedno :)