Bioderma Atoderm PP Crème Émolliente (Krem emolientowy dla skóry bardzo suchej)

• 14 grudnia 2013 o 15:51
    Rewelacja
    Odkrywalm ten krem jakis rok temu i jestem od niego uzalezniona. Mam atopowa skore, bardzo trudno ja nawilzyc, nie wspominajac o nawilzeniu ktore wytrzyma caly dzien. Pierwszym produktem o ktorym z czystym sumieniem moge powiedziec ze sobie z tym radzi jest Atoderm PP Creme Emollient. Stosuje go na cialo i ma dla mnie 3 zalety, ktorymi bije na glowe inne produkty: - fantastyczna aplikacja - wchlania sie momentalnie, nie trzeba masowac i wsmarowywac, od razu mozna sie ubrac. - nie pozstawia na skorze tlustej ani lepkiej warstwy, a lekki, przyjemny film nawilzajacy - skora jest nawilzona przez wiele godzin, spokojnie wytrzymuje od rana do wieczora Jak dotad nie mialam lepszego produktu, moja skora jest ukojona i wdzieczna mi za ten prdodukt. Zdecydowanie polecam osoba z atopowa skora. Używam tego produktu od: 8 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 4 w trakcie
  • 26 grudnia 2009 o 22:20
    Sama nie wiem
    Kupiłam go zamiast mojej ukochanej A-dermy. Ale bałam się zastosować na twarz. Smarowałam nim nogi i ciało. Pani w aptece mówiła o odbudowywaniu warstwy lipidowej skóry, ale nie wiem czy to się działo. Ma dość lekką konsystenje( jak i inne kremy z tej serii) i nie jestem do końca przekonana, czy on dobrze natłuszcza. Nie uczulił mnie, co jest dla mnie bardzo ważne, ale zdecydowanie wolę A-dermę. Używam tego produktu od:poł roku Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
    emma-e4
    3 września 2008 o 10:49
    ok
    pomógł mi na atopowe zapalenie skóry na twarzy ale nie jestem przekonana czy mogłabym uzywać go ciągle,więc odstawiam jak tylko moja skóra zacznie wyglądać normalnie nie podrażnia, wchłania sie szybko, nie piecze w oczy, nie spowodował wysypu na moejej skłonnej do zapychania twarzy chyba nie kupię więcej, ale nie jest to wynikiem złej jakości kremu - tylko jakoś nie mam do niego przekonania, do skóry wrażliwej będzie dobry ale do mocno przesuszonej chyba za lekki, za to nadaje się do skóry mieszanej jak na tego typu specyfik nie jest bardzo drogi - do twarzy uzywanie go na ciało już nie jest tak ekonomiczne Używam tego produktu od:4 miesiące Ilość zużytych opakowań:1
  • 16 czerwca 2008 o 11:52
    O nie, nie, nie.
    Kupiłam Atoderm PP z myślą o używaniu do twarzy, jednak totalnie się w tej roli nie sprawdził. Mazał się, nie chciał wchłaniać, nie nawilżał (no bo jak miał nawilżać niewchłonięty?) i powodował zaczerwienienia na mojej wrażliwej twarzy. Oczywiście powód był jeden, paraffinum liquidum - moja skóra (zwłaszcza na twarzy) bardzo go nie lubi. Po jakimś czasie postanowiłam zużyć go do ciała i dzisiaj właśnie pusta tuba w końcu wylądowała w koszu. Niby do ciała jest lepszy, ale też niespecjalnie go polubiłam. Nawilża średnio, ale nieco natłuszcza skórę, co dla mnie jest bardzo fajne i przyjemne, dodatkowo wygładza i zmiękcza. Ale ta obiecana delikatność? Niestety nie odnotowałam, po nałożeniu kremu na łydki zaraz po goleniu odczuwam szczypanie. Po niewielu balsamach mam taką reakcję, wiec tym bardziej jestem rozczarowana. Podsumowując oceniam na dwie gwiazdki i zgodnie z podsumowaniem takiej oceny stwierdzam, ze produkt jest "średni, raczej nie polecam" go kupować. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1
  • 27 maja 2008 o 9:10
    Bardzo fajny
    Używam tego produktu od ok.miesiąca do twarzy i jestem bardzo zadowolona. Zniknęło uczucie - swędzenia, - pieczenia, - wyrównał się ładnie kolor skóry, - nawilża twarz cały dzień Jeżeli ktoś nie lubi świecenia to nie polecam, ja jestem zadowolona po nałożeniu podkładu nawilżającego na ten krem mam ładnie rozświetloną cerę. Mam nadzieje po systematycznym stosowaniu efekty będą jeszcze lepsze. Znalazłam swój KWC:) Używam tego produktu od:od miesiąca Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego