Bourjois Maxi Frange Waterproof (Tusz wodoodporny, wydłużający i pogrubiający)

• 10 kwietnia 2011 o 23:03
    Polecam na specjalne okazje
    Na pewno nie jest to tusz do codziennego uzytku, bo po prostu szkoda rzes i czasu ;) Ale na extremalne sytuacje nadaje sie. Dluuuga impreza, upalne lato, a co za tym idzie kapiele, czy tez jesienny deszcz lub zimna. Ta maskara przetrwa wszystko, nawet mleczko do demakijazu (trzeba nalozyc mleczko na rzesy, odczekac troche i dopiero zaczac zmywac - schodzi idealnie) ;) Mysle, ze warto ja miec w swojej kosmetyczce. + rzesy do nieba + pogrubione + prawdziwa czern (o ile dobrze zamalujesz biala baze) + nie osypuje sie + dlugotrwaly + na prawde wodoodporny + mily zapach + delikatny dla oczu + tusz nie zasycha w pojemniku - duuzo czasu zabiera idealne pomalowanie (ale mysle, ze warto dla tego efektu) - szczoteczka, majaca tuszowac na czarno, to jakas porazka... trzeba za pierwszym razem troche powalczyc zanim uzyskamy idealny efekt (ale za to idealna szczoteczka od bazy) - przy dlugotrwalym (3tyg dzien w dzien) stosowaniu rzesy zaczynaja wypadac Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: prawie 1
    siulka
    6 kwietnia 2010 o 20:44
    tusz wszech czasów
    + fantastycznie pogrubia + bardzo mocno wydłuża - efekt sztucznych rzęs + bardzo wydajny + odżywia rzęsy + ślicznie pachnie, to rzadkie wśród tuszy + ładne opakowanie + maksymalnie wodoodporny - pływanie w basenie, płakanie, śmigus dyngus ;) + głęboki odcień czerni + odżywka w grzebyku a tusz w szczoteczce - najlepsze rozwiązanie dla mnie Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: 5
  • 5 grudnia 2008 o 20:45
    Nie polecam
    Jestem naprawdę zdziwiona ogólnymi zachwytami nad tym tuszem. Kupiłam go zachęcona recenzjami, ale dla mnie to bubel, w dodatku dość drogi bubel:( Pomalowanie rzęs zajmuje masę czasu, przede wszystkim przez konieczność nałożenia bazy (bez bazy efekt jest bardzo nieciekawy), czekanie aż ta wyschnie, a potem mozolne pokrywanie jej czarnym tuszem. Przy tym po wielokrotnych próbach stwierdzam, że po prostu nie da pomaloawć się tak, by rzęy nie były niemiłosiernie poklejone i nie sterczały we wszystkich kierunkach. Rozczesywanie szczoteczką trochę poprawia sytuację, ale czas jaki trzeba na to poświęcić naprawdę nie jet wart końcowego efektu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1
  • 31 października 2008 o 15:04
    świetny!
    jestem wierną fanką tuszy bourjois i ten jest chyba moim ulubionym. Przede wszytskim ma rewelacyjną bazę która znacznie zmienia wygląd rzęs- są dłuższe i grubsze. Trzeba pozekać aż wyschnie, bo inaczej przebija się przez czarny tusz i wszytsko wychodzi "szaro". Prawidłowo użyty jest super! Rzesy do nieba i już. Tusz używany samodzielnie daje niezłe wydłużenie, ale nadające się na co dzień bez teatralności. ładnie rozdziela rzęsy, nie skleja ich na pewno i nie robi grudek. Jestem bardzo zadowolona z wodoodporności, (chociaż po użyciu fixera z oriflame każdy tusz wytrzyma wodne szaleństwa, więc dziewczyny szukające trwałych maskar nie są skazane jedynie na wersje wodoodporne... :) nastręcza trochę problemów ze zmywaniem, ale ma być trwały to jest, prawda? czy ma jakieś minusy? dla mnie nie. jestem z niego bardzo zadowolona, pewnie kiedyś wrócę bo na razie spragniona nowości szukam czegoś nowego :) Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 2
  • 12 lipca 2008 o 22:27
    rewelacyjny
    Po dłuższym czasie używania i powracania do tego tuszu po korzystaniu i rozczarowaniu innymi muszę stwierdzic z czystym sumieniem że ze wszystkich dostępnych tuszy wodoodpornych ten jest moim jednym jedynym ulubionym:) i posiada jak dla mnie same zalety - trwały i wodoodporny, przetrwa wszystko,kąpiele, deszcze, śnieżyce, łzy i wygląda tak samo jak tuż po pomalowaniu - nie osypuje się, nie kruszy, tworzy dosyć gładką strukturę na rzęsach - kolor głębokiej czerni - równomiernie pokrywa bazę ( o ile ktoś jej nie nałoży za dużo ) - można nałożyć kilka warstw aż do efektu sztucznych rzęs - ma bardzo ładny zapach - nie powoduje wypadania rzęs podczas długotrwałego stosowania ( używam go codziennie ) - nie zmienia konsystencji nawet po kilku miesiącach używania, nie zasycha w opakowaniu i nie zmienia swoich właściwości :) Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 3