Pilniki, polerki i szczoteczki do paznokci

Ewa Schmitt Boutique, Szklany dwustronny pilnik do paznokci w zamykanym etui

• 19 sierpnia 2019 o 13:33
    Najlepszy
    Od lat używam tylko szklanych pilniczków do paznokci. Recenzowany pilniczek służy mi już naprawdę sporo czasu i nie wyobrażam sobie żadnego innego! Po pierwsze, wcale nie niszczy paznokci, w porównaniu do pilniczków metalowych, ale zarazem jest skuteczny, w porównaniu do papierowych, które często okazują się być słabe. Można nim delikatnie, ale szybko i skutecznie spiłować paznokcie bez rozwarstwiania ich i łamania. Pilniczek sam w sobie jest bardzo trwały i warstwa piłująca nie znika i nie traci swoich właściwości ściernych. Pilnik od lat mi się nie połamał, a miałam już kiedyś inny szklany, z którym tak się stało. Samo w sobie plastikowe etui również jest bardzo trwałe, nie łamie się i dobrze przylega (część zamykająca nie odpada). Dzięki temu można łatwo wrzucić sobie pilnik do torebki czy na wyjazd bez obaw, że coś nam zarysuje lub zacznie kłuć.
    Zalety:
    • Dobre właściwości piłujące
    • Trwałość pilniczka i etui
    • Etui
    • Nie niszczy paznokci
    • Poręczny
  • 11 kwietnia 2019 o 23:48
    Dla moich paznokci jest idealny
    Szklane pilniki w przypadku moich paznokci spisują się najlepiej. Pilnik Boutique również sprawdził się przyzwoicie. Ten szklany pilniczek jest łatwo dostępny i uwzględniając czas, który może posłużyć ma również bardzo atrakcyjną cenę. Ze względu na dobrą jakość i staranne wykonanie ten szklany pilniczek to świetna inwestycja i nie żałuję, że go kupiłam. Jedyną jego wadą w moich oczach jest to, że trzeba uważać, aby go nie rozbić, czy wyszczerbić, ale taki już urok tego typu produktów. Pilnik Boutique posiada wiele zalet. Przede wszystkim pozwala bardzo szybko skrócić paznokcie i nadać im pożądany kształt, nie powodując strzępienia brzegu paznokcia. Mój problem z rozdwajaniem się paznokci znacznie się zmniejszył, odkąd porzuciłam pilniczki metalowe i papierowe na rzecz tego. Bardzo podoba mi się to, że posiada on etui, które choć odrobinę chroni go przed zniszczeniem. Produkt marki Ewa Schmitt bardzo łatwo utrzymać w czystości oraz nie traci on z czasem atrakcyjnego wyglądu. Gdy mój egzemplarz będzie już mocno sfatygowany, z pewnością sięgnę po ten sprawdzony model. Polecam go z całego serca, ponieważ doskonale spełnia swoją funkcję, a przy tym jest solidny, tani.
    Zalety:
    • starannie wykonany, dobrej jakości,
    • cena,
    • dostępność,
    • łatwe i szybkie skracanie, czy nadawanie pożądanego kształtu paznokciom,
    • nie strzępi paznokci,
    • sprawdzi się na delikatnych, łamliwych, rozdwajających się paznokciach,
    • ochronne etui,
    • pilnik łatwo utrzymać w czystości,
    • nie traci atrakcyjnego wyglądu z czasem,
    • dostępny w wielu wariantach kolorystycznych,
    Wady:
    • trzeba się z nim ostrożnie obchodzić, żeby go nie uszkodzić,
  • 23 sierpnia 2018 o 8:59
    Mój ulubieniec
    Pilnik szklany, dwustronny najbardziej mi służy w porównaniu z papierowym czy metalowym. Wygładza płytkę, dobrze piłuje, przy czym nie niszczy paznokcia. Bez problemu można go dezynfekować, nie obawiając się zniszczenia. Podoba mi się, że jest w plastikowym etui (dostępne w różnych kolorach), które ochrania go przed zarysowaniami. Przy użytkowaniu trzeba być ostrożnym , żeby nie dopuścić do uszczerbienia czy połamania pilnika.Przyrząd jest tani i warto go kupić.
    Zalety:
    • Wygładza, dobrze piłuje, nie niszczy paznokcia, łatwy do dezynfekcji, plastikowe etui, cena
  • 25 lipca 2018 o 10:36
    Skandaliczne pogorszenie jakości
    Pierwszy egzemplarz aakupiłam kilka lat temu i był to pilnik idealny. Miał odpowiednią gradiację, dzięki czemu paznokcie można było normalnie skracać, Pilnik nic a nic się nie tępił, ani nie niszczył, wystarczało umyć go pod bierzącą wodą z mydłem i wyglądał jak nowy. Niestety mój idealny pilnik stukł mąż, więc w te pędy udałam się do sklepu po nowy, a ten z kolei okazał się jedną wielką porażką. Gradiacja do bani, nie da się tym normalnie skracać, poza tym im więcej użyć, tym gorzej piłuje. Mąż sobie wyrównuje wolny brzeg po użyciu obcinaczek, ale na moje potrzeby ten pilnik już się do niczego nie nadaje.
    Zalety:
    • Etui
    Wady:
    • Fatalna gradiacja
    • Tępi się
  • 29 października 2017 o 12:34
    Super, bardzo szybkie piłowanie
    Nie mam nic przeciwko metalowym pilniczkom, bo i tak z racji wykonywanego zawodu nie zapuszczam paznokci, więc kiedy są bardzo krótkie, nie zależy mi na ich zdrowiu jakoś specjalnie. Nie cierpię za to papierowych, które wręcz szarpią paznokcie i są dla mnie koszmarne w użytkowaniu. Ponieważ jednak metalowe dość szybko się zużywają, postanowiłam kupić mój pierwszy w życiu pilnik szklany, a że akurat w Rossmanie była promocja na ten, to kupiłam.
    Zalety:
    • Przede wszystkim pilnik ten to moje wybawienie jeśli chodzi o piłowanie paznokci. Do pracy muszę mieć maksymalnie krótkie, a one jak na złość rosną szybko, więc muszę piłować co parę dni. W przypadku tego pilniczka jest to czystą przyjemnością i trwa chwilę, wystarczą dwa ruchy i paznokcie spiłowane, podczas gdy metalowym zajmowało mi to tyle czasu, że nieraz odkładałam to i odkładałam.
    • Pilnik też fajnie wygląda, podoba mi się jego wygląd, ale to pewnie można powiedzieć o wszystkich szklanych. Etui ma dla mnie znaczenie tylko jeśli chodzi o wygodę, pilnik zwykle poniewiera mi się byle gdzie, więc etui dobrze go chroni i pewnie zapewnia też większą higienę. Na plus też cena.
    Wady:
    • Sporą wadą tego produktu jest dla mnie jego grubość. Przez to nie można wyjmować spod paznokci "farfocli", które powstają podczas piłowania i zwykle ujawniają się już po umyciu rąk i potrzebne są poprawki. Niestety nie można też tego zrobić czubkiem pilnika, bo też jest zbyt gruby i tępy. Ale pewnie jest to cecha wszystkich szklanych pilniczków więc nie zaniżam za to oceny, coś za coś