Septyk Oczar, Żel przeciwtrądzikowy

• 11 lutego 2014 o 20:46
    Niesamowity!
    Produkt jest naturalny i jak dla mnie to jego ogromna zaleta. Używam od jakiegoś czasu i zawsze mi pomaga zwłaszcza gdy mam nieładne strupki (bo niestety jestem z tych osób które pryszcze wyciskają i drapią- to trochę obrzydliwe przepraszam). Tak czy inaczej polecam! Usuwa niedoskonałości i nawilża skórę:D Używam tego produktu od: czerwca 2013 Ilość zużytych opakowań: 10
    Mary610
    2 czerwca 2013 o 23:53
    Najlepszy żel na trądzik
    Oczar znalazłam jakiś czas temu u siebie w łazience (potem się dowiedziałam, że zostawiła go kuzynka), a że miałam w tamtym okresie straszny trądzik to od razu nasmarowałam się nim. Pierwsza próba mnie nie zadowoliła - skóra mi się świeciła, lepiła, a efektów nie widziałam (tak na prawdę oczekiwałam zbyt wiele, chciałam, aby od razu wszystko zeszło). Odstawiłam to, ale po jakimś czasie postanowiłam znowu spróbować i ... WOW! Plusy: + Nawet po jednym użyciu widać, że zaczerwienienia znikają, a krosty robią się mniejsze + Daje przyjemne odczucie zimna (jak to żel) Minusy: - Skóra się świeci (dlatego używam na noc) - U mnie po kilku użyciach skóra się przyzwyczaja (ale to jak u kogo), więc odstawiam to na jakiś czas zawsze, a potem jest już ok Używam tego produktu od: Kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 0,5
    Opsyche
    18 lipca 2012 o 22:59
    Nie najlepiej...
    Kupując ten produkt miałam nadzieję, że zamieni on na jakiś czas mój ostry krem przeciwtrądzikowy. Niestety, nie sprawdził się. Wychodziły mi po nim (albo po prostu im nie przeciwdziałał) ropniaczki, zaskórniki zamknięte i otwarte. Zapach mnie denerwował - bardzo czuć w nim alkohol. Pozytywem był fakt, że się szybko ulatniał. W miarę szybko się wchłaniał. Nie matowił. Konsystencja - typowy żel. Mi nie przeszkadzała. Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: prawie cała 1 tubka
    Silwena
    20 lutego 2012 o 23:45
    trzyma plecki w ryzach
    Używam co jakiś czas, 95% tych użyć ląduje na pleckach, nie stosuję punktowo, tylko powierzchniowo. Dbam o to, by plecy się nie zainfekowały (rosną mi tam zaskórniki otwarte i zamknięte). Jak dotąd żadnych grubszych krost tam nie miałam, a zaskórniki szybko się oczyszczają i znów mam spokój na jakiś czas. Na buzię też czasem stosuję, ale miejscowo omijając oczy i wrażliwe naczynkowe rejony. Podoba mi się, że żel matowi ładnie skórę i jest ona taka jaśniejsza po jego nałożeniu. Nie przeszkadza mi smrodek oczaru, czasem dolewam do żelu (na ręku) olekek z drzewa herbacianego by podnieść jego właściwości. Tubka jest mała, poręczna, zamyka się na zakrętkę. Żelu wystarcza niewielka ilość by posmarować plecki, jeszcze mnijsza by pokryć buzie. Z kartonowego opakowania i ulotki mogliby zrezygnować. Dostepny był zawsze w moim ulubionym sklepie zielarskim, obecnie szukam jego nowego spawnu ;) Używam tego produktu od: lipiec 2010 Ilość zużytych opakowań: 3 tubki
  • 29 sierpnia 2011 o 21:12
    nie dla każdego
    Uwielbiam naturalne preparaty-a oczar właśnie taki jest za co duży plus. Myślę, że dla osób z bardzo słabym trądzikiem może być stosowany jako przyjemny nawilżający krem na dzień. Właściwości anty trądzikowe faktycznie posiada, ale słabe, więc nie poraadzi sobie z mocnijeszym tradzikiem. Dlatego też moja ocena jest taka, gdyż uważam, że zapewnienia produceta nie sa do końca słuszne. Jednak żel nie jest najgorszy.