Eau Thermale Avène Hydrance Optimale Riche [Rich Hydrating Creme] Krem nawilżający do skóry normalnej i suchej

Yunxi
    7 lutego 2020 o 11:04
    Nie kupię.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Ja akurat nie kupiłam kremu, ale dostałam próbki od dermatolog. Lepiej sprawdził się krem z Biodermy. Po pierwszym zastosowaniu skóra mnie piekła i byłam czerwona, jednak dałam mu szansę. Niestety już po dwóch kolejnych zastosowaniach oprócz tego, że skóra bardziej piekła i była bardziej czerwona, to świeciłam się jak choinka.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Konsystencja
    • Wygląd na skórze
    • Pieczenie
    U konsultantki
  • 27 lutego 2019 o 10:13
    !Polecam!
    -idealne dla skóry trądzikowej ,przy różnorodnych kuracjach antybiotykowych -idealny dla skóry w czasie zimy - trwała efektywność produktu -lekki skład, nie wywołuje reakcji alergicznych -wystarczy mała ilość produktu do użycia, która daje efekt intensywnego nawilżenia
    Zalety:
    • idealne nawilżenie
    • szybko się wchłania
    • delikatny zapach
    • idealnie wpasowuje się w skórę i nie zapycha
    • twarz odrazu wygląda na odświeżoną
    • starcza na długo
    • lepka konsystencja
    • jakość odpowiada cenie
  • 18 sierpnia 2018 o 20:27
    idealny dla suchej cery
    Mam cerę mieszaną - czoło i nos przetłuszczają mi się, zaś broda i policzki często mam przesuszone. Ostatnio postanowiłam więc czymś je wesprzeć i zakupiłam ten produkt. I istotnie, już po pierwszym użyciu skóra była inna w dotyku - dużo miększa i przyjemniejsza. Nie podrażnił mojej wrażliwej cery. Gdy zastosowałam go na czoło, efekt świecenia się był dwa razy mocniejszy, dlatego jest to produkt wyłącznie dla skóry suchej lub mieszanej do stosowania w tylko w określonych strefach twarzy.
    Zalety:
    • spełnia swoje zadanie - nawilża
    • wydajny
    • ładny zapach
    • fajna formuła
    knowix
    12 lutego 2018 o 0:35
    W porządku
    Lekka konsystencja, szybko się wchłania - sprawdza się przy wysuszeniu przez Duac, Epiduo i inne kremy w kuracji anty trądzikowej. Dobrze współpracuje z podkładem, nie powoduje jego rolowania. Nawilża, ale nawet mimo wcześniej wykonanego peelingu skóra po pewnym czasie ma widoczne suche skórki, nie są jakieś nie do ujarzmienia, ale mogłoby być lepiej. Idealny na noc czy dzień - ale osłabia (jak i inne kremy nawilżające) działanie silnych kremów na trądzik, więc stosuje go tylko w nagłych przypadkach na noc, zwykle tylko pod podkład. Ogólnie dobry, ale zdecydowanie wygórowana cena, polecam szukać promocji np. Super Pharm.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Nawilża dość dobrze, ale nie zawsze
    • Lekki, przyjemny zapach
    Wady:
    • Nawilżenie średnie, możliwe suche skórki i zmiany potrądzikowe
    Drogeria Super-Pharm
  • 26 stycznia 2018 o 16:00
    podstawowy i dobry
    Bardzo dobry krem dla wrażliwej skóry, która nie toleruje ciężkich konsystencji i zapychaczy. Momentalnie koi skórę i przygotowuję cerę do makijażu. Nie jest to może jakiś hit, ale krem sprawdzi się, gdy chcemy odpocząć od drogeryjnych kremów. Produkt dla minimalistów. Regularnie stosowany poprawia poziom nawilżenia. Nie odczułam jakiegoś mocniejszego efektu. Mojej skóry nie zapycha i nie podrażnia. Należy uważać na wrażliwsze miejsca i oczy. Stosuję zimą i jesienią na dzień i na noc. Dla wzmocnienia efektu stosuję czasami serum. Podstawowy i dobry produkt. Kupuję w aptece na wyprzedaży lub w dużej promocji. Raczej nie nie jest wydajny.