Eau Thermale Avène Creme pour Peaux Intolerantes Krem do skóry nadwrażliwej

• 20 października 2014 o 23:28
    krem do zadan specjalnych
    Jest to krem do zadań specjalnych, a nie do codziennego stosowania. Używałam go podczas reakcji alergicznej na mojej skórze, gdzie wszystko co nałożyłam na twarz piekło. +b.delikatny +świetnie nawilża +daje ukojenie podrażnionej skórze +zmniejsza zaczerwienienia i stany zapalne +poręczne i higieniczne opakowanie - zapycha Krem średnio nadaje się na dzień choć zdarzało mi się go używać pod makijaż. Idealny na noc, na podrażnienia. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 50 ml
    Wapp
    29 maja 2014 o 12:32
    Moja cera go bardzo lubi
    Bardzo fajny, niepodrażniający krem. Dobrze nawilża skórę. Po jego zastosowaniu mam uczucie, że skóra dostała to, czego potrzebuje. Mógłby być troszkę tańszy (tym bardziej, że to nawet nie jest 50 ml, lecz 40), dlatego odjęłam pół gwiazdki. Cóż, pozostaje polować na promocje ;) Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1 / 2 tubki
    Odylena
    27 stycznia 2014 o 12:33
    Dobry krem na szczególne przypadki.
    Na początku muszę zaznaczyć, że moja buzie nie jest ani alergiczna, ani trądzikowa ani też szczególnie wrażliwa. Wiadomo jednak, że czasem są takie sytuacje kiedy coś złego się dzieje i ja właśnie radzę sobie z takimi przypadkami z pomocą tego produktu. Krem nakładam zawsze na noc. <b>Konsystencja:</b> formuła dość lekka, kremowa, ale sam krem jest treściwy i tłusty, jest biały i bezzapachowy. <b>Zalety:</b> *krem ratuje mi buzię w sytuacjach kiedy ostry mróz bardzo podrażni mi policzki lub inne partie twarzy tworząc piekące, suche, czerwone place - gruba warstwa tego kremu załatwia sprawę *nakładam go również kiedy wyczuwam jakieś nowe wypryski - rano prawie albo wcale ich nie ma *dobrze nawilża *widocznie odżywia skórę *ma krótki i nieskomplikowany skład, brak niepotrzebnej chemii, parabenów i konserwantów *design opakowania ok *dobrze się go nakłada i rozprowadza *mój mąż podkrada mi go czasem i używa na podrażnienia po goleniu - sprawdza się świetnie, także polecam panom <b>Wady:</b> *raczej nie nadaje się na dzień i pod makijaż - jest zbyt tłusty i ciężki *trochę wysoka cena *kosmetyk apteczny, więc nie jest ogólnodostępny *mało wydajny Nie jest do dla mnie krem niezbędny, ale dobrze go mieć pod ręką w razie czego. Być może zakupię jeszcze jedną tubkę, ale osobom z wrażliwą cerą polecam ten produkt :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 tubka
    lolidka
    9 października 2012 o 12:42
    wspaniale koi podrażnioną alergiczną skórę
    -dobry nawilżacz, pozostawia skórę miękką niweluje suche skórki -przyspiesza gojenie się ranek (od drapania czy wyciskania itp) wygładza i wycisza -Koi skórę podrażnioną, wysypki (od alergii i uczuleń) szybko znikają a skóra odzyskuje komfort-jest miękka i gładka już po 2 dniach stosowania kremu:))) -niewielka ilość produktu wystarcza by nawilżyć całą twarz,wydajny- stosuję go jak go potrzebuje - nadaje się pod makijaż bo nie zostawia tłustego filmu ani się nie ściera (nie roluje), a podkład ładnie się nakłada na gładką skórę jaka pozostawia(z poślizgiem) -wchłania się szybko ale pozostawia delikatną powłokę ochronną (nie jakiś tłusty film) skóra nie jest lepka w dotyku, kremu nie czuć na twarzy ale skóra jest dobrze nawilżona od momentu nałożenia -tubka -estetyczna wiadomo -ogólnie dobry, kojący od momentu nałożenia (pierzynka na skórze) łagodzi podrażnienia ***->polecam, jest to najlepszy krem na podrażnienia jaki używałam, warto spróbować, cena tutaj jest poparta jakością, bdb produkt dla alergików czy na zmiany spowodowane podrażnieniem przez jakiś kosmetyk.(ostatnio podrażniłam sobie skórę głowy szamponem do włosów-garnier fructis- wyszła wysypka i grudki, skóra strasznie swędziała a ja wsmarowałam ten krem w skalp na noc i rano było już całkiem gladko:) nie musiałam iść znowu do dermatologa z byle czym:/ polecam alergikom i wrażliwcom:) Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 opakowanie w trakcie
  • 12 lutego 2012 o 9:55
    Pierwszy, który naprawdę mi pomógł!
    Wiecie, jak to jest, kiedy wstajecie rano, podchodzicie do lustra i widzicie czerwonego, łuszczącego się potworka z wysypką na twarzy? Ja wiem. Moja skóra jest, niestety, bardzo wymagająca - ciągłe przesuszenia i zaczerwienienia, do tego łuszczące się skórki na czole i na nosie zlikwidował dopiero ten krem. Zalety: - Ma lekką konsystencję, a pomimo tego świetnie nawilża i skóra jest miękka przez długi czas. - Nie podrażnia, nie wywołuje żadnej reakcji alergicznej - jest bezzapachowy - szybko się wchłania, można spokojnie stosować pod makijaż Wady: jak dla mnie małą wadą jest dość wysoka cena, ale nawet to nie zniechęca mnie do tego cudu. ;) Po zużyciu jednego opakowania moje problemy zniknęły, więc polecam go gorąco! ;) Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1/40ml