AnnCo Pilnik do paznokci szklany hypoalergiczny Beauty & Care

• 2 grudnia 2015 o 12:22
    Razem prawie dekadę, ale czy szczęśliwie?
    Zacznijmy od tego, że mój pierwszy i jedyny egzemplarz mam już ponad 5 lat, a dokładniej jeszcze z jakieś 2 brakują mi do pełnej dekady. + Upadł przez ten czas kilka razy, nawet na kafle. Pękł za pierwszym - jedyny raz. Stracił sam ostry koniuszek, drobny fragment. Strata dla mnie nieznacząca. Od tamtej pory w całości. Nie wiem czy mam jakis ferelny egzemplarz czy tak ma być, ale on się mi chyba dawno stępił. Na samym początku miał taką jakby bardziej grudkową powłokę, która świetnie piłowała. Po kilku użyciach stał się gładszy i chyba tępy. Piłować piłuje ale jakoś tak ciężej mi to idzie, cos jakby przejechać pazurem po tablicy. Obiecuję to z czasem sprawdzić. Jeśli znajdę takie jeszcze w sklepach to kupię jeden do testów. Spróbuję też z jakimś innej firmy (choć te też lata temu próbowałam i przy pierwszym upadku kończyło się kawałeczkami stąd moja decyzja o zamianie na tę firmę). Obiecuję w razie czego dodać edycje tej recencji. Obecnie oceniam go na plus z wielkim znakiem zapytania. Bo jak to tak, mnie się wydaje tępy a każdy zachwala, że wiecznie "ostry"? Dziwne. Używam tego produktu od: 2008-2009 Ilość zużytych opakowań: jeden
  • 10 maja 2015 o 11:56
    Jak na razie najlepszy i ulubiony
    Akcesoria AnnCo bardzo lubię i nie rozumiem dlaczego zlikwidowano tą firmę:mur: Szklany pilniczek już od dawna chodził mi po głowie-przez lata używałam mineralnych/papierowych i byłam z nich zadowolona, ale kiedy usłyszałam o szklanym od razu mi się zaświeciły oczka-wszyscy chwalili, że są nie do zdarcia i mogą służyć latami, a mnie właśnie w innych pilniczkach wkurzało to, że się ścierały i musiałam co chwilę latać do drogerii po nowy. O szklanym pilniczku AnnCo przeczytałam sporo dobrego i kiedy w końcu uzbierałam potrzebny fundusz zakupiłam go i pełna dumy oraz radości zaczęłam go używać. I od tej pory się z nim nie rozstaję:] Przede wszystkim-pilniczek jest zapakowany w wygodne i praktyczne etui-przechowywałam w nim swój egzemplarz dopóki młodszy brat mi go w przypływie złośliwości gdzieś nie wyrzucił:D Druga sprawa-sam pilniczek jest bardzo ładny i estetyczny. Najpierw miałam szmaragdowo-przejrzysty, przepiękny, w życiu nie sądziłam, że aż tak pokocham przedmiot materialny jakim był ten śliczny pilnik:love: Niestety się stłukł(o czym zaraz napiszę) i poszłam kupić kolejny, miałam do wyboru tylko przejrzysto-niebieski oraz przejrzysto-żółty, wybrałam ten pierwszy, też ładny i elegancki, ale zielonego nie pobije nic! Pilniczek jest bardzo łatwy do utrzymania w czystości, po każdym użyciu myję go w wodzie z mydłem, raz na jakiś czas odkażam alkoholem/spirytusem salicyloym. Kiedyś czyściłam go szczoteczką do rąk, ale po tym jak mój drugi pilniczek mi podczas takiego mycia pękł zaniechałam tego sposobu-wystarczy porządne przemaglowanie pilniczka namydlonymi dłońmi i dokładne spłukanie bieżącą wodą. Pilniczek jest szklany i to jest jego największa oraz jedyna wada. Pierwszy egzemplarz stłukł mi się kiedy go przez przypadek upuściłam i uderzył o brzeg biurka, niestety potłukł się w połowie przez co ciężko się go używało i musiałam kupić nowy. Drugi mi pękł podczas mycia-zapewne zbyt mocno docisnęłam szczoteczkę. Tu miałam farta, pilniczek mi pękł na granicy warstwy ścieralnej i gładkiej, więc nadal mogę go spokojnie i wygodnie użytkować:) Co zabawne-przeżył upadek do umywalki oraz na podłogę bez szwanku:cojest: A teraz najważniejsze-działanie. Pilniczek bardzo dobrze radzi sobie z piłowaniem paznokci. Jest idealny do ich szybkiego i wygodnego skracania, nieco trudniej jest nim korygować kształt pazurka i pracować przy brzegch/nierównoścachi/bokach-tu trzeba nabrać wprawy oraz wyczucia, po jakimś czasie się tego nauczyłam i teraz nie sprawia mi to problemów. Nie zostawia zadziorków, postrzępionych brzegów i nierówności, nie niszczy paznokci, wolny brzeg jest gładki i równy. Ideał. Dodam, że piłuję z obu stron do środka, nie mylić z piłowaniem w obie strony;) O technice, którą stosuję można poczytać tu***>https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=12203600&postcount=23 :ehem: Pilniczek radzi sobie z każdym rodzajem paznokci-moim zrowymi, choć nieco miękkimi(moim wiecznie brakuje twrdości \\\\\\\'-.-), a także z mocnymi i twardymi paznokciami mojej mamy, jest też bezpieczny dla słabych, kruchych, miękkich paznokci mojej siostry(dałam jej resztki zielonego pilniczka, ułamany kawałek jest świetny rozmiarowo do jej malutkich paznokci:D). Szklany pilniczek z AnnCo jest nie do zdarcia, używam go raz w tygodniu, czasem częściej jak mam pilną potrzebę, robię nim paznokcie mojej mamy, często myję, a i tak jest tak samo dobry jak po zakupie. On będzie mi służył chyba do końca życia. Rewelacyjny szklany pilniczek, idealny pod każdym względem. Esetyczny, wygodny w użyciu oraz utrzymaniu w czystości, bezpieczny i delikatny dla płytek, skuteczny w swojej roli i nie do zdarcia, choć do stłuczenia już niestety tak. Ogłaszam go moim hitem, mam zamiar wypróbować teraz szklane pilniczki innych firm, być może okażą się lepsze od AnnCo, ale na razie to pilnik tej firmy jest moim hitem i ciężko mi jest bez niego żyć:) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
  • 26 lutego 2015 o 21:10
    Cudo!
    Natrafiłam na niego przez przypadek w Naturze. Był ostatni, więc wzięłam i spróbowałam po dwóch nieudanych razach z innymi pilnikami.. Otworzyłam etui które również zasługuje na pochwałę ;) i byłam zachwycona. Przejechałam palcem. Idealnie wyszlifowany. Nie rozdwaja płytki paznokcia, łatwy w utrzymaniu czystości. Piłuje \'\'konkretnie\'\' i szybko :). Nie zamienię go na żaden inny!! Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: mam jeden
    Ratte
    29 maja 2014 o 22:09
    idealny
    Nie do stępienia, nawet jak ktoś jest leniem i nie czyści go za każdym razem (ja :D), wystarczy go o coś przetrzeć i jest jak nowy. Zmiana ze zwykłego metalowego na ten pomogła na rozdwajające się paznokcie, w końcu mogę je zapuścić. Wadą jest to, że łatwo go zniszczyć, ale lepszego pilnika nie znalazłam, dlatego 5 gwiazdek. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: drugie, pierwszy zakończył żywot na podłodze
  • 30 kwietnia 2014 o 13:27
    Rewelacja!
    Mam go już od 3-4 lat i jestem bardzo zadowolona. Wcześniej miałam kilka innych i po paru użyciach były stępione. Nawet po umyciu nie wracały do poprzedniej formy. Przede wszystkim pilnik jest ostry na tyle że szybko się piłuje i nawet w minimalny sposób się nie ściera. Wystarczy po użyciu umyć szczoteczką żeby pozbyć się pyłu po paznokciach i dalej dobrze piłuje. Zdecydowanie polecam! Używam tego produktu od: 3-4lat Ilość zużytych opakowań: jedno, i więcej nie potrzeba mi bo jest dożywotne praktycznie