Chanel Double Perfection Compact (Podkład w kompakcie; cera normalna, mieszana, tłusta)

• 13 września 2014 o 16:33
    najlepszy z najlepszych
    Kupiony w 2013 roku pod koniec czerwca i był to idealny pomysł. Wcześniej na mojej półce gościł Manhattan którego zastępuje teraz Chanel. Mam cerę tłustą, szybko zaczynam się świecić i pod koniec dnia często pozostaje już tylko wspomnienie po moim makijażu. Używam tego pudru razem z podkładem Chanel Perfection Lumiere Velvet i mam piękny makijaż i idealne krycie przez cały dzień. Dodatkowo mam go już rok i nadal jest go jeszcze trochę :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno niecałe
  • 30 stycznia 2011 o 17:46
    Hmmm, zbyt ciezki...
    Produkt do stosowania zdecydowanie dla tlustych cer.Bardzo wysusza skore. Swietnie kryje, matuje na kilka godzin. Nie wiem, czy nie wystawiam krzywdzacej opini, poniewaz kompakt wywiazuje sie z obietnic producenta, jednak....Preferuje delikatny, subtelny makijaz.Twarz opruszona tym pudrem wyglada na bardzo nieswieza. Jest widoczny, ciezki, taki...betonowy.Dziewczyny, ktore lubia mocno podkreslona twarz beda nim zachwycone. Ja nie jestem. Używam tego produktu od: kilku mscy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    ameliax
    28 lutego 2010 o 15:44
    Dla kobiety Chanel
    Do recenzji tego kosmetyku zbieram się już od 2 miesięcy. ;) Podkład ma piekne, eleganckie opakowanie i duże lusterko (jak to u Chanel). Na twarzy po kilkunastu minutach daje ładny efekt, nawet trudny do określenia. Jego największym minusem jest to, że wysusza twarz. Podkład ten skieowany jest dla typowej kobiety Chanel, czyli eleganckiej. Gdy użyłam go na siłownię wyglądałam jak młode dziewczę, które podkradło podkład mamie. Uważam, że wydajność ma przyzwoitą. Mimo wszystko lubię go. Oceniam na 3+ Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1
  • 21 marca 2008 o 14:18
    Doskonałość!
    Używam kompaktu Double Perfection już od sierpnia 2007 r. i od sierpnia jestem zachwycona - kupiłam go pod wpływem recenzji na KWC właśnie. :) To pierwszy używany przeze mnie kompakt - wcześniej mazałam się fluidami i doświadczenia fluidowe z tamtego czasu wspominam jako jeden koszmar. Mam ochotę powtórzyć za jedną z recenzentek: dlaczego ja wcześniej nie wiedziałam, że kopakty są takie rewelacyjne? Nie wszystkie kompakty - na pewno. Recenzję pochwalną i pięciogwiazdkową na cześć DP miałam pisać już w sierpniu, ale zaniepokoiły mnie głosy, że jest mało wydajny. I co? Mamy koniec marca a mnie DP skończył się kilka dni temu (używałam codziennie). :] Kosmetyk bez wad, doprawdy... i właśnie takie cuda firmy kosmetyczne lubią wycofywać, jak widzimy :/ :( jeśli jego następca, Mat Lumiere okaże się niepodobny, to chyba się zapłaczę. Mam jeszcze w szafie zachomikowane jedno opakowanie DP, a jak się skończy - nie wiem, co zrobię. W sklepach już go nie ma, na Truskawie same odcienie dla smagłej Latynoski (Mat Lumiere nie inaczej). :( Ech, podły świat :( Do rzeczy - DP pięknie matuje, doskonale kryje, zostawia pudrową warstewkę na twarzy, nie tworzy smug, łatwo się nakłada - po prostu wygląda pięknie, pięknie, pięknie! Fotoszop po prostu, że powtórzę po Kate30. :) Wystarczy dobrze dobrać kolor (w moim przypadku jasna 30-tka, Aurore), a dalej, już bez żadnego wysiłku - bo malowanie się nim to sama przyjemność - mamy cerę jak marzenie. Będę jednak sprawdzać tę Truskawę, a nuż "rzucą" Aurore... Opakowanie bardzo estetyczne, poręczne, makijażu bez tego panoramicznego lusterka już sobie nie wyobrażam :D Wpisałam, że kupię ponownie - optymizm przeze mnie przemawia. :] Oby... Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 20 marca 2008 o 4:13
    Świetny kompakt
    Uwielbiam ten kompakt! Za piękne opakowanie, lusterko w środku, matowienie cery i dobre krycie zmian na skórze i przebarwień. Nie należy też zapominać o wydajności - jeden wkład wystarczył mi przez prawie rok. Mam numer 30 - Aurore, to jest chyba najjaśniejszy odcień, jaki był dostępny w Polsce. Był... bo podobno DP został już wycofany z regularnej sprzedaży:( Czasami jednak zdarza się, że jest dostępny na Truskawce. Ja, na całe szczęście, kupiłam rok temu zapasowy wkład, więc jeszcze rok mogę się cieszyć wspaniałym kompaktem. Nakładam go na sucho, na mokro wg mnie zbyt mocno kryje i widać go na twarzy, a ja lubię naturalny efekt. Zresztą niewiele mam do krycia;) Zaznaczyłam opcję - nie wiem, czy go jeszcze kupię, bo nie wiem, czy go dostanę gdziekolwiek (poza TRu). Najwyżej będę musiała znaleźć jakieś inne KWC:) Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: początek drugiego