Laura Biagiotti Due Donna EDP

• 16 grudnia 2012 o 16:31
    Duże zaskoczenie
    Ten zapach nie cieszy się chyba dużym wzięciem. Bo jak inaczej wytłumaczyć to, że przez ostatnie 1,5 roku otrzymałam w drogeriach aż trzy próbki tego zapachu? Nigdy wcześniej nie powtórzyły mi się gratisy w drogerii, co zrozumiałe biorąc pod uwagę, jak często odwiedzam Sephorę czy Douglasa. O nutach zapachowych wchodzących w skład Due przeczytałam już po pierwszych testach. Szczerze powiedziawszy - przecierałam niemalże oczy ze zdumienia. W życiu nie podejrzewałam, że połączenie kwiatu pomarańczy, bułgarskiej róży czy piżma da taki właśnie efekt. Przyznam, że efekt dość dziwny, choć nie najgorszy. Przez 1,5 roku wypróbowałam te otrzymane próbki i czas na moją ocenę... Moja subiektywna skala ocen zapachów na Wizażu: *- zapach męczący, nieciekawy, dla mnie uciążliwy nawet na kimś; **-zapach nieciekawy, uciążliwy, ale jestem w stanie zaakceptować go na innych; *** zapach dla mnie neutralny, ani mnie nie zachwyca, ani mi nie szkodzi, ani też nie jestem zainteresowana dalszym jego używaniem **** - zapach ciekawy, zaintrygował mnie (choć nie powalił) i jestem w stanie go kupić i używać *****-zapach który mam/muszę mieć obowiązkowo na toaletce - piękny, niebanalny, nie męczący, intrygujący... Ten zapach dostaje ode mnie 3 gwiazdki, co znaczy, że nie kupię buteleczki i nie będę dalej używać, nie zachwycił mnie. Zapach zaczyna się słodko - nawet bym powiedziała, że za słodko. To zapach, który kojarzy mi się bardziej z lukrecją. Nie trafia do mnie. Na szczęście - ta nuta po kilkunastu minutach łagodnieje. Cały zapach z mojej skóry znika po około trzech godzinach (to nie osiągnięcie dla EDP). Zanim zniknie, ujawniają się na krótko nuty róży i coś na kształt sandałowca z piżmem. To nie jest zapach zły. Jest dość ciekawy, niemniej jednak - nie mój. Po opisie bardziej spodziewałabym się czegoś na kształt zabójczego orientopodobnego kwiatka. A tu takie zaskoczenie... Nie wiem jednak, kto jest grupą docelową tego zapachu. Nastolatka - nie bardzo. Młoda kobieta - też nie bardzo. Kobieta po 50. - to już chyba wcale... Wydaje się, że zapach jest bardziej z tych "dzienno - nocnych", nie kojarzy mi się konkretnie z żadną porą dnia. Nie kojarzy mi się z żadnym typem kobiety, sytuacją. Nie nazwałabym go zapachem seksownym - dla mnie on jest totalnie aseksualny, chociaż zdaję sobie sprawę, że inni mogą mieć inne zdanie Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 3 próbki po 2 ml
    Ginan
    30 sierpnia 2012 o 21:32
    nie nie to nie mój typ
    To chyba ta żywica tak mnie drażni, bo coś tam jest lekko irytującego niewątpliwie. I to jedyne, czym się kompozycja Laury wyróżnia; a lubię i cenię Wenecję. Tutaj zalety widzę tylko w brakach - trwałości i jeszcze jakichś wymyślatych dosładzaczy. Butelka faktycznie niezbyt powalająca, choć ja dysponuję próbkami zaledwie (i chwała sile wyższej, że się nie pokusiłam o więcej). Używam tego produktu od: próby co jakiś czas imponująco powtarzalne Ilość zużytych opakowań: próbki
    megi.3
    5 marca 2011 o 11:16
    miło i przyjemnie...
    No własnie, jest tak miło i przyjemnie... słodko i lekko waniliowo (nie wiem, dlaczego waniliowo, ale może to ta żywica w składzie). W sumie, nawet mi się podobają, nie sa inwazyjne, nie męczą swoją obecnością. Nie ma jednak w nich nic zaskakującego, porywającego. Dla wielbicielek słodkich i nieskomplikowanych zapachów. Po pewnym czasie, zużyciu trzech próbek gdzieś tam w oddali wyczuwam faktycznie zapach chińskiej gumki do mazania. Ot, taki slodziaczek, ale ta wanilia nie daje mi spokoju ;) Moja skora chyba jednak wysładza perfumy....Trwałosć w porządku. W zasadzie, to może przygarnęłabym 30 , ale nie więcej.
    LillyS
    20 grudnia 2010 o 11:23
    Ujdą w tłoku
    Z początku bardzo fajnie pachną: słodko, ale nie za bardzo. To co mi się w nich podoba, to nutka bursztynu. Odbieram je jako kwiatowo-słodko-kwaśno-pudrowe. A ja perfumy pudrowe lubię, ale tylko od czasu do czasu. Ogólnie zapach przyjemny, choć kojarzy mi się nieco z kobietą 40-letnią, więc noszenie ich mnie ciut postarza - jest w nich coś ze starej pudernicy ;) Ale ogólnie wąchałam zapachy gorsze... Próbki można nabyć, całej flaszki bym nie kupiła. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: 1 ml?
  • 9 lutego 2010 o 13:03
    przeciętniaczek
    Nie mam pojęcia skąd tyle negatywnych opinii. Może dlatego, że po takiej marce spodziewaliśmy się czegoś lepszego. Due Donna jest miłym banalnym przeciętniczkiem. Czasami lubię taką miłą odmianę. Dla mnie to coś między Miracle, a V Valentino. Faktycznie pachną jak chińska różowa gumka. Trwałość na mnie o dziwo niebywała całą dobę, na ubrankach nawet dwie. A , że cena 39 zł za tester w Perfumeria.pl....nie mogłam się oprzeć Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań:w trakcie 90 ml