Bourjois Petit Guide de Style (Cienie podwójne)

• 8 listopada 2012 o 14:03
    rewelacja!
    16Crazy Baby kupiłam naAllegro. Jestem bardzo zadowolona z cieni, perłowa biel z zielonawym cieniem to doskonały zestaw do tworzenia przeróżnych kombinacji makijażowych. Ta z przewodnika (domku dla cieni) jest też bardzo ciekawa, dobrze wygląda w praktyce. Nie próbowałam malować się nimi na mokro, ale efekt na sucho jest świetny. Długo się trzymają, nie osypują się. Książeczka- przewodnik, w której są ukryte ma w sobie fajne lustereczko i bardzo dobry aplikator. Polecam. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: zaczęłam pierwsze (1,5g & 1g)
  • 19 stycznia 2012 o 23:12
    Świetne, poręczne paletki
    Kupiłam je jak większość recenzentek za kilka groszy na allegro. W regularnej cenie na pewno bym się na nie nie skusiła. W paletkach mamy po dwa cienie, ciekawie dobrane. W Crazy Baby: biel i wyrazisty turkus, natomiast w Miss Spirit jasny złotobrązowy i ciemną, zgniłą zieleń. Biały cień w CB jest słabo napigmentowany, ale ładnie prezentuje się pod łukiem brwiowym albo naniesiony w kąciku oka jako rozświetlacz. Turkus ma świetną pigmentację, podobnie jak zieleń z MS. Oba kolory naprawdę wyglądają świetnie na oku. Złotobrązowy pasuje do dziennego makijażu i ładnie komponuję się z zielonym. Cienie leciutko kruszą się w paletach podczas nakładania na pędzelek, ale w niczym to nie przeszkadza. Nie osypują się, ładnie cieniują, na bazie wytrzymują cały dzień. Koniecznie muszę wspomnieć o aplikatorze. Zawsze używam do aplikacji cieni pędzli, ale muszę przyznać że aplikatory w tych paletach są bardzo dobrej jakości. Paleta Petit Guide de Style to świetne rozwiązanie na krótki wyjazd, kiedy chcemy ograniczyć kosmetyczkę do minimum. Jest malutka, poręczna i można wyczarować nią ładny makijaż tylko za pomocą dwóch kolorów (niekoniecznie w sposób podany w instrukcji). Używam tego produktu od: kilku miesięcy sporadycznie Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2 paletek cieni
  • 14 grudnia 2011 o 19:33
    Tanie nie znaczy złe, tanie znaczy doskonałe ;)
    Oceniam dwie paletki, które widoczne są na zdjęciach umieszczonych pod recenzją. Od razu zaznaczam, że nie jestem w stanie pojąć jak to jest możliwe, że umieszczono tu cenę 45zł za paletkę... Ja swoje nabyłam za śmieszne 1,99zł (plus 5zł wysyłka) na Allegro i bynajmniej nie były one ani uszkodzone, ani w żadnym stanie wskazującym na zbliżający się koniec terminu ważności... Gdybym wiedziała ile są warte, na pewno na 4 by się nie skończyło ;) Nabyłam je z czystej ciekawości. Szczerze mówiąc skusiła mnie tylko i wyłącznie cena oraz 2 kolory - po jednym z każdej palety. Tymczasem używam wszystkich, a ciemne cienie i połączenie zieleni z kolorami morza, to nie jest zbyt trafione połączenie przy moich zielonych tęczówkach i wiecznych cieniach (naturalnych rzecz jasna :D) pod oczami ;) PLUSY: - przepiękne kolory - perłowa biel idealnie nadaje się do podkreślania łuku brwiowego, ale u mnie zazwyczaj gra pierwsze skrzypce i ląduje na całej powiece; róż jest niepowtarzalny, zawsze szukałam takiego ocienia! nie jest zbyt intensywny, nie rzuca się aż tak w oczy, ale pięknie wydobywa zieleń moich tęczówek, pozostałe 2 nanoszone pędzelkiem w umiejętny sposób, stanowią piękne dopełnienie obu kolorów... - nie zbierają się w załamaniu powieki, a bardzo często nakładam je bez bazy czy choćby matowienia powieki pudrem, - cena - wybaczcie mi, ale 1,99zł za 2 cienie? znajdziemy gdzieś taką promocję? chyba tylko na bazarku, - nie osypują się, - kolor utrzymuje się na oku w stanie niezmienionym (tj. nie blednie) przez cały czas cały dzień - dla przykładu dziś nałożyłam je ok. 8 rano, mamy 19.30, a nadal cień pięknie się prezentuje, - przepiękne i poręczne pudełko! w dodatku mamy maleńkie lusterko, które przyda się przy ewentualnych poprawkach w ciągu dnia :D - nadają się do wykonania dziennego i wieczorowego makijażu, a mając 2 lub więcej paletek, możemy stworzyć kilka urokliwych makijaży na każdą okazję, - nie mogę się przyczepić nawet do aplikatora - gąbeczki są miękkie, nie drapią nam powieki podczas nanoszenia cienia, dobrze zastępują pędzelek, nie zużywają się szybko :) Kupiłam po 2 paletki z każdego koloru i z pewnością wkrótce nabędę kolejne, jeśli tylko będzie taka możliwość, to po 2 z każdego koloru. Używam tego produktu od: ok. roku Ilość zużytych opakowań: 2 na wykończeniu, 2 czekają na użycie
  • 10 grudnia 2011 o 7:08
    doskonałe cienie!
    mam paletke 11 miss spirit (beż plus zieleń). jest swietna. plusy -swietne kolory -doskonala pigmentacja -dlugo sie utrzymuja, nawet bez bazy -fajne i praktyczne opakowanie z lusterkiem -tani! na allegro 10 zl minusow nie widze. to swietny produkt! Używam tego produktu od: dwa lata Ilość zużytych opakowań: w trakcie trzeciego
  • 10 listopada 2011 o 19:37
    Fajny
    Tak jak widzę oceniam tak jak większość recenzentek cienie crazy baby . Są to 2 cienie : -Biały ; -Zielony (taki turkusowy). Zakupiłam na allegro za śmieszną cenę,dlatego jestem w szoku,że te cienie są takie drogie w drogerii i za to uzyskują o jedną gwiazdkę mniej... Kolorki nie należą do moich ideałów - zwolenniczka brązów,cieni cielistych,ale jak się pomaluję według rysunku to KAŻDY mi mówi,że jestem pięknie pomalowana,dlatego maluję się nimi okazyjnie.Cienie są niesamowicie wydajne,opakowanie praktyczne,do tego ma lusterko.Aplikator rewelacja. Polecam,ale tylko na allegro - regularna cena mnie przeraziła. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie