Chanel Ombre Essentielle (Pojedynczy cień do powiek)

• 24 maja 2017 o 23:17
    Nie
    Nie warte swej ceny. Minimalna pigmentacja i pojemność, dosyć rozczarowywujaca trwałość. Dołączana do cieni pacynka nie nadaje się do nakładania kosmetyku. Niestety, spodziewałam się po Chanel lepszego efektu i większej staranności o jakość, od formuły po koncept. Nie zakupię ponownie.
    Zalety:
    Wady:
    • krycie
    • pigmentacja
  • 26 lutego 2012 o 14:21
    bardzo dobre, ale są lepsze
    Ocenię w jednym wpisie wszystkie cienie Chanel, które miałam na przestrzeni lat. Cieni Chanel, w różnych wersjach, używam od 2ooo r., czyli już 12 lat. Przez kilka lat byłam im wierna, ale potem musiały podzielić się miejscem z cieniami Guerlain i Clinique, które moim zdaniem są lepsze = lżejsze, bogaty wybór naturalnych kolorów. Muszę zgodzić się z jedną z wizażanek, że to bardzo poprawne i dobre cienie, ale brakuje im "tego czegoś" i to był m.in. powód dla którego nie zostałam tylko przy nich; niemniej sentyment, jakość i te piękne małe czarne kosteczki powodują, że w mojej kosmetyczce zawsze można znaleźć cień Chanel, chociaż mam kłopot z wyborem kolorów - powinni wprowadzić więcej naturalnych barw zarówno w odcieniach ciepłych jak i zimnych. Cienie na oczach utrzymują się przez cały dzień, są bardzo wydajne, łatwo się je nakłada (najlepszy efekt dają nakładane palcem), nie obsypują się ani nie wałkują - niemal ideał, ale ciągle jest jakieś "ale".... czegoś im brakuje, ale nie potrafię tego określić. Używam tego produktu od: 12 lat Ilość zużytych opakowań: bardzo dużo
  • 12 października 2011 o 15:55
    Katastrofa
    Kupilam cien bo mi sie bardzo spodobal u kolezanki,i jej akurat odpowiadal. Jedyne co super to opakowanie-solidne i b.eleganckie Mialam kolor szaro-brazowy Jakosc-bardzo kiepska Cieniem nie da sie cieniowac,zostawia smugi,ktorych nie da sie rozetrzec.Tez jak kolezanki myslalam,ze to wina bazy,ale bez bazy reaguje tak samo. wywalilam do kosza trwalosc tez kiepska-max 2 godziny Używam tego produktu od: mialam rok temu Ilość zużytych opakowań: wyrzocilam zanim zuzylam
    trist
    3 września 2011 o 16:04
    kiepski
    Mam cień w kolorze Gris Taupe, czyli szarobrązowym. Bardzo długo szukałam idealnego odcienia taupe i bardzo się cieszyłam z tego zakupu aż do pierwszego użycia. Osypuje się przy nakładaniu i robi smugi, których nie mogę rozetrzeć. Za pierwszym razem nałożyłam go na bazę, więc pomyślałam że te plamy to może przez nią. Potem użyłam bez bazy, ale nadal źle się rozprowdzał i od razu zebrał się w załamaniu powieki. No cóż, nie jestem zadowolona. Oczekiwałam dużo więcej od cieni Chanel za bagatela 120zł. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 25 kwietnia 2011 o 17:11
    Zdecydowane NIE
    Kupiłam nr 51 Mahogany pod wpływem "depresji" z nadzieją, że poprawię sobie humor:) No cóż, nadzieje okazały się płonne i muszę mu trochę dokopać. Podczas nakładania osypuje się okropnie. Tak okroponie, że mam wrażenie jakbym próbowała się malować jakimś badziewiem dołączonym do kolorowej gazetki. Ponieważ szkoda mi było go wyrzucić używam go do "podbijania" intensywności koloru innych cieni w kącikach powiek. Muszę tylko delikatnie przykładać pędzelek bo w przeciwnym razie mam wszystko na policzkach. Pół gwiazdki za nasycenie koloru - napigmentowany jest na tyle dobrze, że można uzyskać fajny, intensywny kolor na powiekach (o ile ma się cierpliwość do zbierania go również z twarzy:)