Guerlain Divinora, Soft Colour Cream-to-Powder Eyeshadow

• 8 lutego 2009 o 20:11
    Cudowny!
    Uwielbiam ten cien! posiadam odcien perle de pluie jestem bardzo zadowolona. jest to moj ulubiony cien do powiek. nie zalamuje sie, jest super trwaly oraz bardzo wydajny. latwo sie rozprowadza. idealny na dzien oraz wieczor. efekt jest naprawde rewelacyjny. opakowanie sliczne, okragle, malutkie, ze zlotym wieczkiem. jedyny minus to cena!!! Polecam! :D Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1
    JazzyW
    2 marca 2007 o 14:59
    bez zarzutu
    Mam dwa odcienie, Perle de Rose i Perle de Nuit. Cienie sa trwałe, nie zdarzyło sie, żeby zniknęły, czy zbierały sie w załamaniu powieki. Jakość najwyższa, jak to u Guerlaina. W zależności od koloru, efekt jest o różnym natężeniu; mozna go stopniować i pogłębiać. Dwa odcienie, ktore mam, pasują do siebie znakomicie. Bywa, że ciemniejszego używam jako eyelinera i w tej roli też się świetnie sprawdza. Cienie aplikuje się bardzo łatwo i nie tworzą smug czy placków. Zdarzyło się, że nałożyłam je na baze do cieni Art Deco i tu tez nie bylo zadnych problemow. Polecam. Używam tego produktu od: kilku miesiecy, Ilosc zuzytych opakowan: wciaz te same
  • 25 listopada 2006 o 12:23
    ech, nie wiem
    No nie powiem, efekt jest niesłychanie delikatny. Może to kwestia koloru? (mam 163 rose pearl). Cień rozprowadza się znakomicie, trzyme bez zarzutu, jest trwały. Daje ładny efekt, nie polecam tego akurat koloru tylko osobom, które oczekują wyraźnego efektu. JA za jego pomocą uzyskuję całkiem profesjonalny efekt bare eye - niby nic, a jest i rozświetla:) Wiadomo jak trudno coś takiego uzyskać - chyba największym makijażowym komplementem jaki uzyskałam było stwierdzenie mojego Brata - w kwestiach kosmetyki zupełnie nieświadomego - "ty to właściwie przecież prawie nie używasz makijażu". To moi kochani jest dopiero sztuka:)Używam tego produktu od:paru dni Ilość zużytych opakowań:1 09.01.07. Krotko i na temat: -jedna * w dół za rolowanie się (jednak!) -druga * w dół za efekt który coraz mniej jest bare eyes, a coraz bardziej nie ma mnie na powiece Szczególnie irytujące w kontekście ceny. Coraz bardziej ewoluuje moja opinia,zwłaszcza po nabyciu cienia w piórze meteorites, które jest o niebo lepsze.
    lumiaa
    29 sierpnia 2005 o 9:29
    ideał minimalizmu
    Z konieczności jestem zwolenniczką najczęściej makijazu szybkiego i delikatnego, acz trwałego, który nie zniknie mi po 2 godzinach. Ten cień w końcu zaspokoił moje oczekiwania, a różnorakie palety górnopółkowe nie dorastają mu nawet do pięt. Cień ma konzystencję piankowej ale konkretnej masy, umieszczono go w sporym szklanym naczynku z typową dla Divinorowej serii złotą "kutą" w plastiku okropnie pretensjonalną i kiczowatą nakręteczką. Ale opakowanie choć nie w moim stylu jest tu najmniej istotne (szkoda że nie ma choć malutkiego lustereczka- przydałoby się). Cień nakłada sie zadziwiająco łatwo i równomiernie, z kremu zamienia sie rzeczywiście w puder. Nie tworzy przy tym smug i plam. Ślicznie stapia sie ze skóra tworząc delikatną ale widoczną poświatę koloru. Zabójczo wydajny- wystarczy ociupinka,nałożona nawet palcem, a cień ma pojemność 5,5 grama co napawa optymizmem. Poza tym trafiłam na przepiękny odcień - pastelowy chłodny fiolecik ala kolor bzu leciutko rozświetlający(182) . No i najważniejsze cień nie spływa ani nie wałkuje nawet po całym ciepłym dniu, bez żadnych pudrów i baz, co przy moich głęboko osadzonych oczach dotychczas się niemal nie zdarzało. Kolor nie blednie nie znika. Cena wysoka jak za takie "coś" ale przecież porównywalna do innych produktow z tej samej półki. Za to jakoś pierwsza klasa. Diorowi podziękujemy. hm, drobna uwaga - radze zużyc cień stosunkowo szybko tj w ciągu roku. U mnie mimo ważnej daty przydatności zaczął po ok 1,5 roku wysychać przekształcając sie w gumowate "coś". Winna z pewnością jest okropna nakrętka...ale w produkcie tej klasy to raczej nie powinno miec miejsca. Wracam do Diora :)
    MoniS
    4 sierpnia 2005 o 11:37
    Super!!!
    Bardzo dobre cienie!! Dla mnie ideał. Super się nakładają. Pięknie ślnią, nie osypują się, wytrzymują cały dzień i kolor nie blaknie. Spełniają wstrzystkie wymagania ktore stawiam cieniom.