Dermika Maseczki Piękności, Maseczka superwygładzająca z enzymami `Alabaster`

Daisy32
    5 marca 2016 o 7:09
    Beznadziejna
    Kupilam ta maseczke poniewaz chcialam rozjasnic koloryt skory i zwezyc pory i jestem bardzo niezadowolona.Maseczka ma ladny zapach i to tyle plusow.Minus to napeno taki ze bardzo uczulila moja cere,skora zaczela mnie piec jakbym miala oblane wrzatkiem i dostalam czerwona wysypke oraz luszczaca skore i do dzis ja lecze.Nigdy wiecej nie kupie i nie polecam osobom,ktore rowniez maja skore wrazliwa. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    MBoon
    18 lutego 2016 o 23:10
    pozytywna
    Rzadko używam czegoś nowego, mam swoich faworytów z półki męskiej, ale naszła mnie chęć próby. Pani w Rossmannie poleciła mi tą serię maseczek Dermiki, zachęciła mnie nazwa, alabaster kojarzy mi się z czymś gładkim, bardzo jasnym i jednolitym. Użyłem jej 2 razy, bo na tyle starczyła mi saszetka. Zapach ładny, konsystencja bardzo dobra, nie spływała z twarzy i jej nie usztywniała. Po zmyciu maseczki, nad którym trzeba chwilkę posiedzieć, moja skóra była na pewno bardziej miękka, w kolorycie nie zauważylem zmian, bo generalnie mam ładny koloryt cery, jasny i pewnie używałem jej za krótko, ale planuję kupić sobie jeszcze jedną saszetkę. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe
    zimnaO
    2 lipca 2015 o 17:27
    Dobra ale nie najlepsza
    Sięgam po każdy kosmetyk do twarzy, w którym producent obiecuje wygładzenie i nawilżenie. Kupiłam 2 saszetki maseczki w Naturze, w promocji za 2.99. Kilka tygodni siedziały w lodówce, tydzień temu użyłam ją po raz pierwszy, dziś po raz czwarty, więc jako tako mogę się wypowiedzieć o jej działaniu. Po peelingu i maseczce oczyszczającej nałożyłam Dermikę, zostawiłam na twarzy na około 20 minut, wykonałam masaż, zmyłam. Efekt jest w miarę ok, owszem wygładza, ale słabo nawilża. Ponad to, mam wrażenie jakby nie zmyła się do końca, lub jakbym nałożyła bazę silikonową na twarz. W moim przypadku jest również konieczne nałożenie kremu, po 10 minutach od zmycia maseczki, twarz ponownie jest ściągnięta. Zdecydowanie wolę maski wygładzające typu peel-off, gdyż taka naprawdę wygładza w 100%. Natomiast rekordy bije Tony Moly Dual Effect Sleeping Pack i ona pozostaje moją ulubioną. Dermika jest przyjemna, ładnie pachnie, ma dobrą konsystencję, lecz w moim przypadku, nie spełnia prawie nic z obietnic producenta. Zużyję to co mam i raczej ponownie jej nie kupię, tym bardziej, że mam swojego faworyta. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 2x10 ml (2 saszetki)
    irrssin
    18 lutego 2015 o 22:34
    lubię
    Ta maseczka jest tak delikatna, że w ogóle nie traktuję jej jako peelingu enzymatycznego. Zapach maseczki nie bardzo mi odpowiada. Konsystencja jest świetna. Aplikacja bardzo przyjemna. Maseczka zmywa się też bezproblemowo. EFEKT: miękka, wygładzona i nawilżona skóra :) Swoją drogą, czemu maseczka trafiła do zapomnianych, jeśli wciąż ją można kupić tylko w nowym opakowaniu? Używam tego produktu od: kiedyś Ilość zużytych opakowań: 3 opakowania
  • 17 października 2014 o 14:10
    Chyba najlepsza tej firmy
    Jak w tytule, chyba najlepsza tej firmy przynajmniej dla mojej cery.Mam cerę mieszana, sporo niedoskonałości a maska wygładziła, rozjasniła, uspokoiła i nawilżyła moją buzię. Na drugi dzień (stosowałam na noc) wprost nie mogłam uwierzyć w efekty w lustrze. Każdemu polecam bo to bardzo dobry produkt, tylko cena mogłaby być niższa;-) Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 10, normalne