Sephora EDT (Perfumetki)

• 27 czerwca 2019 o 17:59
    Zapachowy zawrót głowy
    Perfumetki Sephora to kilka wariantów zapachowych, które nie są odpowiednikami perfum w większych flakonach.Znajdziemy wśród nich nie tylko owocowe aromaty, ale także inne rodzaje.Każda propozycja ma inny kolor buteleczki. Lubuję się w słodkich aromatach, dlatego zawsze wybierałam jeżynę,która najbardziej wpadła mi w gust. Produkt zamknięty jest w smukłej, plastikowej fiolce z atomizerem, dzięki temu nie ma ryzyka potłuczenia.Jest lekka,przezroczysta, więc widzimy ile ubywa zawartości. Bardzo poręczna, taka idealna do torebki czy do zabrania ze sobą w podróż.Woń jest słodka, syntetyczna,ale świeża. Intensywna tylko na początku i nie rozwijająca się.Nie jest jednak mdła, przesłodzona czy męcząca.Idealny zapach na lato, bo kojarzy mi się z okresem wakacyjnym. Ogólnie jest to woda toaletowa i w tym przypadku trwałość nie jest mocną stroną. Określam ją na około godzinę, a na ubraniu jak wiadomo dłużej. Cena to około 20 zł, więc raczej opłaca się kupować tylko od święta.
    Zalety:
    • Kilka wariantów zapachowych, poręczność, aromat
    Wady:
    • Trwałość, cena
  • 1 grudnia 2018 o 21:54
    To była fantastyczna perfumetka
    Kolejny produkt Sephory, który bardzo lubiłam, ale znowu nadeszły zmiany i moich zapachów już nie ma, a szkoda, bo je uwielbiałam, a nowe zupełnie mi nie podpasowały. Używałam Lagoon i Zielonej herbaty i obie mnie zachwyciły zapachem. Mała i lekka buteleczka z atomizerem doskonale nadawała się do torebki (nawet tej najmniejszej!), zapach nie był może bardzo trwały, ale na 2-3h nadawał się bardzo dobrze. Przepadałam za tymi zapachami, szczególnie późną wiosną i latem. Warto dodać, że nie zostawiały żadnych plam na ubraniach.
    Wady:
    • zmiana asortymentu sklepu skutkująca zakończeniem produkcji
  • 16 listopada 2018 o 10:53
    Nie jestem przekonana...
    Pamiętam kiedy jeszcze jako nastolatka z prawdziwym drżeniem serca kupowałam pierwszą perfumetkę w Sephorze (za zaoszczędzone 20 złotych) - zdecydowałam się wówczas na zapach czekoladowy. Byłam wtedy zachwycona swoim wyborem. Ostrożnie dozowałam każde psiknięcie i to tylko na wyjątkowe okazje :). Po latach postanowiłam odświeżyć swoją pamięć odnośnie tych perfumetek i wybrałam się po jedną z nich do drogerii. Zdecydowałam się na zapach kwiatu pomarańczy. Za niewielkie opakowanie o pojemności 7 ml zapłaciłam 19 złotych. Perfumetka posiada niewielki rozmiar, dlatego też jest idealna podczas podróżowania samolotem. Buteleczka jest bardzo lekka, wykonana z plastiku. Atomizer natomiast działa bez zarzutu, rozpylając w dogodnej ilości lekką, pachnącą mgiełkę, którą otulimy swoje ciało. Opakowanie można uznać za wielokrotnego użytku, gdyż zakrętkę można bezproblemowo odkręcić i po oczyszczeniu opakowania nalać do niego inne perfumy. Jeżeli mowa o zapachu, to rzeczywiście jest bardzo orzeźwiający, świeży, lekki, nieprzytłaczający i pomarańczowy. Jest jednak mocno nietrwały, gdyż już po około godzinie od psiknięcia na skórę, przestaje być wyczuwalny. Na ubraniu utrzymuje się dosłownie chwilę dłużej, ale również nie jest to jakaś rewelacyjna trwałość. Sama nie wiem w jaki sposób można określić jego zastosowanie - zapach idealny latem, po kąpieli, w podróży, dla nastolatki? Jako dorosła już kobieta nie dostrzegam niestety zbyt wielu plusów tego produktu - mam nieco większe oczekiwania nie tylko względem samego zapachu, ale i jego trwałości. Na sam koniec muszę wspomnieć jeszcze o słabej wydajności perfumetki, której zawartość szybko się kończy. Pozwolę sobie nawet na użycie stwierdzenia, że zdecydowanie nie jest warta swojej ceny.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie,
    • duży wybór zapachów,
    • łatwo dostępne (w każdej Sephorze),
    • pojemność idealna w podróży np. samolotem.
    Wady:
    • perfumetka bardzo szybko się kończy,
    • zapach jest nietrwały.
  • 20 października 2018 o 22:03
    Do torebki
    Sephora oferuje szeroką gamę zapachową perfumetek, w wygodnych pojemnościach. Dodatkowym atutem jest trwałość perfumów. Doskonale sprawdzi się w podróży.
    Zalety:
    • Zapachy
  • 17 sierpnia 2018 o 11:06
    Perfumetki Sephora
    Rewelacyjne rozwiązanie do torebki, na szybkie wyjście, na spacer. Perfumetki o różnych zapachach sprawdzają się idealnie - mają piękne zapachy, każdy wybierze coś dla siebie. Nadają się na letnie dni i zimowe wieczory.
    Zalety:
    • zapachy, design, trwałość
    Wady:
    • niewydajne, szybko tłucząca się fiolka.