Mam w chwili obecnej dosyc ladna cere, duzo sie nie przetluszcza, a do tego nie jest przesuszona. Podklad posiadam w odcieniu Pebble - w chwili obecnej idealnym dla mnie.
OPAKOWANIE ladne, \'dorosle\', z pompka, z lekka ciezkie.
KONSYSTENCJA lekka, lejaca, plynna.
WYDAJNOSC swietna, mam wrazenie, ze starczy naprawde na dlugo. W chwili obecnej uzywam go codziennie, ale za jakis czas, gdy moja skora lekko zblednie, bedzie dla mnie za ciemny.
NAKLADANIE
Na bazie lub sliskim kremie rozprowadza sie o wiele latwiej, ale nawet na gola skore da rade rowno go nalozyc. Najchetniej uzywam flat topa, zauwazylam, ze podklad wtedy ladniej sie uklada na buzi, nie robia sie plamy, lekko zakrywa pory. Przy rozprowadzaniu zwyklym pedzlem do podkladu pory sa mniej zakryte i latwiej o plamy. Palcow w ogole nie preferuje.
Nalezy nie przesadzac z iloscia, mimo ze to podklad, w ktorym odrobine za duza ilosc bardzo nie szkodzi, gdyz nadal dobrze wyglada. Wiadomo jednak, ze w jego przypadku tak jak i w kazdym podkladzie, zbyt gruba warstwa, da efekt tapety na twarzy.
EFEKT:
+ NATURALNY
Nakladam mala ilosc, dobrze sie stapia z odcieniem cery, nie podkresla niedoskonalosci, wyglada jak druga skora!
+ NIE PODKRESLA ROZSZERZONYCH POROW ANI SUCHYCH SKOREK
A porow mam duzo. Nie powiedzialabym, ze je szczegolnie zakrywa, ale z pomoca baz wygladzajacych wyglada estetycznie i zdecydowanie ladniej.
Skorek wlasciwie nie mam, poniewaz robie regularne peelingi, ale mimo tego nie zdarzylo mu sie podkreslac suchszych partii twarzy.
+ EFEKT LEKKIEGO LIFTINGU
Mam na czole pierwsze zmarszczki, podklad faktycznie lekko wygladza skore. Nie mam jeszcze 30-tki, a mimo tego to swietny podklad dla mnie, poniewaz idealnie nadaje sie na moje problemy: rozszerzone pory, kilka zmarszczek na czole, niekiedy wysuszona skora policzkow i czola.
TRWALOSC mi odpowiada. Nie znika ze skory, nie wzmaga przetluszczania. Jest idealnym podkladem dla Pan z cera normalna i mieszana. Mysle, ze mimo nazwy lift extreme lepiej sprawdzi sie u pan w okolicach 30-tki niz po 40-tce, ale to tylko moje zdanie, najlepiej wyprobowac na sobie.
KRYCIE male, choc dla mnie wystarczajace. W przypadku jakichkolwiek wiekszych choc przebarwien korektor obowiazkowy, ale podklad lubi sie z wszelkimi korektorami, pozwala im sie \'wtopic w tlo\'.
WYKONCZENIE I WSPOLPRACA Z INNYMI KOSMETYKAMI
I tak nakladam na niego puder sypki Chanel, ale tuz po nalozeniu nie blyszcze sie jak zarowka, wiec osoby lubiace naturalne rozswietlenie badz sucha skore beda mogly zostawic go solo bez pudru utrwalajacego. Niektore roze (szczegolnie MAC badz Benefit) nie wspolpracuja z EL zbyt dobrze, poniewaz potrafia przy zbyt obfitym nalozeniu wchodzic w pory, co nie zdarza mi sie, gdy uzywam innego podkladu.
FILTR
SPF15 :jupi:
DOPASOWANIE DO SWIATLA
Dobrze wyglada zarowno w swietle dziennym, jak i sztucznych jarzeniowek. Daje efekt zdrowej, wypoczetej skory, a to lubie.
Podsumowujac:
+ lekka konsystencja przeznaczona raczej dla ladnych cer
+ naturalny efekt
+ nie osadza sie w porach
+ nie podresla skorek
+ nie wysusza skory
+ nie podraznia
+ dopasowuje sie do oswietlenia
+ wydajny
+ nie zapycha
+ nie znika z twarzy w ciagu dnia
+ nie blyszczy sie nadmiernie
+ ladne opakowanie
- moglby miec wieksze wlasciwosci wygladzajace skoro jest lift extreme
Używam tego produktu od: 1,5 tygodnia
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1