Guerlain L`Instant de Guerlain Fleur de Mandarine EDT

• 7 sierpnia 2008 o 9:22
    cudo!
    Zapach Guerlain ( fleur de mandarine ) zobaczylam rok temu w maju w sephorze na polce z nowosciami, powachalam i stwierdzilam ze to jest MOJ zapach. Chcialam sobie sprezentowac na wakacje, ale jak sie okazalo to byla seria limitowana i juz jej nie ma!!!Rok temu we wrzesniu udalo mi sie kupic ten zapach w sklepie wolnoclowym))))))) Uwielbiam ten zapch, jest lekki z cudowna kompozycja mandarynek, ktore wcale tego zapachu nie przebijaja, goraco polecam i ostrzegam nie jest latwo go zdobyc:( Używam tego produktu od: 10 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1
    khy
    26 lipca 2008 o 17:35
    Piekna gorzka pomarancza
    Dobrze trafilam z testem calosciowym LInstant de Guerlain Fleur de Mandarine, poniewaz jest to zapach genialny na upaly - gorzki, pomaranczowo-mandarynkowo-ziolowy, orzezwiajacy i w niesamowity sposob dodajacy energii. Nie ma przy tym nic wspolnego ani z typowymi "swiezuchami", ani z aseksualnymi wodami typu ogrodki Hermesa (wrecz przeciwnie, w Fleur de Mandarine czuje sie niesamowicie kobieco - choc raczej nie jest to kobiecosc w stylu slodkiej kokietki ;-))) ). Nie wiem, czy kupie, bo jednak milosc to nie byla, chociaz zapach naprawde mi sie spodobal - ale jak ktos mi podaruje w prezencie, to bede baaaaardzo zadowolona :-). Używam tego produktu od: kilku miesiecy Ilość zużytych opakowań: probka
    maribel
    28 maja 2007 o 12:19
    mój wybór na lato
    To świerzak made by Guerlain-elegancki, bynajmniej nie "nastolatkowy". Idealny na dzień, na wieczór-nawet ten letni-wybieram coś cięższego. Używam tego produktu od:dwóch miesięcy. Ilość zużytych opakowań:pół flakonu 50ml.
    daigee
    15 maja 2007 o 13:21
    nie bardzo...
    Opis samego zapachu + lektura nut zapachówych wchodzących w skład perfum podziałała na mnie w ten sposób, że postanowiłam je natychmiast kupic w ciemno :) No i niestety jak większośc randek w ciemno, tak i ta przebiegała niezgodnie z wcześniejszymi wyobrażeniami... Gdzie ten przepiękny jaśmin, wanilia, bergamotka i magnolia? W zapachu tym wyczułam jedynie same leciutkie nuty mandarynki, kwiatu pomarańczy i może na upartego coś cieplejszego i słodszego przywodzącego na myśl lody bakaliowe. Jednak zapach jest według mnie aż za bardzo ulotny i efemeryczny :rolleyes: Trwałośc i intensywnoś tego zapachu mogę spokojnie przyrównac do Avonowskich wód toaletowych. Na mojej skórze trwał może 2 godziny i absolutnie nie był wyczuwalny przez otoczenie. Jest bardzo odmienny od klasyka. Szkoda :( Ciężki flakonik stanowi ładny kontrast w stosunku do ultralekkiego zapachujakim bez wątpienia jest Linstant Mandarine Flower. Używam tego produktu od: kilka zastosowań Ilość zużytych opakowań:flakon 50ml znalazł inną właścicielkę
    Po la
    11 maja 2007 o 16:00
    Wspaniały zapach na lato
    Mandarynki i pomarańcze w wytrawnym (wręcz gorzkim) wydaniu. Bardzo orzeźwiający. Zapach powietrzny, wielowymiarowy, nie pozbawiony charakteru, na tkaninie pozostawia taki aksamitny zapach. Wyobrażałam sobie coś słodkiego, płaskiego po tych mandarynkach a on bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: testy