Kupiłam ten szampon z myślą o moich zagęszczanych włosach (pamiątka ze ślubu) i pamiętając o fakcie, że mam teraz problemy z hormonami, co może skutkować tym, że i tak marne aktualnie, moje włosy staną się jeszcze marniejsze (za długie, za cienkie i za mało, suche i farbowane milion razy już, itp). Pomyślałam sobie kupując, że jakaś mała ta buteleczka i w ogóle co ja robię, bo wcześniej miałam w nawet niższej cenie świetnego Revlona litrowego. No, ale...okazało się, że mały objętościowo Kerastase (nie chcę być pain in the ass, ale o ile mi wiadomo nazwę pisze się: "Kerastase" a nie "Kerastese" ;)), ale wydajny. Już z wcześniejszego użycia próbki, przed zakupem, wiedziałam że warto się skusić. Moje włosy (także te nie moje, z zagęszczeń) poprawiły swój stan na zimę, co chyba muszę zapisać kredą w kominie :), bo takie rzeczy się u mnie nie dzieją raczej. Tak jak producent obiecuje, włosy mi odmłodniały, w moim odczuciu jakieś 10 lat (i to nie tylko z powodu zagęszczania ;)) a w tym roku skończą lat 30 - są teraz bardziej lśniące, sypkie i w wyraźnie lepszej kondycji. Przestały się też elektryzować, są jędrniejsze, stąd mniemam, że nawilżenie się wyraźnie poprawiło a co za tym idzie, kolor trzyma mi się dłużej.
Szamponu używa się przyjemnie, pachnie delikatnie i ten zapach bardzo mi odpowiada. Jak już pisałam, mam wrażenie, że jest wydajny. Jest wyraźnie inny w trakcie mycia od moich poprzednich szamponow...hmm...jakby mniej "tępy", bardziej "oleisty". Nie mam problemów z rozczesaniem włosów po myciu, ale też zawsze używam jakiejś odżywki przed czesaniem. Mam po myciu wrażenie, że moje włosy nawet bez odżywki mogłyby się obyć i nie byłoby problemu z rozczesaniem ich, żaden kołtun mi się po myciu nie robi. Czasem mam wrażenie, że kołtunienie zależy bardziej od tego jak się myje włosy i czy są rozczesane przed myciem, a nie od samego szamponu - ale nie chcę się wymądrzać ;) .
Najwyraźniej moje włosy należą do tych, którym ten odmładzający szamponik służy. Dlatego jak wszystko co mi służy, a nie ma się czego czepiać na siłę, dostaje 5* :)
Teraz planuję dokupić do kompletu odżywkę z tej serii i zapewne szampon kupię ponownie.