Philips Maszynka do strzyżenia włosów HQ C241 Hairclipper

wersta
    22 kwietnia 2007 o 21:20
    Dobra
    Muszę zaznaczyć, że sama obcinam włosy mojemu facetowi od mniej więcej 8 lat i dlatego zdecydowaliśmy się na zakup tej maszynki. Używana raz w miesiącu przez ostatnich 5 lat ani razu nie odmówiła posłuszeństwa, jednak od jakiegoś czasu nie zbiera dokładnie włosów. Łatwa do czyszczenia, wygodna - dobrze leży w dłoni. W opcji ponownego zakupu zaznaczyłam "nie wiem" - najpierw obejrzę profesjonalne maszynki. Powoli przymierzamy się do zakupu nowej :ehem: Używam tego produktu od: 5 lat Ilość zużytych opakowań: 1
  • 13 kwietnia 2007 o 19:07
    dobry, ale nienajłatwiejszy
    Maszynkę zakupił mój brat by upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i mieć strzyżarkę/golarkę w jednym. Okazało się jednak, że z równym powodzeniem przyrząd może być stosowany i przeze mnie - mam włosy krótkie, zaczesane do tyłu i dzięki temu hairclipperowi bez uczęszczania do fryzjera jestem w stanie skrócić i wyrównać włosy z tyłu oraz usunąć "baczki". Niestety maszynka nie jest przeznaczona do golenia "na łyso", tak więc zawsze pozostają króciutkie włoski i aby jako tako je wygolić, należy przejechać większą ilość razy. Ale w zakresie działania, do którego przyrząd został przeznaczony, sprawdza się nieźle, chociaż nawet po nałożeniu nakładki trzeba uważać, by nie stworzyć sobie "awangardowej" fryzury. Tak więc polecam co najwyżej jako przyrząd pomocniczy, nie jako "domowego fryzjera". Dodatkowe komentarze: kabelek jest dosyć cienki i długi, ale nie plącze się (jest raczej sztywny). Element tnący nie zapycha się, ale może się to zdarzyć w przypadku nasadki, dlatego co jakiś czas trzeba ją zdejmować do oczyszczenia. Za to nawet po trzech latach zupełnie nie widać śladów zużycia. Używam tego produktu od: 3 lata Ilość zużytych opakowań: 1