Guerlain Terracotta, Gloss & Shine Moisturising Balm Sun Shimmer

mika535
    12 maja 2011 o 13:15
    Zawiedziona
    Na wstępie chciałabym zaznaczyć, że jestem fanką Guerlain i błyszczyków tej firmy miałam sporo. Jeśli natomiast chodzi o edycję Terracotta to jestem trochę zawiedziona. Błyszczyk nie pachnie tak ślicznie jak Kiss kiss, szczerze mówiąc to brzydko pachnie. Jeśli chodzi o smak, to troszkę przeszkadza. Długo utrzymuje się na ustach, odporny na picie, jednak jeśli już go "zjemy" to zostaje brzydka obwódka na ustach z brokatu. Pływałam z nim na ustach w basenie i nic się nie działo, nie spływał, dzielnie trwał na swoim miejscu. Nie klei się, choć ja cały czas go czuję. Nie wysusza. Opakowanie bajecznie piękne i jedyne co jest na plus Terracotty w porównaniu z KissKiss to to, że jest aplikator w formie gąbeczki, którą bardzo łatwo i dobrze nakłada się błyszczyk. Zdecydowanie bardziej wolę wersje KissKiss i przy niej na pewno zostanę :) Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: 2, odcień 10 i 52
    aimere
    1 lutego 2011 o 2:05
    Piękna rzecz!
    Błyszczyk uwiódł mnie opakowaniem. Jest cudowne - smukłe i ozdobne. Sam błyszczyk: - pięknie pachnie - jest trwały - mam kolor 70 - rodzaj beżowego różu, bardzo udany kolor - pięknie rozświetla, ale... - jest gęsty, maślany - ja osobiście lubię leciutkie błyszczyki, które dają transparentny efekt - ten jest zupełnie inny Edycja: Muszę dodać, że świetnie sprawdził się w czasie wakacji na gorącym południu. Pięknie wyglądał w ostrym, południowym słońcu, nie ścierał się w czasie kąpieli w morzu, chronił usta przed wysuszeniem. Jego ciężkość okazała się w ciepłym klimacie, paradoksalnie, zaletą. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 w trakcie
    xnika
    5 sierpnia 2010 o 20:12
    Niestety nie
    Nigdy nie byłam zwolenniczką błyszczyków. Marka Guerlain należy do mojej ulubionej, więc chciałam wypróbować i ten błyszczyk. Niestety zawiodłam się, w przeciwieństwie do błyszczyków z nowej serii Terracotta, które są dostępne w 5 odcieniach, te są mizerne. Błyszczyki bardzo śmierdzą, kleją się na ustach, drobinki brokatowe niezbyt ładnie wyglądają na ustach gdy błyszczyk się zmazuje. Dałam jedną gwiazdkę ze względu na sentyment do marki oraz dlatego że jednak trochę na ustach się utrzymuje. Błyszczyki Terracotta z nowej wersji (która jest dostępna od 2010 roku)ale wynagradzają ten niewypał, jakim był ten błyszczyk. Miałam jeden, użyłam kilka razy i podziękowałam.
    MdM
    1 maja 2010 o 23:17
    gdyby nie paskudny smak...
    Blyszczyk ten swietnie nawilza usta, nie klei sie nadmiernie i ma bardzo dobra konsystencje. Bez poprawek trzyma sie nadzwyczaj dlugo. Jesli sie nie je i nie pije trwa w miejscu wiele godzin. Kolor jest bardzo ladny. Jest calkowicie kryjacy i bardzo elegancki. Swietnie nadaje sie na kazda okazje, zarowno wyjscie do sklepu, jak i spotkanie biznesowe. Opakowanie ma sliczne i jest wydajny. Niestety minusy tez ma: paskudny zapach, od ktorego jest mi wrecz niedobrze. Najbardziej denerwuje mnie jednak, ze trzeba uwazac, zeby go przypadkiem nie zjesc, bo smakuje nadzwyczaj obrzydliwie. Cos jak mieszanka oleju z tania zjelczala szminka: PASKUDZTWO! I jego ostatnia wada jest zbyt dlugi pedzelek, ktorym ciezko pomalowac usta, gdyz sie chybocze. Niby Guerlain, a wady jak przy produkcie za 10zł... Używam tego produktu od: 4 miesiace Ilość zużytych opakowań: 1
  • 17 października 2009 o 12:11
    ideał wśród błyskotek na usta
    Daję mu 6+ za wspaniałą nielepiącą się konsystencję, długotrwały efekt i piękny kolor utrzymujący się bardzo bardzo długo. jest najlepszym wydaniem błyszczyku jaki kiedykolwiek miałam w swoich rękach. Używam tego produktu od:4 msc Ilość zużytych opakowań:1