Chanel Allure Homme Sport - Cologne Sport (Woda kolońska)

• 28 marca 2013 o 22:23
    kolejny powrót do allure sport
    Bez watpienia nalepszy zapach z serii "sport". Daleko pozostawia w tyle zapachy w podobnej swiezej kategorii. Jak na wode kolońską trwały - ok 6 godzin wyczuwalny. Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiej 75 ml
  • 12 marca 2013 o 18:05
    Najlepszy "sportowiec" od Chanel...
    Chanel Allure Homme Sport Cologne Sport jest teoretycznie wariacją nt. Allure Homme Sport. Teoretycznie, bo tak naprawdę oba zapachy nie mają zbyt wielu cech wspólnych, ale o tym może później. Rzeczona wersja kolońska otwiera się wręcz "eksplozją" cytrusów - tak, jak kolega niżej powiedział, analogia do zmrożonej lemoniady jest jak najbardziej na miejscu. Cytrusy przez ok. 2 godziny stanowią główny motyw, potem schodzą na dalszy plan, ustępując miejsca żywicy jodłowej i przyprawom. Moim zdaniem te dwa składniki to budulec tych perfum. Czyni je to dość unikalną pozycją, z mainstream\'u właściwie nic nie pachnie tak, jak one, wyczuwam odrobinę podobieństwa do L\'Eau Bleue d\'Issey od Issey\'a Miyake, ale bez cyprysa, rozmarynu i jałowca. Trwałość jest doskonała - na mojej skórze wynosi ona ok. 12 h, bez względu na temperaturę panującą na zewnątrz. Projekcja jest dobra przez ok. 5 h, potem zapach powoli gaśnie, zbliżając się do skóry. Podobieństwa do Allure Homme Sport EDT praktycznie nie czuję, gdyż tam występuje mix cytryny, pomarańczy i mandarynki z aldehydami, po którym mamy kremowy drzewno-waniliowy drydown. Uwielbiam te perfumy, choć wiem, że są dość niedocenianym zapachem ze stajni Chanel. Dla mnie to dobrze. Ilekroć je ubieram, dostaję dużo komplementów i nieraz jestem pytany, czym pachnę. Używam tego produktu od: Półtora roku Ilość zużytych opakowań: W trakcie 150 ml
    nowy48
    10 marca 2010 o 11:15
    bez uniesień
    No mnie niestety nie powalił na kolana. Cytrusów cała masa i pieprzu mnóstwo-wprawdzie nie drażni az tak bardzo, ale momentami sprawia ze na skórze czuję zapach przypraw kulinarnych. Flakonik ciekawy, ale taki standardowy jak wszystkie Allure więc bez udziwnień. Trwałość jak na chanel bez rewelacjii. Podsumowując mógłby byc odpowiedni porą letnia. Dziękuję ze istnieją jeszcze testery ;) Używam tego produktu od:test Ilość zużytych opakowań:brak
  • 2 lutego 2010 o 22:35
    Całkiem, całkiem
    Daję mu zasłużone 4 za elegancję i trwałość i w dod. nie "napraszanie się" i nie duszenie innych dookoła, Wg mnie z początku bardzo narzucające się cytrusy (w moim odczuciu)zostają już tak na stałe i zdaje się niczego innego nie czuć,wg mnie Chanel Allure Sport Homme pachną jak świeżo wyciśnięty sok z cytryny , aczkolwiek takiej boskiej CHANELowskiej cytrynki:) cóż jak na cytrynę to troszkę drogo aczkolwiek no zapach jednak coś ma w sobie jeszcze co nadaje mu wrecz szlachetny charakter!:) Używam tego produktu od: 1 miesiaca Ilość zużytych opakowań: narazie 0
    Kate30
    14 sierpnia 2008 o 20:05
    Sexy!!!
    Wspaniały letni unisex, słodki, orzeźwiający, cytrusowy. Niezwykle trwały, pięknie pachnie na mnie i jeszcze piękniej na moim mężczyźnie :D 100% męskości w słodkim upajającym wydaniu. Piękny 150ml flakon, przy tej trwałości wystarczy na długo. Świetnie komponuje się z wysiłkiem fizycznym, letnim aktywnym wypoczynkiem, jest baaaardzo seksowny. Cieszę się, że przypadkiem na niego trafiłam, mam masę radości z męża pachnącego allure sport i sama przy okazji z przyjemnością noszę nadgarstkowo psik czy dwa ;) Polecam bo warto! Używam tego produktu od:kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań:1