Bielenda Professional Ideal Skin, Zielona maska algowa ze spiruliną

Bodyland.pl
hairstore.pl

• 7 marca 2016 o 0:43
    Tak, tak, tak
    W zasadzie wszystko o tej masce zostało już powiedziane. :D Jestem zachwycona i dodaję coś od siebie: W ostatnich miesiącach w moim życiu (i pielęgnacji) pojawił się niemały chaos; odbiło się to oczywiście na stanie skóry - coraz trudniej było ukryć oznaki nieprzespanych nocy, pojawiły się drobne przebarwienia, drobne naczynka, podrażnienia, itd. Stwierdziłam więc, że dawne nawyki pielęgnacyjne się nie sprawdzają, spontaniczne zakupy w drogerii niczemu nie służą i czas na zmianę trybu życia oraz porządki w kosmetyczce. ;) Zainteresowałam się produktami profesjonalnymi. Nigdy wcześniej nie miałam maski algowej i co więcej, sądziłam, że najlepsze są maski w płachcie lub w formie kremu, żelu, glinki - coś co się wchłania, lub czym skóra może się "nasycić". Ale często spotykałam się z zachwytami nad maskami algowymi, skusiło mnie również to, że są używane w gabinetach kosmetycznych. I wybrałam tę, ze spiruliną; jako że ma usuwać toksyny. Używam jak narazie raz w tygodniu. Nakładam solo lub na serum na przebarwienia. Skóra po użyciu jest: * ukojona - maska miło chłodzi, * wypoczęta - twarz zyskuje blask, wyobrażam sobie, że to ten obiecany "detoks" ;) * nawilżona - po zdjęciu maski... nie nakładam kremu, tylko grzecznie kładę się spać (to pewnie też nie bez znaczenia); mam cerę mieszaną i raz w tygodniu jej to nie szkodzi; * mam wrażenie, że wyrówuje koloryt, od razu po zdjęciu jej oraz na drugi dzień rano twarz wygląda naprawdę świetnie. Dodam, że nie mam jeszcze 25 lat; w teorii nietrudno młodą cerę utrzymać w topowej formie, w praktyce jednak wiemy jak bywa. * lekko zwęża pory, oczywiście jednorazowo. Użyłam 4 razy, już wiem, że zagości u mnie na stałe. Przymierzam się też do kupna innego wariantu. Efekt mnie baaardzo zadowala; dzięki tej masce robię sobie porządne domowe spa, mam motywację i chęć do przywracania swojej twarzy na właściwe tory. Mimo, że niektóre wyżej wymienione w punktach plusy są krótkotrwałe, wierzę że to algowe cudo wprowadzone do pielęgnacji na stałe, pomoże utrzymać cerę w ryzach. Minusów nie widzę, zapach specyficzny; proces przygotowania maseczki mi nie przeszkadza; dostępność przez internet - nie szkodzi; cena jak dla mnie przystępna. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego i na pewno nie ostatniego!
  • 15 grudnia 2014 o 0:41
    Cudo!
    Stałam się szczęsliwą posiadaczką tej maski podczas zakupu Sauny do włosów. Dostałam saszetkę do przetestowania ale jako że maska była do twarzy a ja za maseczkami nie przepadam to przeleżała miesiące w szafce. Wczoraj z nudów przyrządziłam tą maseczke i jestem megaaaa zadowolona z efektów. Nie sądziłam że coś może tak wygładzić twarz i wyrównać koloryt a na dodatek zrobić peeling. I to za pierwszym użyciem :) Poczytała o składzie tej maseczki , spirulinach itp i już wiem skąd te efekty , poprostu w składzie jest zielone cudeńko w które niedługo się zaopatrze ale w oryginalnej formiebez innych dopalaczy :D Ps. skoro mój mężczyzna zauważył że coś robiłam z twarzą ( jest gładsza i nie tak szara ) to znaczy że działa :D Używam tego produktu od: 1 dnia Ilość zużytych opakowań: pół opakowania (testera)
    dknika
    8 kwietnia 2014 o 15:42
    SUPER!
    PLUSY: - super nawilża -skora jest mięciutka - ma ładniejszy wygląd- wygląda świeżo - ładny zapach -łatwa w użyciu MINUSY: cena Generalnie jestem zadowolona ze wszystkich masek bielendy, a posiadam ich kilka:) Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 0,5
  • 20 czerwca 2013 o 14:01
    Dwudziestominutowe wakacje dla skóry
    To produkt profesjonalny, dla mnie nie jest problemem konieczność zrobienia maski z proszku. Jeśli przeanalizujemy skład, to jest identyczny z wersją Bielenda Profesional. Ja używałam głównie w wersji Bieledna Professional gdyż taka jest łatwo dostępna zarówno w hurtowniach kosmetycznych jak i w internecie - skład jest taki sam. SKŁAD Jest krótki i prosty i dobry. Został już opisany więc nie ma co się zagłębiać. STOSOWANIE Przygotowanie może być początkowo uciążliwe, jest to tylko kwestia przyzwyczajenia. Mój sposób to serum, porcelanowa miseczka, plastikowa szpatułka do rozrabiania i nakładania oraz sukcesywne nalewanie wody do alginatu. Dobrze jest nakładać grubą warstwę wtedy bezproblemowo można zdjąć maskę ze skóry. Cienka warta to duży błąd, który skutkuje nieprzyjemnymi wrażeniami dla skóry, bardzo ciężko ją ściągnąć (najlepiej wtedy użyć kremu, toniku cokolwiek byleby skóra nie była sucha). Na brzegi grubo nałożonej maski należy nałożyć wazelinę, tłusty krem, olejek – chociaż wielokrotnie potwierdziło się, że jak maska jest dobrze nałożona to nawet bez zabezpieczających natłuszczaczy ściąga się ją łatwo i bezboleśnie. Maskę zużytą w należy w całości wyrzucić do kosza, żadnego mycia wodą nad umywalką gdyż pęcznieje pod wpływem wody. - Świetna na powieki i usta – tylko koniecznie gruba warstwa, jeśli ktoś może nam pomóc, to można pozostawić tylko dziurki nosa nieprzykryte maską. - Profesjonalna kosmetolog powiedziała mi, że ciężko byłoby ją przedawkować, że można stosować codziennie. - Gruba wrasta na oczach i okolicach jest w stanie bez problemu ściągnąć tusz z rzęs, bez nieprzyjemnych doznań – oczywiście nie polecam to był przypadek, ale łatwo i bardzo dokładnie ściągnęła tusz. - Jeśli dobrze nałożymy idealnie przylega do skóry, po zdjęciu widać nawet odbite pory skóry EFEKT Alginaty mają przede wszystkim działanie okluzyjne w tej masce sprawdza się to w 100% Stosowałam różne rodzaje serum pod maskę, głownie te przeznaczone do sonoforezy. To co ważne to, że jest wielka różnica między nałożeniem serum, a nałożeniem serum które przykryjemy maską algową. A jak dodamy do tego peeling kawitacyjny i sonoforeze (oczyszczanie, kawitacja, wprowadzanie serum sonoforezą następnie maska) to jest to niebywale przyjemny rytuał i zabieg który daje efekty. Skórą jest bardzo dobrze nawilżona, jędrna, wypoczęta, podrażnienia złagodzone – efekt taki czasowo utrzymuje się różnie to zależy od czynników które negatywnie mogą wpłynąć na skórę czasem to kwestia kilku godzin, a czasem kilku dni. Z doświadczeń znajomych i mojego stwierdzam, że początek stosowania może być trudny, gdy tylko przyzwyczaimy się do tego produktu zaczynami go lubić, a z czasem popadamy w uwielbienie. PLUSY I MINUSY STOSOWANIA + efektywna, nawilża, ujędrnia, lekko napina, wypoczęta skóra + nie podrażnia + daje przyjemny chłód w zetknięciu ze skórą + zapach, początkowo odstraszający, po dłuższym stosowaniu kojarzy się z przyjemnością + wydajna – opakowanie zawiera sporą ilość - jak dla mnie wad nie ma, ale początkowo przygotowanie sprawiało drobne problemy Zdecydowanie polecam Używam tego produktu od: około 2 lat Ilość zużytych opakowań: Dokładnie nie pamiętam, 5 paczek 190g dla siebie i bliskich.
  • 28 maja 2013 o 15:32
    Dobra maska nie dla leni :P
    Czyli na pewno nie dla mnie :) Maski nakładam zawsze po zrobionym wcześniej peelingu, pomijając ten proces przed nałozeniem tego produktu trzeba nałożyć serum (Ja używałam dotleniającego z Algotherm, dla wzmocnienia efektu) czekam więc aż serum się wchłonie, następnie rozrabiam maske z wodą (ilość przepisowa stanowczo za duża) i rozprowadzam na twarz, trzymając 20 minut jak zaleca producent. Po upływie tego czasu, czas zdjąć tego zielonego gluta który robi się gdy maska zastyga na twarzy i tu zaczyna się problem, bo w niektórych miejscach produkt zasycha tworząc skorupe, której ciężko się pozbyć i mija kolejny czas zanim uda mi się to zdrapać z twarzy. Cały zabieg trwa więc u mnie dobrą godzine, co biorąc pod uwage to że nigdy w życiu nie trzymałam odżywki do włosów, czy maski do ciała, dłoni itp. zgodnie z zaleceniami producenta to jest to kupa czasu i masa męczarni :D Same efekty po masce, bardzo pozytywne, skóra gładka, jędrna, rozjaśniona, nabiera takiego zdrowego kolorytu. Mam wrażenie ze moja skóra może oddychać teraz pełną piersią. Mimo wszystko jak już napisałam jestem arcy leniem i wolę maski które wyciskam z tubki, nakładam na 15 minut a potem szybko zmywam wodą, dlatego więcej nie kupię. Polecam cierpliwym. Używam tego produktu od: używałam kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: 1/2