Cartier Delices de Cartier Eau Fruitee EDT

• 6 lutego 2013 o 20:29
    Granulowana herbatka owocowowa
    JAK TO PACHNIE: Nazwa mówi sama za siebie - woda owocowa. Wiele hałasu o nic. Co to ma być? Kompot? Rozwodniony sok? Granulowana herbatka owocowowa? PLUSY: Kompozycja zapachowa - owocowy zapach pozbawiony owoców tropikalnych (żadnych ananasów, kokosów, papai), które często potrafią pachnieć sztucznie. Owoce w tej kompozycji to raczej takie ze swojskiego sadu/ ogrodu, choć nie potrafię wyszczególnić ich nazw - po prostu miks jakiś owocków. Zapach nie jest przesłodzony - jest mocno owocowy, ale nie ulepny. Ze wzgl. na małą ilość alkoholu w składzie (lub jego całkowity brak) mogą się nadawać na plażę (alkohol powoduje przebarwienia na skórze) Delikatne, optymistyczne, nadają się "do szkoły" (do biura są zbyt dziecinne) Nie duszące Nikogo nie rażą Ciekawa butelka MINUSY: wysoka cena kiepska trwałość - krótkotrwałe, lekkie jak mgiełka i ulotne. Nie jestem fanką cieżkich zapachów, ale te ulatniają się w tempie błyskawicy. Trwalsze (a kilkakrotnie tańsze) są pierwsze lepsze perfumy z Avon czy Oriflame. Zapach zwyczajny, niczym nie wyróżniający się, jakich pełno w drogeriach. Tak, właśnie, w drogeriach, bo Eau Fruitee nie pachnie jak perfumeryjny zapach. Zapach nie wzbudza żadnych emocji, ot taki letni, dzienny zwyklak. DLA KOGO: Dla bardzo młodej dziewczyny, nawet nie nastolatki, a dziewczynki. Nadają się na "moje pierwsze perfumy". Dla lubiącej raczej lekkie kwiatowe/ kwiatowo-owocowe zapachy. Dam im jeszcze szansę w upalne lato, może na rozgrzanej słońcem skórze się rozwiną... Ogólnie - nie polecam. Bardzo się cieszę, że miałam mozliwość testowania próbki - byłabym wściekła na siebie posiadając całą butelkę tego "kompotu". Zakup tego zapachu to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Za tą cenę można znaleść wiele ładniejszych i przed wszystkim trwalszych perfum, zwykły Adidas czy Puma pachną ciekawiej i dłużej. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: próbki
    Vanilla
    7 lutego 2009 o 15:48
    słodko-cytrynowe
    Słodko-owocowo -wytrawne. Nie jest to słodycz, która zabija, dusi i mdli. Słodkie, ale z pazurkiem i czymś kwaśno-gorzkim (rabarbar?). Kojarzą mi się z oranżadą, z cytrynowym napojem gazowanym z landrynkami w tle. Albo z cytryną zanurzoną w cukrze (mniam mniam;) Na lato - idealne. Lekkie, radosne, opymistyczne, ulotne i niezobowiązujące! Podobają mi się, choć nie wiem czy na dłuższą metę nie znudziłyby mi się. Mają w sobie coś tak apetycznego (cytrynowo-słodkiego) że aż ctrudno oderwać nos od nadgarstka:) Nie wiem czy kupię, jeśli już, to bliżej lata. Buteleczka ze zdjęcia bardzo ładna, niestety nie pamiętam czy w rzeczywistości była tak samo ładna, ale coś mi sie wydaje , że nie:) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: część próbki
    khy
    7 sierpnia 2008 o 19:03
    Dziwaczna paskuda, pfuj
    Dziwaczny, owocowo-gumowy zapach. Rzeczywiscie, z klasycznym Delices ma niewiele wspolnego (na szczescie, ufff ;-))) ), ale jest paskudny na swoj wlasny sposob. Nie polecam i radze sie nawet nie zblizac do testera ;-))). Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: probka, aaaa!!
  • 3 lutego 2008 o 9:49
    Nie tak tragicznie:)
    No faktycznie, mistrzostwo świata to to nie jest. Z oryginalnym Delices nie wiele ma wspólnego, znacznie więcej (w początkowych nutach ) z odświeżaczem powietrza niestety. Potem rozwija sie w kierunku syntetycznych cytrusów, nie jest tragiczny, ale rewelacyjny tez nie. Jak na avon to byłaby przyzwoita propozycja, a tak, to co to ma być... Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:2 próbki
  • 23 stycznia 2008 o 10:36
    Fatamorgana
    Mnie się też spodobał i całkiem miło mi się w nim jechało do pracy. Prosty (czasami trzeba odpocząć od perfum o złożonej naturze), przyjemny, owocowy ale w wytrawny sposób, na mnie zdecydowanie nie słodki. No niestety, po godzinie od aplikacji faktycznie go już nie było i teraz czuję się jakaś taka golutka, między nami mówiąc :). Zapach, którego nie ma. Nie kupię, bo po co mi takie nietrwałe cuś. Ładny flakon. Używam tego produktu od: w sumie to trudno powiedziec, bo zaraz go nie było :D Ilość zużytych opakowań: próbka