Podwójny puder L\\\'Oreal zwrócił moją uwagę już w zeszłym roku.
Pomysł z dwoma kolorami bardzo mi się podobał, ale ostatecznie nie zdecydowałam się.
Trochę go później żałowałam i wraz z nadchodzącą wiosną wspomnienie tego duetu powróciło jak bumerang, więc gdy kolezanka poprosiła, abym zasugerowała, co chciałabym dostać w prezencie, wiedziałam o co prosić :)
Mimo, ze jestem bladolica, wybrałam wersję dla brunetek, ponieważ ta dla blondynek jest moim zdaniem zbyt różowa, a marzył mi się złoty brąz.
Opakowanie pudru dość praktyczne i wygodne, choć nieco topornie wykonane.
Lusterko takie sobie , pędzelek kiepski ( ale i tak mistrzostwo świata w porównaniu z tym, co dołącza do swoich kosmetyków Bourjois :) ) - ale to mi nie przeszkadza, ponieważ używam duzego lustra i pędzla ;)
Sam kosmetyk przyjemny w stosowaniu, dość drobno zmielony.
Oczywiscie, jak przystało na bronzer ( i to jeszcze przeznaczony dla brunetek ), jest to zestaw dwóch dość intensywnych kolorów.
Jaśniejszy to złoty odcień beżowo- brązowego z delikatnym shimmerem, ciemniejszy to ładny, matowy brąz ( na szczęście nie koszmarnie pomaranczowy ).
Obydwa odcienie różnią się nieco teksturą, jaśniejszy jest o wiele bardziej "miękki".
Aktualnie ( jestem naprawdę blada jak na swoje mozliwości ), jasniejszej połowy używam jako różu, by dodać sobie kolorytu i słonecznego blasku, ciemniejszy fajnie sprawdza się jako bronzer do ciała.
Kiedy trochę nabiorę kolorków, myślę, ze oba spokojnie będę stosowac do twarzy.
Plusy :
- poręczne opakowanie
- korzystny stosunek gramatury do ceny
- ładne i dość naturalne kolory ( twarz od razu wygląda na wypoczęta )
- multifunkcjonalnosc ( róż, bronzer do ciała i twarzy, a nawet cień do powiek w jednym )
- jest trwały, spokojnie utrzymuje się przez 8 h
Minusy :
- niestety robi plamy, zwłaszcza ciemniejsza połowa :(
Reasumując , jest to przyjemny i bardzo użyteczny kosmetyk, którego odcienie są dobrze dobrane do ciemnych włosów, oprawy oczu itd. Daje naturalny efekt.
Jednak za tendencję do plam należy mu się klaps, czyli jednak gwiazdka mniej ;)
UPDATE 23.06.2011 - jednak tendencja do robienia plam skutecznie mnie do niego zraziła. próbowalam róznych metod aplikacji i róznych pedzli, problem pozostał. Winię kosmetyk, poniewaz z zadnymi innymi pudrami czy bronzerami problemu nie mam.
Dwoja z plusem !
Używam tego produktu od: okolo miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego