Pyłki do paznokci

NeoNail Electric Effect Folie / pyłek do zdobień

PAUNI
    17 maja 2021 o 9:28
    Tłuczone szkło❤
    Folia daje efekt tłuczonego szkła na paznokciach. Bardzo ciekawe dopełnienie stylizacji. Mieni się w odcieniach różu i błękitu. Nakładam na warstwę lepką patyczkiem, następnie top i utwardzam. Produkt bardzo wydajny i profesjonalny.
    Zalety:
    • Efekt lustra
    • Kolory
  • 8 stycznia 2021 o 18:24
    Disco błysk!
    Ten produkt na pewno nie jest dla zwolenniczek spokojnego, klasycznego manicure. Pokocha go każda rasowa sroczka jak ja :D Pyłek (a raczej drobna folia) łatwo aplikuje się na paznokcie, można go nałożyć na dwa sposoby - na utwardzony ale lepki lakier (moja ulubiona metoda), bądź wetrzeć w Dry Top. Na pyłek kładę zawsze top wiec wszystko pięknie się trzyma i nie ściera. Szczerze polecam - komplementy o mani gwarantowane :D Minusem jest, że jak to tego typu produkt, mocno „fruwa” jeśli jest za duży ruch powietrza, czasami jest to dość upierdliwe.
    Zalety:
    • Super efekt przyciągający wzrok
    • Łatwa aplikacja
    • Dość wydajny
    Wady:
    • Mocno fruwa przy większych ruchach powietrza
    t_karii
    24 listopada 2020 o 18:49
    Nazwa trafiona w punkt
    Wracam do niego zawsze kiedy brakuje mi pomysłów na paznokcie a wszystkie moje lakiery wydają mi się już nudne. Posiadam odcień 03 który jest według mnie najładniejszy z kolekcji. Pyłek jest zapakowany w plastikowy odkręcany słoiczek dzięki czemu możemy nabierać odpowiednią ilość produktu potrzebnej do naszej stylizacji. Jest on w postaci drobnych kawałków przezroczystej folii transferowej. Jest wielofunkcyjny i można nakładać go na różne sposoby. Moim ulubionym jest wtarcie go na cały paznokieć pokryty czarnym kolorem ponieważ wtedy folia ma przepiękny i intensywny odcień niebiesko turkusowy. Dla osób lubiący delikatny efekt polecam użycie go na jasnych kolorach, wtedy paznokieć ma delikatny błysk. Według mnie must have na karnawał!
  • 11 sierpnia 2020 o 20:53
    Pięknie się mieni, idealna do zdobień
    Zakochałam się w tym pyłku od 1-wszego wejrzenia! Swoją przygodę z hybrydami zaczęłam kilka miesięcy temu i po kilku zwyczajnych mani zapragnęłam czegoś extra. Dlatego, że moje wszystkie przybory pochodzą z NeoNail sięgnęłam także po ten pyłek, bo nigdzie nie znalazłam takiego produktu 2 w 1. Pyłek to tak naprawdę cieniutka transparentna folia w różnych kolorach (moja to 01, złoto-zielono- różowy) można ją skruszyć na malutkie drobinki, albo zostawić takie duże. Można pokryć nią cały paznokieć gęsto, a można tylko położyć kilka płatków. Da się też wetrzeć folię w płytkę jak pyłek, ale sama jeszcze tego nie robiłam. Wolę nakładać strategicznie w wybrane miejsca i przyklejać płatki na lepką warstwę dyspersyjną. Osobiście delikatnie dociskam drewnianym patyczkiem większe folijki do warstwy dyspersyjnej koloru i nigdy mi nie odstają po pomalowaniu topem. Electric Effect wygląda na paznokciach po prostu bajkowo. Na imprezy i do efektu wow jest po prostu stworzony. Miałam go na czarnym lakierze i wtedy daje po oczach, bo metaliczne kolory folijek są wtedy najbardziej widoczne. Miałam też na białym - wtedy folijki są bardziej subtelne i widać je zdecydowanie słabiej ale nadal mienią się w słońcu lub sztucznym świetle. Właśnie zabieram się do zrobienia transparentnego mani, czyli całkowicie bez koloru - folijki również będzie widać, ale będą tylko delikatnie mienić się w świetle. Uwielbiam Electric Effect właśnie za taką różnorodność i brak nudy w moim mani.
    Zalety:
    • cudowny, niespotykany blask
    • 3 warianty kolorów
    • 2 metody aplikacji (wtarcie i przyklejanie pojedynczych folijek)
    • dostępność (na stronie NeoNail zawsze są jakieś promo, albo darmowa dostawa od niskiej kwoty)
    • łatwo się nakłada, a efekt jak z salonu
  • 13 lipca 2020 o 13:33
    bardzo efektowny
    Pyłek kupiłam dawno temu i używam go stosunkowo rzadko ale jest to mój jeden z bardziej ulubionych. Aplikuję pędzelkiem, sa to drobno pocięte kawałki folii z dodatkiembrokatu. Na ciemnych kolorach wychodzi najlepiej, mam numer 03 i przy jasnych niestety czasem zmienia kolor na nieco żółtawy (miałam tak z delikatnym liliowym kolorem pastelowym od neonai). Ogólnie polecam przetestować jak komponuje się z danym kolorem na wzrniku zanim zaaplikuje się na paznokcie. Po pomalowaniu topem nic nie odstaje o ile dobrze będzie nałożony. trzyma się bardzo dobrze na paznokciach. Idealny na sylwestra
    • efekt
    Wady:
    • nie z każdym kolorem dobrze się komponuje