Dermedic Effectival, Odżywczy balsam do ciała

Sahira
    14 marca 2009 o 17:36
    Nie odżywia
    Dla mnie największą zaletą tego balsamu jest lekka konsystencja. Szybko się wchłania i nie pozostawia uczucia dyskomfortu w postaci lepkiej czy tłustej warstwy. Ma kwiatowo-owocowy, delikatny i nienachalny, choć nieco sztuczny zapach. Balsam daje uczucie natychmiastowego nawilżenia i wygładzenia, niestety, działanie nie jest zbyt dogłębne i raczej krótkotrwałe - trzeba smarować się nim codziennie, by skóra była miękka. Wystarczą 2 dni lenistwa i na moim ciele pojawiają się suche placki :(. Grubą przesadą jest nazwanie tego balsamu odżywczym. Bardziej adekwatne byłoby określenie "wygładzający". Na pewno nie poradzi sobie z większymi przesuszeniami. Miło się go używa, ale efekt jest bardzo przeciętny. Plus za wydajność i wygodne opakowanie. Używam tego produktu od:1,5 m-ca Ilość zużytych opakowań:1
  • 22 listopada 2008 o 9:58
    przecietny
    Sama nie wiem jak go ocenić. Jest dobry, ale moglby byc lepszy. Skora po nim nie jest jakos rewelacyjnie odzywiona i nawilzona. Jest widocznie gladsza. Balsam pachnie przyjemnie, kwiatowo, rozprowadza sie dobrze, bez smug, konsystencja lekka. Nie jest to jednak idealny balsam. Jak juz nadmienilam brak mi efektu odzywienia i solidnego nawlizenia, a po Dermedic tego wlasnie oczekiwalam Używam tego produktu od:1,5 m-ca Ilość zużytych opakowań:1
  • 8 maja 2008 o 19:59
    bdb
    bardzo dobry balsam do ciala, slicznie pachnie (jak wszystkie kosmetyki dermedica), delikatny, bardzo dobrze nawilza, wygladza naskorek, odzywia go, skora wyraznie staje sie gladsza, nawilzona, w doskonalej kondycji. fakt, ze dermedic hydrain lotion2 duzo lepiej nawilza, ale amten ma mocznik i takie ma zadanie, a ten ma za zadanie odzywic, wygladzic i i odmlodzic skore:) polecam osobom o skorze suchej, lecz nie luszczacej, z brakiem jedrnosci. Używam tego produktu od:1miesiac Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
    Angiee
    28 lutego 2008 o 23:38
    dobry
    Wzięłam ten balsam bo nie było akurat hydrain lotion... W sumie jestem zadowolona- nie uczula, nie lepi się, szybko się wchłania i nawilża skórę. Jednak mam wrażenie, że robi to zdecydowanie delikatniej niż hydrain, ale, o dziwo!, wystarczająco. Tylko nie jestem pewna czy jest wart swojej ceny- zależy na jak dlugo mi wystarczy- wydaje się być wydajnym... Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego