IsaDora Mineral Make-up, Mineral Compact Powder (Mineralny puder w kompakcie)

• 17 lutego 2015 o 15:04
    I tak i nie
    Mam mieszane uczucia odnośnie tego pudru. Z jednej strony ma swoje zalety: ma solidne opakowanie, dobrze się zamyka, samo nie otwiera. Kryje buzię przyjemnym kolorkiem, nie tworzy maski. Ładnie wykańcza makijaż. Nie zapycha, nie roluje się. Łatwo się aplikuje, nie pyli, nie brudzi itd. Ale..co z tego jak efekt wykończenia nim makijażu utrzymuje się bardzo krótko. Już po 2 godzinach puder zaczyna być dość widoczny na twarzy i brzydko zbiera się w porach i wszelkich załamaniach. Dawało to dość ciężki wygląd. Zatem tak w podsumowaniu, ni to zły, ni rewelacyjny produkt. A już na pewno zdecydowanie nie warty aż tak wysokiej ceny. Używam tego produktu od: używałam przez kilka miesięcy jakiś czas temu Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 26 października 2014 o 16:15
    rozczarowanie
    Choć puder ten figuruje w dziale zapomniane kosmetyki to wciąż jest dostępny w ofercie w drogeriach. Ja skusiłam się na niego na lato w promocji -40% i niestety trochę żałuję. Puder używam w niewielkiej ilości do wykończenia makijażu i ewentualnie zmatowienia. Mam odcień 22 warm albaster. Zacznę od mocnych stron tego produktu: * solidne opakowanie z lusterkiem * dobrze, drobno zmielony * delikatny, nie zapycha, nie podrażnia, nie uczula * nie czuć go na twarzy * łatwo się aplikuje, nie pyli, nie kruszy się * mega wydajny * duży wybór odcieni dla jasnych karnacji Co do składu to trudno się wypowiedzieć, na pewno produkty stricte mineralne mają krótsze składy. Isadora jednak ma na tyle dobry skład, że nie zapycha ani nie uczula. Minusy: - właściwie nie wiadomo czemu ma służyć ten puder, bo - nie matowi - nie przedłuża trwałości podkładu, a właściwie cieżko współpracuje z jakimkolwiek produktem - testowałam z różnymi podkładami od lekkich przez mineralne po cięższe, treściwsze produkty, a także z kremami BB. Za każdym razem chwilę po nałożeniu wszystko wyglądało ładnie, ale w przeciągu 2 h efekt znikał i było tak jakbym nie utrwaliła makijażu żadnym pudrem. Twarz wyglądałajakoś tak cieżko. A jakiekolwiek poprawki przy użyciu tego pudru tylko pogarszały sprawę - podkreślał niedoskonałości, mało tego uwydatniał te o których nie miało się pojęcia - nie nadaje się do drobnych poprawek - regularna cena jest wysoka, na szczęście ja kupiłam w promocji. Męczyłam się z tym pudrem dobre 4 miesiące, ale ostatnio kupiłam inny i dopiero po użyciu nowego nabytku zobaczyłam różnicę, nie wiem czy zuzyję puder do końca, a na pewno wiecej Isadory nie kupię. Używam tego produktu od: ok 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: połowa 1
  • 3 października 2009 o 17:29
    mój KWC
    Najlepszy puder jaki do tej pory miałam . Idealne uzupełanienie do podkładu LRP Unifiance Mat. Cera po nim jest przyjemnie miła w dotyku i matowi na dosyć długo. Nie wiem skąd takie złe recenzje no ale cóż jakby wszystkim pasowało to samo to po co tyle kosmetyków :) Będę mu wierna podejrzewam bardzo długo ^^ Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w połowie drugiego
    aganda
    24 czerwca 2009 o 23:54
    Na prawdę Fajny podkład
    a mnie, mimo wielu kiepskich recenzji, bardzo się podoba! jest bardzo delikatny, rozświetlający a jednocześnie zapewnia dobry mat (ale nie sztuczna maska!), trzymający się cały dzień. na pewno jeden z moich najlepszych pudrów. +idealnie stapia się ze skórą - pierwszy puder którego na prawde nie widać na buzi +długo sie trzyma +dobrze matuje +mineralny - nieinwazyjny dla skóry -trochę drogi nie wiem jak z wydajnością, bo mam go od niedawna.. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: zaczęłam pierwsze
  • 13 marca 2009 o 16:27
    nie fajny
    Może i mineralny może pielęgnuje ale na twarzy wygląda okropnie nigdy nie miałam pudru w kamieniu który by był tak widoczny .Wchodzi w każde załamanie szybko się utlenia i roluje.Uwypukla niedoskonałości.Nie chciałam go używać- sprzedałam mamie.Okropny a cena taka wysoka. Używam tego produktu od:miesiąca Ilość zużytych opakowań:1