Sephora Mysterieuse? Vanille Patchouli EDT

• 18 stycznia 2014 o 21:49
    cudowny
    Piękne nieskompikowane perfumy waniliowo paczulowe. Nic dodać nic ując. Perfumy chyba z dolnej półki ale według mnie dorównują tym markowym. Zapach nie jest jakoś bardzo trwały ale kilka godzin się utrzymuje. Słodko gorzki trochę. Jak to paczuli. Bardzo polecam fankom perfum słodkich jak i korzennych, orientalnych. Spokojnie nadaje się na codzień i nie jest tzw. killer Używam tego produktu od: 7 lat Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 100ml
  • 29 listopada 2011 o 18:00
    miłość do ostatniej kropli
    Jestem absolutnie, bezgranicznie zakochana w tym zapachu. Kupiłam go absolutnym rzutem na taśmę na allegro. To jest wanilia z pazurem, i to z mocnym pazurem:) Gdy dowiedziałam się o tej serii, bardzo chciałam mieć którąś wanilię, jednak w mojej sephorze o takim czymś nikt nie słyszał. Ostatnio na allegro zobaczyłam Vanille Patchouli - wiedziałam, że muszę go mieć, są to dwie główne nuty w moim ukochanym Midnight Poison :) Nie namyślałam się długo i kliknęłam. Zapach przyszedł wczoraj. To jest miłość od pierwszego psiku. Na początku nieco czuć alkohol, ale to co zostaje później, powala na kolana. :love: Słodka wanilia i przyprawy korzenne. Pieprz i wanilia. Przypomina mi wycofane Nature Millenaire z YR i Lagunę Salvadora Dali - moje dawne miłości zapachowe. Podobne są też do nut z "ogona" Midnight Poison, który za mną ciągnie się aż miło ;) Przypominają, nawet bardziej, Hypnotic Poison. Z męskich zapachów podobny jest Architect z Oriflame. Trwałość - jak na zapach za taką cenę - nie ma co narzekać. Nie pachną tak intensywnie jak Dior oczywiście, ale długo - jeszcze następnego dnia czuć echo na nadgarstku. :love: Który notabene chodzę i wącham co 5 minut. Znalazłam swój ideał na jesienno-zimową porę. Nie jest to łatwy zapach. Nie wszystkim się podoba, nie przypadnie każdemu do gustu, moja mama go nie lubi, a TŻ uważa za dziwny, ale neutralny (nie przeszkadza mu, ale też go nie zachwyca). Jednak ja nie zamierzam się z nim rozstawać aż do ostatniej kropli... taka szkoda że to edycja limitowana... Używam tego produktu od: listopad 2011 Ilość zużytych opakowań: pierwsze zaczęte
    majowa_
    4 czerwca 2011 o 14:31
    Zimowa słodycz
    Moja przygoda z sephorową wanilią rozpoczęła się niewinnie, bo od małej próbki. Od pierwszej chwili byłam zauroczona - ciepły, miękki zapach... intrygująca waniliowa słodycz, z delikatną nutą pieprzu i przypraw korzennych. Późnojesienny, zimowy. Dla mnie to późny listopad, wieczór, brokatowe płatki śniegu w świetle latarni i unoszący się wokół zapach cynamonowych ciasteczek, piekących się w jednym z domów... tak właśnie pachnie. Kupiłam flakon. Jest bardzo prosty. Dla takiego zapachu powinien być bardziej misterny, przemyślany... A on sam? Ciepły, listopadowy, intrygujący, tajemniczy. Cudny. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 1 buteleczka
  • 24 kwietnia 2011 o 21:02
    pierniki na starym, drewnianym blacie :))
    Ostra paczula w towarzystwie korzennych przypraw z czasem zamienia się w słodką, otulającą wanilię z dodatkiem cynamonu i niespodzianką w postaci drewnianej nuty. Kojarzy mnie się to z zapachem pierników stygnących na starym, drewnianym blacie w babcinej kuchni :)) Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: testy
  • 6 lipca 2010 o 13:51
    Jesienno-zimowe cudo
    Idealnie dobrane proporcje składników, co prawda rozjeżdżają się w pewnej chwili, bo na pierwszy plan wybija się paczula, potem wanilia, a na koniec współbrzmią razem. Z pewnością będę mieszać z paczulo wanilią Aquolinową, jakoś czuję w kościach, że będą się uzupełniać. Dość trwały utrzymuje się przez około 7 godzim. Używam tego produktu od: 1 dzień Ilość zużytych opakowań: początek 100ml