Nivea Straight & Easy, Balsam prostujący włosy falujące i puszące się

• 24 stycznia 2015 o 21:04
    bardzo dobry
    Kupiłam już ten balsam baardzo dawno temu i jeszcze mam troszkę na dnie, ale przyszedł czas na recenzję. Nie widziałam już tego kosmetyku, najprawdopodobniej cała seria została wycofana, aczkolwiek a swój odpowiednik na rynku w postaci serii straight and gloss. Balsam nie prostuje włosów, to jest pewne i producent przesadził z obietnicami, jednakże wcale się tego po nim nie spodziewałam, a wręcz nie chciałam, żeby psuł moich fal, więc nie mam mu tego za złe. Ujarzmił on moje puszące się końcówki i za to jestem mu wdzięczna. Pomimo tego, że jest to bomba silikonowa, a rozsądek włosomaniaczki raczej każe mi tego typu rzeczy unikać, pozwalam sobie na niego zimą oraz na szczególne okazje latem. Jak najbardziej polecam, działanie "nowej" wersji tego balsamu w niemal identycznym opakowaniu jest równie dobre. Używam tego produktu od: półtora roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 26 maja 2014 o 16:06
    jestem na tak
    Balsam zakupiłam niedawno w biedronce za jakieś 5-6zł. Za taką cene postanowiłam wypróbować. MOje włosy są z natury falami, jednak wolę je w wersji prostej, dlatego suszę je na płaskiej szczotce. Balsam super się u mnie sprawdził. wygładził włosy, zmiejszył puszenie, włosy w dotyku są milutkie. wystarczą nieduże porcje do ujarzmienia włosów co sprzyja wydajności tego produktu. Opakowanie wygodnie, dozowanie nie sprawia żadnych problemów. Piekny zapach. Chroni przed wysoką temepraturą więc odpuściłam już sobie stosowanie spray termoochronnego. Jedyny minus jaki zauważyłam to może przyspieszać przetłuszczanie się włosów i nałożony zbyt obficie zaowocuje przyklapem. Dlatego moja rada: używać nieduże porcje jednorazowo. Jeśli ktoś mysli, że ten produkt bez zadnej stylizacji wyprostuje włosy to się grubo myli. On po prostu ułatwia układanie włosów. nie nakładam balsamu od samej nasady włosów właśnie w obawie przed obciązeniem i przetłuszczeniem, a prawda jest, że od góry włosy falują się u mnie najbardziej, więc za to odejmuję mu jedną gwiazdkę:( Jednak moim zdaniem spełnia swoje zadanie przy odpowiedniej stylizacji. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca (co 2-3 dni po każdym myciu włosów) Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Sorsa
    21 maja 2014 o 11:00
    Jedyny taki na rynku
    Przy moich FALOWANYCH włosach to jedyny kosmetyk na rynku, niwelujący całkowicie puszenie, zapewniający im zdrowy połysk. Nawet po wysuszeniu z użyciem dyfuzora włosy są zdrowe, nie zlepione i miękkie. Próbowałam wielu balsamów, pianek, kremów itp. również tych fryzjerskich i żaden nie daje takiego efektu jak ten balsam, kosztujący przecież około 12zł. Co jakiś czas kusi mnie, by spróbować czegoś innego - efekt jest zawsze gorszy i zawsze wracam do Nivea. Biorąc pod uwagę ilość zalet, a także efekt, jaki chcę osiągnąć, a wcale nie są nim proste włosy - tylko gładkie - dla mnie to ideał. Żaden kosmetyk do fal i loków nie może się z nim równać. Używam tego produktu od: 4 lat Ilość zużytych opakowań: 30
  • 10 kwietnia 2014 o 0:01
    Wygładzająca odżywka
    Moje włosy są z natury proste, a nawet proste jak drut. Więc po co mi kosmetyk do prostowania włosów? Otóż według moich koleżanek głupotą totalną jest prostowanie włosów, które i tak są proste. Ale dziewczyny, które tak jak ja, mając naprawdę grube, ciężkie, proste włosy wiedzą o czym mówie. Trzeba je troszkę "przylizać", albo wyprostować, żeby straciły na objętości :) Jeśli nie mam czasu, na pół suche włosy wcieram we włosy ten balsam i używam suszarki, później nakładam go jeszcze trochę na dłonie przejeżdżam po włosach i nie wyglądam jak król lew, tylko jak człowiek :) do okrzesania moich włosów się sprawdził. Plus na przyjemny zapach i wydajność jednak wątpię w jego właściwości prostujące :) Używam tego produktu od: około roku Ilość zużytych opakowań: końcówka pierwszego
  • 30 marca 2014 o 9:32
    kosmetyczna porażka
    Balsam prostujący nakładam na wilgotne włosy, które później suszę "na szczotce". Inne tego typu produkty nigdy nie obciążały moich kłaczków tak, jak ten specyfik. Po przygodzie z nim mogę śmiało stwierdzić - Nivea ma świetne produkty do pielęgnacji cery, skóry, natomiast kiepskie jakościowo kosmetyki do włosów. (A wiem co mówię - bo używałam też różnych odżywek i szamponów z tej firmy). + za wydajność Używam tego produktu od: prawie roku (i nadal jest w buteleczce...) Ilość zużytych opakowań: "męczę" pierwsze