Leim Alternative C Cream (Krem z witaminą C)

Jasmeen
    17 maja 2014 o 10:41
    Profesjonalna pielęgnacja
    Mogę tylko dołączyć się do peanów pozostałych recenzentek. Konsystencja kremu lekka, szybko się wchłania, pozostawia delikatny film ochronny na skórze, zapach delikatny (jestem na to bardzo wrażliwa, nie znoszę perfumowamych i chemcznych nut w kremach), nie zatyka porów; od początku użytkowania nie pojawiły się żadne wypryski ani \'grubsze\' tego typu niespodzianki (to też mi się często zdarza przy zmianie kremów). Efekty stosowania kremu są widoczne juz po kilku aplikacjach: skóra jest rozjaśniona, znikają drobne zmarszczki, cera sie wygładza, jest dużo bardziej napięta. Efekt kremu naprawdę pozytywnie mnie zakoczył. Jestem osobą intensywnie pracującą i przemęczoną - ten krem naprawdę potrafi działać cuda. :-) Jedyny minus, o jakim muszę wspomnieć, to baza kremu: niestety zawiera nieprzyjazne parabeny. Muszę dodać, że jestem zwolenniczką kosmetyków naturalnych, więc ręce mi zadrżały, kiedy przeczytałam skład. Zastanawiałam się długo, czy nie odjąć jednej czy pół gwiazdki za ten właśnie mankament, ale po rozważeniu za i przeciw uznałam, że byłoby to naprawdę niesprawiedliwe, biorąc pod uwage efekty działania. To naprawdę profesjonalny kosmetyk za przystepną cenę. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1x50 ml, obecnie w zestawie z kremem AEC 110ml
    Edi5555
    8 maja 2008 o 19:11
    Świetny!!!
    Wspaniały krem, bardzo przyjemna konsystencja z malutkimi pomarańczowymi kuleczkami z witC w środku zapach kremu jest delikatnie cytrusowy krem na bardzo długo nawilża rozprowadza się bardzo dobrze i nie pozostawia lepkiego filmu na twarzy co dla mnie jest dużym plusem skóra jest po nim promienna bardzo dobrze nawilżona i świeża.Krem jest niesamowicie wydajny wystarcza na naprawdę długo. Używam tego produktu od:kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego
    Kamlisa
    27 września 2007 o 18:13
    bardzo dobry
    Na allegro kupilam zestaw z witaminą C - za ok 150 PLN. W jego skład wchodzi krem ( 60 ml), emulsja z filtrem SPF 15 i bodaj 5 ampułek po 10 ml z witminą C ( nalezy jed dopiero aktywować). Oczywiście - krem mozna tez kupic oddzielnie, ja przetestowałam go w zestawie. Jest niezbyt drogi, bardzo wydajny ( 60 ml!) i - o dziwo! - to jeden z nielicznych kremów, który mnie znie znudził po zuzyciu 30 ml ;) Zazwyczaj wtedy moja ciekawośc jest juz zaspokojona i mogłabym testowac cos innego :) Oczywiście - tak nie robie, ale fakt jest faktem... Bardzo ładne, energetyzujące opakowanie. Oczekiwałąm co prawda innego zapachu, jakiegos bardziej cytrusowego, ale z biegiem czasu sie przyzwyczaiłam. Zapach jest zreszta delikatny... Krem ma smietankowa konsytencje, dobrze sie rozsmarowuje, szybko wchłania, pozostawiając lekki film - tak, jak lubie. Nie nabłyszcza ( po chwili) nie natłuszcza - skóra jest nawilżona i odzywiona, miła w dotyku. Witamina C nie ma może zbyt wiele u mnie do roboty, bo mam cerę zadbana, bezproblemową, ale kremu uzywało sie naprawde miło ;) A w tej chwili uzywam innego Leima, star witamin - i nawilżenie daje lepsze niz agua day guerlaina. A róznica w cenie powalająca... Używam tego produktu od:parę miesięcy temu Ilość zużytych opakowań:1