Myślałam, że nikt nie wie jak długo wzdychałam do tej bazy, jak wiele filmików na YT o niej obejrzałam...
Teraz widzę,że nie byłam sama :)
Szkoda mi było wydać tyle pieniędzy na bazę pod podkład ale w końcu nie wytrzymałam i ją kupiłam!
Dużo już o niej napisano w opiniach KWC, baza jest żelowo- pudrowa, odcień rzeczywiście jakby dostosowywał się do karnacji, bo dobrze wygląda na mojej twarzy kiedy jestem blada i kiedy słońce ją trochę
opali.
Samo stosowanie nie stwarza mi żadnych problemów. Nakładam ją pędzlem do podkładu EDM Angled Flat Top Brush, kiedy chcę otrzymać bardziej precyzyjny efekt lub pędzlem E.L.F. do pudru Studio Powder Brush kiedy chcę osiągnąć efekt glow na twarzy, nakładam wtedy bazę na poliki, nosek, skronie. Nie mam problemu z jej rozsmarowywaniem, nie tworzy plam.
Może wspomnę jeszcze, że bazę nakładam na podkład, dobrze wtedy się z nim stapia.
Swego czasu byłam z niej zadowolona, jednak nigdy mnie na prawdę nie zachwyciła. Są produkty bez których nie wyobrażam sobie makijażu, które używam praktycznie codziennie, ta baza nigdy do nich nie należała.
Sama nie wiem dlaczego ale jestem nią rozczarowana, nie podbiła mojego serca.
Fajnie brązuje wybrane partie twarzy, ma ładny odcień, długo się trzyma na mojej mieszanej cerze, nie robi plam, jednak spodziewałam się po niej więcej...
Wyobrażałam sobie, że skoro jest tak chwalona (mimo wysokiej ceny!) musi dawać jakiś niesamowity efekt?!
Nic takiego jednak nie zaobserwowałam.
Podsumowując powiem, że baza jest po prostu dobra i wytrzymała, moim zdaniem nie jest jednak warta swojej ceny i zupełnie nie rozumiem zachwytów pod jej adresem.
Muszę tu dodać notkę o moim odkryciu roku, dosłownie nowym KWC! :)
Dzięki koleżance trafiłam na polecane produkty Vichy z serii Capital Soleil, które zawierają wysokie filtry ochronne. Zamawiałam krem z tej serii i natrafiłam na kompakt poprawiający koloryt skóry z filtrem SPF30.
Nie wiedząc czego się spodziewać, (bo nie miał recenzji na KWC :) ) kupiłam go z ciekawości.
I się zakochałam ! Daje mi to samo co baza Chanel plus efekt pięknego wyrównania kolorytu i struktury skóry.
Nakłada się jeszcze łatwiej, jest kremowo- pudrowa, skóra po prostu młodnieje i wygląda olśniewająco, do tego jest chroniona wysokim filtrem! Czego chcieć więcej za cenę 70 zł?!
Mi już niczego nie brakuje :)
Dla porównania odcieni wstawiam fotki :
-Chanel Bronze Universel de Chanel,
- Vichy, Capital Soleil, Kompakt poprawiający koloryt skóry SPF 30
-Kobo Professional, Ideal Cover Make Up (Podkład w kompakcie)
Używam tego produktu od: kilka miesięcy, może 4-5
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego