Produkt ślicznie pachnie, ma bardzo przyjemną konsystencję, gładko się rozprowadza po skórze. Daje efekt nawilżenia i odżywienia.
Zdecydowanie polecam.
Krem dostałam w prezencie i ewidentnie nie jest przeznaczony dla mojej mieszanej cery. Na suchych policzkach sprawia się cudnie, skóra jest nawilżona, wygładzona, ale w strefie T istny koszmar. Nie uczula nawet przy bardzo wrażliwej, atopowej skórze. Myślę że przy cerze suchej mógłby się ładnie sprawdzić, ja nim odżywiam tylko policzki.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Krem pomimo swojej bogatej, treściwej receptury pozostaje lekki, łatwo się rozprowadza i dość szybko wchłania. To co pozostawia to delikatna warstwa ochronna, dająca minimalne natłuszczenie, która nie przeszkadza w nałożeniu makijażu. Twarz po nim nie świeci, a jest chroniona.
Zapach kremu skradł moje serce, ale ja uwielbiam kosmetyki o zapachu miodu, kto nie lubi może być zapachem zmęczony, bo jest on intensywny i długo wyczuwalny.
Krem nawilża skórę, nawilżenie jest skuteczne i długotrwałe.
Skóra zyskuje miękkość i gładkość niczym dziecięca buzia.
W warunkach mrozu, wiatru, zimna, ogrzewania skóra jest dobrze chroniona, nie ulega przesuszeniu, ani podrażnieniu.
Dodatkowy atut - solidne, eleganckie, szklane opakowanie ;)
Używam tego produktu od: ponad miesiąc
Ilość zużytych opakowań: jedno
Mam suchą skórę, która czasem, gdy nie jest dobrze pielęgnowana przetłuszcza się w strefie T. Nazwa i opis kremu są bardzo zachęcające, więc bez większych obaw zakupiłam kremik. Po nałożeniu faktycznie odczuwa się komfort, pozostaje lekki film. ALE ku mojemu zdziwieniu po wchłonięciu się kremu skóra mojej twarzy zaczyna się rolować. Mam na myśli, że mój martwy naskórek zaczyna wspólnie z kremem tworzyć ciemne wałeczki, gdy potrę twarz. Pomyślałam sobie "\\\'ok, 2w1, krem i peeling" :) ale gdybym zabrała się za nakładanie podkładu nie byłoby już "ok". Do tego nie nawilża i nie natłuszcza mojej skóry tak, jak należy, na nosku pojawiają się suche czarne wągry, a nawet krosteczki. Może byłby dobry na noc dla mniej suchych buziek? Podsumowuję:
+ zapach, konsystencja, pierwsze wrażenia po użyciu, skład
- nie nadaje się do suchej skóry (tym bardziej na zimę!!!), roluje się
Używam tego produktu od: męczę ok rok, gdy nie mam nic lepszego pod ręką
Ilość zużytych opakowań: na wykończeniu pierwszego
Kremik taki jak w nazwie - ultrakomfortowy. Nakładanie go na twarz do była czysta przyjemność :) Do tego cudowny zapach.
Niestety, nie był dobrze dobrany do mojej cery (ja mam mieszaną, on jest przeznaczony dla suchej) ale dostałam go w prezencie i postanowiłam wykorzystać
Używam tego produktu od: ok. 3 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 (50 ml)
Najważniejsze jest dla mnie to, że po nim moja skóra była dobrze odżywiona i miła w dotyku. Ślicznie pachnie i ma bardzo przyjemną konsystencję. Jedyny minus to mała wydajność - przez konsystencję masełka zużywa się naprawdę szybko. Ale za to z jaką przyjemnością...:)
Używam tego produktu od: 1 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
Krem o konsystencji masła o pięknym zapachu, świetny na noc ze względu na fakt, iż lekko natłuszcza skórę, rano buzia jest miękka, gładka i odżywiona. nie zauważyłam by zatykał pory, mam cerę mieszaną z mocno wysuszonymi partiami na policzkach i z rozszerzonymi porami w strefie T. Świetnie łagodzi podrażnienia, idealny na jesień i zimę ze względu na swoje właściwości odżywcze i ochronne.
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Powiem krótko: ten krem jest beznadziejny. Beznadziejne są efekty w postaci:
- przesuszonej cery
- zapchanych porów
- uszczuplonego portfela
Poza tym opakowanie jest mało poręczne, brak pompki jest zdecydowanym mankamentem. Podobnie jak brak jakiegokolwiek filtra (nie wiem jak mogłam to przeoczyć, ale takie są efekty wiary w słowa panienki z okienka w aptece).
Co z tego, że konsystencja fajna i pozornie treściwa. Zima się kończy, a moja twarz wymaga jakiejś konkretnej reanimacji, bo to, co zafundowało jej to coś przez ostatnich kilka miesięcy to jakiś koszmar. Skóra się łuszczy, syf syfa syfem pogania, naczynka rozszerzone. Nie przełknęłabym tego nawet gdyby ten kosmetyk kosztował 15zł a jak wiadomo jest ciut droższy.
Jeszcze nigdy zimowy krem tak mnie nie załatwił. Z Nuxe to już nawet żadnej darmowej próbki nie tknę!
Używam tego produktu od: 3 m-cy
Ilość zużytych opakowań: w połowie pierwszego
Jedyną zaletą tego kremu jest ładny zapach, ewentualnie może przyjemna konsystencja.
Jak dla mnie
- Nawilżenie mimo wszystko krótkotrwałe i za słabe, nakładam na noc a rano zero efektu
- Zbyt słaby nawet dla mojej ceny z pierwszymi zmarszczkami
- I najważniejsze: ROLUJE SIĘ POD MAKIJAŻEM!!!
Używam tego produktu od:miesiąc
Ilość zużytych opakowań:1
Krem Reve de Miel miał być treściwym, tłustym kremem w sam raz dla suchej cery na zimowe chłody. Niestety to niezupełnie tak. Krem jest bardzo fajny, ma ładny zapach, gęstą, maślaną konsystencję, dobrze się rozprowadza i wchłania, wygładza skórę i zostawia na niej minimalny, nietłusty film. Zaraz po nałożeniu likwiduje uczucie ściągnięcia i nawilża skórę.
Niestety to nawilżenie jest zbyt krótkotrwałe, szybko znika i o "ultrakomforcie" można zapomnieć. Skóra staje się ściągnięta i sucha. Fakt, że krem fajnie sprawdza się pod filtrem, równie fajnie pod makijażem na wieczór, ale spodziewałam się kremu w stylu "zimowej kołderki" dla mojej twarzy. Może bardziej byłabym z niego zadowolona w trakcie innej pory roku i nie wykluczam, że dam mu jeszcze szansę wiosną.
Duży plus ma u mnie za to, że nie podrażnia, nie powoduje zaczerwienień. Mam wrażliwą skórę, a nigdy w żaden sposób jej nie zaszkodził.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1
Dobry krem na jesienno-zimowe chłody. Rzeczywiście otula moją twarz, ale tylko na noc, gdyż w dzień nie mam tyle czasu przy porannej toalecie aby czekać na jego wchłonięcie. Krem podczas nakładanie na twarz ślizga się po skórze, jakby był silikonowy ;) Dobrze nawilża, szkoda, że bez filtrów, bo wtedy pewnie bym czekała rano, aż się wchłonie. Cudowny, leśny zapach i te ciężkie, szklane słoiczki - uwielbiam. Plus za szpatułkę do nakładania - pomyśleli o higienie!!
Używam tego produktu od: 4 miesiące
Ilość zużytych opakowań:1
Cóż...rozczarowałam się dosyć mocno. Jedyne co jest dobre w tym kremie to konsystencja i delikatny zapach. Wbrew zapewnieniom producenta, krem żadnym "kokonem" komfortu nie otula, przeciwnie- dosyć szybko się wchłania i nie odczuwam żadnej ochrony przed wiatrem i zimnem- a o to chodzi zwłaszcza w zimie.Poza tym, po kilku zastosowaniach mam wrażenie że skóra ma brzydką strukturę, jakby się miała zrolować...Mam ochotę pójść do kosmetyczki na zabieg "zdarcia" tej skóry i odkrycia nowej i świeżej... Na pewno nie kupię ponownie tego kremu:-(
Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań:w trakcie pierwszego
krem jest świetny, pięknie pachnie, doskonale nawilża - pomimo że mam mieszaną cerę, a krem ma bogatą, gęstą konsystencję, to nie świecę się na twarzy, na okres zimy jest w sam raz, latem pewnie będzie za ciężki; stąd polecam go gorąco, ale najlepiej na okres chłodów
Używam tego produktu od:1 miesiąc
Ilość zużytych opakowań:1
Uwielbiam ten krem prawie tak jak Creme Fraiche. Teraz na mrozy sprawdza sie swietnie, otula twarz puchowa kolderka, ale nie czuc go wcale(jednak trzeba uwazac zeby za duzo nie nalozyc(!) bo sie zwalkuje):). W sloiczku ma konsystencje dosc ubitego masla, na twarzy mieknie i szybko sie wchlania. Pozostawia tylko taki satynowy film, ktory mi w ogole nie przeszkadza. Zapach dosc przyjemny- lesny. Przez swoja konsystencje bardzo wydajny.
Używam tego produktu od: ok pol roku
Ilość zużytych opakowań:ciagle 1:D
bardzo lubie kremy Nuxe:)
ten kupilam zeby troche poratowac moja bardzo sucha skore jesienia
maslowata konsystencja bardzo mi odpowiada,zapach jest piekny a zeby bylo smieszniej krem jest slodki:)
zostawia lekki film-co lubie,skora jest odzywiona, troche wygladzona i miekka, nie mam wrazenia ze po niedlugim czasie musze sie znow posmarowac
szkoda tylko ze nie dziala tez przeciwzmarszczkowo:(
jest bardzo wydajny
Używam tego produktu od:4mies
Ilość zużytych opakowań:1
Zupełnie zmieniam o nim zdanie :(
Jak na początku byłam zachwycona - zapachem, konsystencją, wchłanialnością, składem, odżywianiem...
+ cudowny skład
+ wspaniały zapach
+ błyskawicznie się wchłania (może aż za :P nie zdążyłam go czasami do końca rozsmarować i już się wchłaniał)
Tak teraz jestem zawiedziona :(
- bardzo mało wydajny
- zaczął wysuszać moją skórę !!
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 2
Rzadko kiedy kupuję kosmetyki pielęgnacyjne po raz drugi. Tym razem będzie inaczej: to moje pierwsze spotkanie z firmą Nuxe ,ale już wiem ,że będę jej wierna, co więcej-zamierzam zarazić tą wiernością mamę i koleżanki! Kiedy otworzyłam słoiczek przeżyłam szok- krem jest konsystencji twardego masła! Mimo ,że mam skórę suchą/normalną przestraszyłam się ,że nie dam rady rozsmarować tego mazidła na twarzy.. Okazało się ,że martwiłam się całkiem bezpodstawnie- mimo bogatej konsystencji rozprowadza się wprost bajecznie! Nie wiem jak on to robi ,ale nie zostawia tłustego filtra, ekspresowo się wchłania, absolutnie nadaje się pod makijaż. Będę fanką tego kremu do końca moich dni! Dodam jeszcze tylko ,że jeśli używa się go dołączoną szpatułką jest niezwykle wydajny i mimo dość wysokiej ceny ,warto zainwestować w tak odżywczy krem!
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań:1
Zgodnie z opisem krem zalecany jest do cery suchej - na co dzień i do normalnej - dla ochrony przed niekorzystnymi warunkami środowiska.
Ja mam wprawdzie cerę suchą ze skłonnością do pękających naczynek, ale na jesienne chłody krem sprawdził się idealnie.
Krem jest dosyć gęsty (w porównaniu z innymi kremami Nuxe), ale nie tak tłusty jak tłuste kremy ochronne. Dobrze się wchłania. Nie pozostawia tłustego filtru na skórze.
Faktycznie krem "otula skórę kołderką" jak zapewnia producent . Dobrze chronił przed chłodem i deszczem moją unaczyniona skórę - cera była gładka i dobrze nawilżona, bez podrażnień i zaczerwienień (moje naczynka).
Nie wiem jeszcze czy będę go używała w czasie zimy. Wtedy wybieram zwykle tłuste kremy ochronne (np. Lipidea Dermiki). Na pewno go kupię wczesną wiosną.
Daję 4 gwiazdek. Należy się 5, ale nie mogę przeboleć braku filtrów UVA i UVB w kremach Nuxe. Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1