Remington Prostownica ceramiczna Professionnel PR 5000

Malczi
    23 stycznia 2010 o 16:49
    dla moich wloso ok ale...
    Uważam ze ta prostownica jest dobra ale nie "daje rady" niektórym włosom. Moje włosy sa raczej proste gdzie nigdzie tylko sie wywija i maja trochę niesforne końcówki. Prostuje włoski dla usztywnienia i wygładzenia. I przy tym prostnica sprawuje się nie zawodnie. Ale w przypadku mojej siostry która ma mocno kręcone włosy sprawdza się średnio. Używam tego produktu od:miesiaca Ilość zużytych opakowań:pierwsza :-)
  • 19 października 2008 o 8:40
    cudowna!
    To moja pierwsza prostownica ocena może być niezbyt "profesjonalna" . Skala stopniowa (czego ja nie wiedziałam!) zaczyna się OD 100 stopni do 200. Bardzo dobry produkt. Ale konkrety: Plusy: -nagrzewają się tylko płytki, a nie cała prostownica -długi kabel (raz jest to plus raz udręka), -nagrzewa się faktycznie w 60sekund- ale jeśli chce się prostować temp.100st. - WCALE nie zdarta, nie zarysowana powłoka ceramiczna (jest w stanie idealnym) - możliwość reulacji stopni - 3 letnia gwarancja! Minusy: - po roku użytkowania tjednak rochę skrzypi - przycisk wyłączania- jest głęboko osadzony i bardzo mały. Trzeba przytrzymać ok.3-4sekundy by wyłączyć Mimo, że prostowałam swoje włosy na początku tylko (i aż- wtedy) 100st. to włosy długo pozostawały prościutkie, z biegiem czasu przyzwyczajałam je do większej temperatury, obecnie górna granica to 140. Dodam, że nie prostowałam 1 raz jednego pasma tylko minimum 3 razy, a moje włosy (przy jednoczesnym używaniu odżywek) nie są ąz tak zniszczone. Są przesuszone (przypadłość która mnie męczy od 2 lat), ale i tak się lśnią :] Podsumowująć- Naprawdę warto wydać te parę złotych więcej- a wiedzieć, że nic aż tak strasznego włosom się nie stanie. Nie wiem czy kupię ponownie, bo zapewne gdy ta przestanie mi służyć zdążą już wyjść na rynek inne cuda techniki :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: n/d
    Verdina
    19 maja 2008 o 14:43
    Idealna prostownica, KWC
    To moja trzecia prostownica i nie wyobrażam sobie, że coś mogłoby ja przebić. Gdyby nie recenzje na wizażu to pewnie nigdy nie wpadłabym na to, żeby kupić coś firmy Remington, bo jakoś nie kojarzy mi się ona ze świetną jakościa. A zależało mi na prostownicy doskonałej. Bóg jeden wie ile modeli ilu firm miałam w dłoni odkąd rozpoczęłam poszukiwania. Szukałam długo i dokładnie wiedziałam czego szukam. Miało być bez bajerów i udziwnień - szukałam prostownicy, która idealnie prostuje włosy, jest precyzyjna, nie niszczy włosów. Jednym z testów jakim poddawałam postownice w sklepach było "schodzenie się" płytek grzejących. To bardzo ważne, żeby idealnie do siebie przylegały, bo inaczej włosy są rozgrzewane nierówno i zabieg trzeba powtarzać, co może spowodować spalenie włosów. Wierzcie lub nie, ale tylko jedna zdała ten test - niestety miała szerokie płytki (czyli nie była precyzyjna). Reasumując - prostownica PR 5000 ma wszelkie możliwe zalety - płytki schodzą sie idealnie. Ba, dzięki mini - sprężynkom dopasowują się nawet do grubości prostowanego pasma włosów - płytki są wąskie, dzięki czemu mozna swobodnie manipulować urządzeniem i prostować nawet najkrótsze grzywki - dzięki regujacji temperatury nie ma ryzyka spalenia włosów (chyba, że na własne życzenie) - jest stosunkowo lekka - długi obrotowy kabel potrafi naprawdę ułatwić życie - jeżeli prostujemy odpowiednio cienkie pasma włosów to praktycznie wystarczy jedno przesunięcie miedzy płytkami - efekt utrzymuje się baaaardzo długo. Jeżeli nie biegamy po deszczu to do następnego mycia - i przy tych wszystkich zaletach nawet cena nie jest zabójcza - szczególnie jeśli porównam ją z cenami innych modeli, które są o niebo gorsze, ale za to dwa razy droższe POLECAM zwłaszcza szczególnie wymagającym wizażankom :) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 11 lutego 2008 o 0:13
    Bardzo trafiony zakup
    Zaznaczam opcję "nie wiem" jeśli chodzi o ponowny zakup, bo jeśli wytrzyma kilka lat (oczywiście mam nadzieję, że tak będzie), to na rynku będą już inne modele. Jeśli - oby nie - coś jej się stanie w ciągu trzech lat od zakupu, to wymienię ją na taki sam model. PLUSY: prostownica jest poręczna - wprawdzie nie jest lekka (tzn. jest ciut cięższa od kilku innych modeli, które miałam w ręku) ale nie można powiedzieć, że jest ciężka a raczej że jest solidna; długi kabel - naprawdę ułatwia to prostowanie włosów sobie i innym; urządzenie bardzo szybko się nagrzewa - włosy można zacząć prostować w ciągu niecałej minuty; wyświetlacz pokazujący temperaturę to naprawdę fajna rzecz; przyjemna w dotyku, nie śliska obudowa się nie przegrzewa, nie parzy palców; łatwa w użyciu - jeden przycisk włączający i przyciski regulacji temperatury; sprężynujące płytki to świetny wynalazek - idealnie się stykają, prostownica nie szarpie dzięki nim włosów; włosy są świetnie wyprostowane (nawet moje oporne loko-fale), nie puszą się (oczywiście stosuję środek wspomagający prostowanie, ale nic drogiego), są proste przez 2-3 dni; prostownica jest solidna, dobrze wykończona, bez niedoróbek; opakowanie - elegancki neseserek przydaje się nie tylko do przechowywania prostownicy ale i kosmetyków termoochronnych; grzebień i spinki w zestawie to miły i praktyczny dodatek; połączenie jakość-cena (kupiona za 149 zł). MINUSY: szkoda, że nie ma blokady temperatury, bo zdarza się ją przypadkowo zmienić w czasie prostowania, ale to kwestia wprawy. PODSUMOWUJĄC: dostałam ją na święta Bożego Narodzenia, prostuję włosy sobie i siostrom i wszystkie jesteśmy zadowolone. Prostowano mi włosy wieloma tego typu urządzeniami i ta prostownica jest najlepsza (w kwestii wyglądu włosów po wyprostowaniu - są lśniące i sypkie - dorównuje jej Braun ES1 ale po nim efekt prostych włosów utrzymał się tylko niecały dzień). Polecam! Ps. będąc w sklepie zauważyłam, że nowszy model 9901 jest bardzo podobny do PR 5000. Używam tego produktu od: ponad miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 30 stycznia 2008 o 14:33
    bardzo dobra
    jestem bardzo zadowolona z tej prostownicy, jest o niebo lepsza od philipsa, ktorego mialam wczesniej! mam bardzo mocno krecone wlosy, dlugie, geste, suche, puszczace sie...istny koszmar! prostownica niezle sobie z nimi radzi. szybko sie nagrzewa i rownie szybko prostuje,nie wyrywa ani nie pali wlosow. jeste lekka i ma dlugi, obrotowy kablel wiec mozna z nia smigac po mieszkaniu ;) efekt prostowania dlugo sie utrzymuje. milym dodatkiem jest fajna walizeczka, w ktorej sie prostownice kupuje i dodatkowe akcesoria. nie wystawiam najwyzeszej noty, bo bede jednak szukac czegos jeszcze lepszego, ale zaznaczam,ze moje wlosy sa naprawde problemowe ;) dla kogos z ormlanymi wlosami ta prostownica moze byc spokojnie kwc :) polecam!Używam tego produktu od:kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań:jedno ;P