Deni Carte Fluid Longlasting

anka933
    3 czerwca 2013 o 15:06
    fantastyczny!
    mnie też namówiła pani w osiedlowej drogerii. na pierwszy rzut oka spodobało mi się opakowanie i fajne, bardzo naturalne odcienie, po pierwszym zastosowaniu byłam zachwycona i ten zachwyt trwa cały czas! plusy: + bardzo wydajny - jak już ktoś wspominał - wystarczy jedno machnięcie pompką żeby pokryć całą twarz + świetnie kryje i maskuje przebarwienia, + rozprowadza się lekko, gładko i równomiernie + nie ściera się + nie ciemnieje na twarzy + przystępna cena + przyjemny zapach + świetny patent z pompką bez wężyka dzięki czemu z buteleczki można wycisnąć podkład do ostatniej kropli minusów do tej pory nie odnotowałam:) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 (niecałe)
  • 14 lutego 2013 o 19:59
    Bardzo fajny
    Podkład dostałam z trzeciej ręki. Na początku trochę sceptycznie ale z kazdym kolejnym użyciem odkrywałam jego walory.Mam cerę raczej suchą choć na czole potrafi sie świecić. Podkłam bardzo ładnie kryje ale nie tworzy tzw.tapety - ja miałam kolor brzoskwiniowy. Nie zwija się i nie pozostawia suchych skórek. Jak dla mnie ma fajną, troszkę olistą konsystencję i jest bardzo wydajny.Nie jest specjalnie matujący ale z dwojga wolę trochę przypudrować świecące czoło niż mieć suchą i łuszczącą skórę. Nie poleciłabym osobom z tłustą cerą. Trudno go dostać ale ja wytrwale szukam bo dla mnie na prawdę jeden z lepszych w tej cenie. Używam tego produktu od: luty 2012 Ilość zużytych opakowań: zużute całe jedno opakowanie
  • 3 lutego 2013 o 22:57
    czy ja wiem?
    Oceniam odcień 40 (jasny beż - nazwa nie oddaje, czym on jest, bo to raczej jakiś light almond), najjaśniejszy z dostępnych. Jak zwykle kierowałam się odcieniem - skusiła mnie ta jasna, dość neutralna (ale z bardzo lekkim różowym akcentem) barwa produktu. No takie hobby, kolekcjonowanie niedrogich jasnych podkładów he he, ale do rzeczy, czyli jaki ten podkład jest: - przede wszystkim, ma być kryjący; ja bym oceniała go jako średnio kryjący, bardzo wydajny (wystarczy jedno machnięcie pompką, aby pokryć całą twarz); jakby się uprzeć, po wpracowaniu jednej warstwy, można dołożyć tu i ówdzie nieco więcej podkładu i krycie będzie lepsze; trzeba jednak uważać, żeby nie zafundować sobie dość nieapetycznego "ciasta" na twarzy; - ma być trwały i tu hmm, ja już nie wiem, jak to jest... no dobra - zależy, na co go położyć i czym przykryć; na bazę albo bazopodobny (silikonowy) krem albo jakieś serum, przyprószony fixerem z Essence (tak kocham ten fixer) wytrzymuje długo i ładnie, raczej znika/wtapia się, niż spływa i daje radę bezpoprawkowo długie godziny; niestety, bywały złe dni, złe dni bez bazy i z pudrem ryżowym (także od Deni Carte) albo innym pudrem, ale nie typowo fixującym, gdy podkład... paskudnie i wrednie... spływał sobie, no wprost ściekał z twarzy, robiąc takie bezczelne oleiste plamy... Zauważyłam, że nie wolno z tym podkładem przesadzić: jedna warstwa jest ok, ale jakby chcieć mocniej pokryć skórę, i dołożyć kolejną, spłynie nawet z bazy. - podczas nakładania (a nakłada się całkiem nieźle, lepiej chyba palcami niż pędzlem, ale pędzlem też wychodziło w miarę fajnie) powodował lekkie szczypanie i ściąganie mojej skóry; - podrażnia też oczy, muszę BARDZO uważać, żeby niezbyt blisko oczu/powiek go nakładać, bo nie wtedy oczy szczypią i łzawią a powieki - tadam! - robią się lekko obrzmiałe, czyli Houston mamy problem - podrażnienie czy tfu tfu alergię; - ma średnio ciekawy zapach (mógłby pachnieć jakoś ładniej, prawda?); - ...ale za to higieniczne opakowanie i dobrze się dozuje; - nie zaszkodził cerze, nie pozatykał, nie przesuszył; skórek specjalnie nie podkreślał i ładnie niwelował/krył ewentualne pory skóry; nie napinał za to konturu ani nie dawał żadnego glow czy efektu odświeżenia. Reasumując, jest tani i do swojej ceny nawet przyzwoity, ma fajny dla bladej słowianki kolor 40 (nie za jasny, nie za ciemny i jakby się nawet adaptujący), dostępny w drogerii osiedlowej, polski - może jeszcze go kupię. Recenzja po stosowaniu zimą, czyli w suchych i przegrzanych pomieszczeniach na przemian z bardzo mroźnym i suchym lub wilgotnym i wietrznym powietrzem na zewnątrz (zimą lubię mocniejsze krycie).
  • 13 marca 2012 o 3:49
    Zależy, mocno kryje
    Teraz nie kupiłabym tego podkładu, ale kiedyś ratował mi życie. Miałam fatalną cerę i tylko on krył wszystkie moje niedoskonałości, wtedy wydawał mi się najlepszy, teraz mój entuzjazm wygasł... choć moja mama nadal go używa i jest zadowolona :-) Kolor Brzoskwinia - naturalny, wpadający w żółć Kolor Beż (41) - ładny, "zdrowy" kolor Plusy: +cena +wydajność +mocne krycie +łatwa aplikacja +nie ciemnieje na twarzy +brak efektu maski Minusy: -ciężki -zapycha pory -po kilku godzinach cera świeci się jak latarnia -nie nadaje się dla osób z tłustą cerą i trądzikiem (zaskórników jest więcej) Natomiast moja mama zużyła już 4 opakowania i uważa, że jest świetny. Ja teraz nie potrzebuję tak dużego krycia, więc wybieram lżejsze podkłady. Używam tego produktu od: używałam go przez 3 lata Ilość zużytych opakowań: chyba 6, nie więcej
    miodova
    4 maja 2011 o 20:28
    Najlepszy for me!
    Moja cera jest bardzo skłonna do przesuszeń. Wymagam, aby mój podkład mocno nawilżał, ale i krył. Pani w drogerii powiedziała, ze to niemożliwe- nawilżające mają kremową konsystencję i nie kryją. Ale wyhaczyłam ten i pozostał ze mną! :) Od czasu do czasu zmieniam, testuję, skóra potrzebuje zmian, a i ja lubię eksperymentować i szukać, być może jakiegoś jeszcze lepszego. Jak dotąd lepszego dla mnie nie znalazłam :) Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: 4 norm