Clinique Supermoisture Makeup Podkład nawilżający

Syl993
    11 sierpnia 2014 o 0:50
    Nie za ta cene
    Mam suche skore, wiec za poleceniem wielu osob wybralam sie do clinique po ten wychwalany podklad. Na poczatku bylam nim zachwycona, skora wyglada naturalnie, podklad bardzo ladnie stapia sie ze skora, nie robi zaciekow, plam itp. Nie czuc w ogole go na buzi, jest taki leciutki. Jednak minusy przewazaja, juz po 5h nie bylo podkladu na twarzy, wygladalam jakbym nic na nia nie nalozyla. Podklad jest bardzo rzadki trzeba uwazac, bo mozna upackac wszystko na okolo. Używam tego produktu od: 8 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 cale
    azalis
    9 stycznia 2014 o 23:48
    słaba trwałość kosmetyku, po paru godzinach znika z twarzy!
    Abstrahując od tego, że dwukrotnie polecono mi za ciemny odcień, podkład, idealnie sprawdza się dla osób z wrażliwą/suchą skórą. Dobrze nawilża, po rozprowadzeniu nie mam uczucia ściągania. Lubię jego gęstawą konsystencję, która sprawia, że produkt jest wydajny. Natomiast nie podoba mi się jego trwałość! Schodzi dosłownie po paru godzinach z twarzy! Nie pomaga ani baza, ani puder. to jest niestety bardzo duży minus, który stawia pod znakiem zapytania mój kolejny z rzędu zakup tego kosmetyku. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego
    romaaa1
    10 lipca 2013 o 2:28
    Mój KWC gdyby nie ta cena
    Pierwszy raz, kiedy miałam doczynienia z tym fluidem był zupenie przypadkowy,lecz na szczęście na moją korzyść. Na jednych z portali zamieniłam się z dziewczyną na kilka ciuszków w zamian za ten podkład. Ale do rzeczy ... Pierwsze co mnie zachwyciło to uczucie lekkości,nazwilżenia, tak jakbym spryskała twarz wodą termalną/mgiełką druga rzecz to konsystencja. Pomimo że odcień podkładu byl chyba o 2 tony! ciemniejszy to super wtapiał się w skórę i nie dawał efektu maski lecz lekko muśniętej słońcem twarzy,a to cenię w podkładach. Jeśli chodzi o trwałość tu jest z tym o wiele gorzej nie da się ukryć!! Na szczęście moja cere nie potrzebuję mocnego matu więc był dla mnie ok. Polecam jak najbardziej przede wszystkim dla osób o cerze skłonnej do alergii!!!!! ( ta firma naprawdę ma świetne kosmetyki , nie nafaszeowane dziadostwem,które uczula). Po drugie polecam je osobom o cerze normalnej/suchej, lecz UWAGA nie z dodatkowymi problemami typu tądzik,zaczerwienia- bo takiej roli akurat ten podkład nie spełnia i nawet producent nam tego nie zapewnia. Jedyny minus za cenę no i może za opakowanie- z czasem gdy podkładu jest mniej cięzko go wycisnąć z tej tubki,ale wydajny!! Używam tego produktu od: 1,5 rok Ilość zużytych opakowań: 2 duże
  • 2 kwietnia 2013 o 16:16
    czuć nawilżenie.
    Oceniam odcień 04 ivory. Podkład, który używam tylko zimą, gdyż w okresie letnim czuję, że jest dla mnie za tłusty i spływa.. Podkład delikatnie wyrównuje koloryt cery, jednak dużo bardziej widoczne jest rozświetlenie twarz. Zawiera w sobie mnóstwo drobinek, lecz efekt nie jest przesadzony, nawet przy grubej warstwie kosmetyku. Kolor dopasowuje się do karnacji. Należy po nałożeniu mimo wszystko przypudrować delikatnie twarz- unikniemy efektu żarówki po dwóch godzinach od nałożenia. Nawilża bardzo dobrze! Zero suchych skórek- nie spotkałam sie jeszcze z tym aby podkład niwelował mi suche skórki na nosie i policzkach! Za to duży plus! Nie podrażnia wrażliwej cery, nie zapycha, nie powoduje niespodzianek. Opakowanie bardzo mi się podoba. Typowe dla clinique, proste, eleganckie. Odkręcana buteleczka z której możemy wycisnąć tyle ile chcemy. Napisy nie zdzierają się. Zakrętka ma trochę nieprzemyślany kolor, gdyż cały czas są na niej ciapki od podkładu/tłustych palców- trzeba ją wciąż czyścić aby wyglądała ładnie. Jeśli chodzi o wydajność to jestem bardzo zadowolona, ale fakt, że używam go tylko w zimę nie da dokładnej oceny. Niestety po pierwszym sezonie podkład rozwarstwił mi się i wyciekała z niego woda :(- za to odejmuję gwiazdkę! Cena adekwatna do jakości. Polecam osobom z suchą skórą! Używam tego produktu od: 2 zim, Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze, 30ml.
  • 9 grudnia 2012 o 14:37
    super na lato
    Bardzo udany podklad. Lekki, ja uzywalam go tylko latem - kropka na cala twarz, zeby lekko ujednolicic cere a nie paciac na upaly cala face ;) i tak sprawdza sie swietnie, nawilza, swiecenie traktuje jako letni glow. :) niewidoczny na buzi :) super konsystencja, lekka, ladnie pracuje :) nawilza i to zauwazalnie cere :) super kosmetyk na lato :) Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 2 tubki