Clarena Dermasebum Line, Matt Cream

• 14 marca 2013 o 10:20
    Zdezorientowana
    Niestety muszę zgodzić się z koleżankami. Krem przesusza przy dłuższym używaniu, chyba że połączy się go ze stosowaniem na wieczór kremu nawilżającego. Po ok 2 miesiącach moja skóra zaczęła się łuszczyć (co zdarza mi się niezwykle rzadko), a wcześniej zauważyłam że makijaż zaczyna mi się rolować podczas nakładania. Plusy: + ładne szklane opakowanie z pompką, nabiera się tyle preparatu ile trzeba, widać również ile kremu jeszcze nam zostało + ładny zapach + dobrze się rozsmarowuje, szybko wchłania + nie wywołał uczulenia + na początku wysyp trądziku ale potem się unormowało w miarę+/- efekt matu - bez szaleństw Minusy: - mało wydajny, w porównaniu do np. kremu z kwasem pirogronowym tej samej firmy, dermasebum mat ucieka mi ze słoiczka w rekordowym tempie - przesusza bardzo skórę - należy połączy go z jakimś nawilżaczem - drogi - ciężko z zakupem - kosmetyczka lub internet - nie zauważyłam by zmniejszał pory + narosła tendencja do wyskakiwania małych syfków - rolował się pod makijażem a nawet bez, po kilku godzinach w domu bez make-up jak potarłam skórę to się rolowało Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 24 grudnia 2012 o 16:47
    raczej tylko dla cery tłustej, nie mieszanej
    Na początku był super matowił, idealnie się wchłaniał, dobry pod makijaż. Niestety nie nawilża prawie wcale- przy połowie opakowania zauważyłam że skórę mam przesuszoną, łuszczącą. Nie polecam dla posiadaczek skóry mieszanej, raczej będzie dobry tylko dla skóry tłustej. Wbrew temu co pisze na opakowaniu nie łagodzi podrażnienia skóry-wręcz je nasila, powoduje jeszcze większy rumień i szczypanie skóry (również nie dla osób ze skórą wrażliwą). Nie polecam na codzień. Wytrzymałam połowę opakowania, może u mnie się sprawdzi na wielkie wyjście, używany sporadycznie. Osoby ze skórą tłustą powinny byc zadowolone. plusy -dobry pod makijaż -dobrze matuje - konsystencja- lekko gęstawa i łatwa w aplikacji -ładne opakowanie -ładny delikatny zapach, przypomina mi stary szampon dla dzieci bambino -wydajny- wystarczy niewielka ilość na całą twarz -wchłanie się idealnie do matu, nie pozostawia filmu -naprawdę ładny delikatny zapach minusy: -cena -brak spf -nie nawilża- po połowie opakowania przesuszył mi skórę -nie łagodzi podrażnień, wręcz je nasila (szczypanie) -dostępność-internet lub kosmetyczka -za mało nawilża, trzeba powtarzać aplikacje - parabeny i silikon wysoko w składzie ** INCI: patrz-foto Używam tego produktu od: już nie Ilość zużytych opakowań: połowa
    gazelaa
    23 listopada 2012 o 8:38
    MATT
    Zacznę że ma cerę strasznie przetłuszczającą się i czasem mnie wysypie, podkłady średnio się trzymają do 3h trzeba używać bibułek bądź przypudrować, a czasem niektóre po prostu spływają:(. Ostatnio byłam u kosmetyczki i po zabiegu właśnie dała mi próbki tego kremu i Rewelacja!!! Jest bardzo wydajny szybko się wchłania no i przede wszystkim matowi moją skórę. Używam go razem z podkładem Colorstay i dłużej się trzyma niż z innymi kremami, a także fiksuję go na koniec moja własną mieszanka pudru matującego. Oczywiście jestem przewrażliwiona na punkcie świecenia wiec wcześniej już widzę że się świecę niż inni. Używam tego produktu od: kilka dni Ilość zużytych opakowań: poczatki
  • 24 października 2012 o 14:49
    bardzo dobry krem matujący!!!
    zdecydowanie jest to świetny krem matujący dla cery mieszanej. jest najlepszy spośród tych, które stosowałam! ma dobrą konsystencję, zapach i doskonale się wchłania zostawiając cerę matową jak bibułkę UWIELBIAM to w nim :D natomiast...nawilżanie jest hmmm takie sobie. na pewno krem ten nie wysusza cery ale dla mnie nawilżanie nie jest wystarczajace... potrzebuję koniecznie kremu nawilżającego na noc a marzy mi sie miec w łazience tylko jeden krem do twarzy, który spełni moje potrzeby.., ;) POLECAM ;D Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 duże 200ml
    Lui_Ka
    17 czerwca 2012 o 23:22
    trafiony!
    Krem jest świetny! Na poczatku dostalam pare probek od kosmetyczki i po tygodniu moja cera sie uspokoiła. Kolejnym krokiem bylo kupienie kremu od razu 200ml! Jest świetny, już zuzywam drugie opakowanie. Moja cera wyrażnie zmatowiała, uspokoiła się, wypryski są znacznie rzadsze (przed okresem nawet krem nie daje rady;/)-ale i tak sa lżejsze i szybsze w znikaniu. Cudownie nawilża, skora jest po nim mięciutka, nie świeci się. Do tego jest wydajny! 200ml starcza spokojnie na 4 miesiace. Jedyny minus to fakt, ze jest kosmetykiem specjalistycznym i w drogeriach sie go nie uswiadczy. Fajny! Moj typ :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania po 200ml