Rimmel Renew & Lift, Regenerating Firming Foundation
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
8 hitów!
Zgłaszająca osoba: winly89@gmail.com
Najnowszy podkład Rimmela ma chronić i odmłodzić skórę w 12 dni. Zawiera kompleks Time Reverse Complex, który pomaga w regeneracji komórek, nadaje jędrność, sprężystość i blask skórze. Podkład ten ma również nadawać elastyczność i poprawiać koloryt cery. Zawiera witaminy C i E i filtr SPF15. Producent zapewnia, że dzięki temu podkładowi skóra w 12 dni będzie wyglądać młodziej, cera będzie jędrna i promienna przez cały dzień.
Posiadam odcień 303 TRUE NUDE.
Plusy:
-bardzo dobrze sprawdza się na mojej suchej cerze; nawilża ją,
- dobre krycie
- niska cena (na stonie kza ok.19.99)
- solidne opakowanie z pompką
- bardzo wydajny
- odpowiednia konsystencja
- odrobinę rozświetla co mnie w niczym nie przeszkadza, lubię taki efekt. Minusem jest trwałość podkładu, krótko trzyma się na buzi. Mimo tego po skończeniu się tego podkładu zaopatrzę się w drugi.
Polecam dla suchej skóry.
Ten podkład kupiłam całkiem spontanicznie i jestem z niego bardzo zadowolona.
Ocena produktu:
+ konsystencja,
+łatwość w dokładnym rozprowadzeniu
+wystarczy odrobina, żeby pokryć całą twarz
+ ładnie rozświetla i wyrównuje koloryt skóry, maskuje drobne niedoskonałości (nie jest to puder kryjący - więc tego po nim nie oczekujcie)
+nie podkreśla suchych skórek
+za posiadanie filtru
+opakowanie
+/- buzia po nim się świeci, bez pudru matującego nie wyszłabym z domu
- ciemnieje na twarzy
- po pewnym czasie zaczęłam łączyć go z jaśniejszym odcieniem z innej firmy bo był dla mnie za ciemny (nie ma mowy o tym, że opalenizna mi zeszła – ja się nie opalam z przyczyn zdrowotnych)
Producent wspomina o odmładzaniu skóry w 12 dni – czy to robi nie mam pojęcia.
Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie
Podkład jest bardo tłusty co powoduje że twarz ciągle się błyszczy. Nawet gdy potraktujemy ją pudrem za chwilę historia się powtarza. Z moich obserwacji podkład ciemnieje na twarzy. Łatwo jest narobić sobie nim plam na ubraniach...wiem coś o tym.
Konsystencja gładka i kremowa. Podkład nie wysusza, nie podkreśla skórek a nawet śmiem powiedzieć że lekko nawilża (a może to tylko natłuszcza??)
Myślę że może być dobry dla osób z sucha skórą. Zapach taki jakby ekskluzywny nawet ;)
Opakowanie eleganckie i praktyczne. Mimo tylu wad lubie go:)
Używam tego produktu od: dwa lata temu
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
Kupiłam go w promocji w Rossmanie i od razu przypadł mi do gustu. Mam odcień 200 SOFT BEIGE. Do mojej dość jasnej karnacji pasuje. Zakrywa moje naczynka, nie podkreśla suchych skórek. Bardzo wydajny. Chciałabym, żeby trochę dłużej utrzymywał się na buźce... dlatego nie daję 100%
Używam tego produktu od: marca 2012
Ilość zużytych opakowań: jedna trzecia pierwszego opakowania
Bardzo lubie ten kosmetyk,gdyz swietnie laaczy upiekszanie z pielegnacja. Bardzo wydajny-wystarczy odrobinka i mamy ladny naturalny efekt rozsswietlonej i ujedrnionej buzi o zdrowym kolorycie. Uwaga! To jest podklad liftingujacy dla cer dojrzalych a nie dla kilkunastoletnich dziewczat z tradzikiem. Jego zadaniem nie jest matowanie i krycie pryszczy,a lifting i rozswietlenie. Bez sensu ze niektore wizazanki psuja opinie dobrym kosmetykom tylko dlatego,ze nie stosuja odpowiednich produktow dla swojej grupy wiekowej i cery. Zalecam rozsadniejsze wydawanie kasy:/
Używam tego produktu od: kilku lat
Ilość zużytych opakowań: kilka
Super kosmetyk !! Nie matuje i to rozumiem, bo to nie jego rola....
Mam odcień ivory, idealny dla bladych twarzy :P
Opakowanie z pompką, mega higiena i szybkość, łatwo się rozprowadza, dobrze kryje, dość gęsty, miło pachnie, nie podkreśla skórek, długo wymieniać...
Polecam !! Tym starszym i młodszym
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
Zakupiłam go skuszona ceną promocyjną - 18,99, a także szklaną buteleczką (jeden z moich ukochanych podkładów Astora jest w szkle i tak się jakoś zasugerowałam ).
Używam też innego podkładu rimmela lasting finish o odcieniu numer 200, więc i tu postanowiłam wziąć ten sam odcień 200 soft beige. Niestety jeden delikatny beż drugiemu delikatnemu beżowi nierówny. W tym przypadku strasznie się przejechałam odcień jest ciemny , i do tego ciemnieje jeszcze trochę na twarzy :(
Myślałam , że jeśli to ta sama firma to gama odcieni jest podobna, ale nic z tego to dwa zupełnie różne kolory.
Zalety:
*wygodna aplikacja,
*lekka konsystencja,
*cera staje się promienna,
*delikatny zapach,
*ładne opakowanie,
*wygładza,
Wady:
*pozostawia ślady na ubraniach,
*jest średnio trwały,
*ciemnieje,
Zniechęciłam się , bo wybrałam zły odcień, może gdyby był idealny kupiłabym znów , ponieważ naprawdę przywraca cerze blask. Moja buteleczka poczeka do wakacji, aż nabiorę koloru i może wtedy jak się skończy skuszę się na nieco jaśniejszy.
Używam tego produktu od: czterech miesięcy (ale poczeka na lato )
Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
To czy podkład utrzymuje się na twarzy zależy też od typu cery. Ja mam cerę mieszaną, ze skłonnością do trądziku.
Kryje tak sobie, ale po całym dniu w szkole nadal się utrzymuje. Bardzo natłuszcza cerę, ale kiedy używa się pod to dobrego kremu matującego, a na to trochę pudru w kamieniu czy sypkiego, jest wszystko okay ; )
Mam kolorek 201 classic beige ktory w rzeczywistości jest bardzo ciemny! Trudno wybrać odpowiedni dla siebie kolor bo wszytskie są dośc ciemne a przynajmniej na twarzy ciemnieją!
Plusy
+ładne opakowanie
+wydajny
+długo się utrzymuję
+nie podrażnia
+nawet matuje!
I to na tyle
Minusy
-mały wybór odcieni
-ciemnieje bardzo szybko na twarzy
-moja twarz wyglądała jak bym nałozyła na nia o kilka tonow ciemniejszy podkład przez co miałam na twarzy maskę!
-żeby wyglądać w miare normalnie trzeba zmieszać go z bardzo jasnym podkładem i dobrze rozetrzeć a przecież nie o to chodziło!
-nie zauważyłam żadnej poprawy stanu skóry!
-za drogi jak na takie rezultaty!
Zawiodłam się na nim, jakością można go porównać do podkładów za 15 zł!
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1/3 podkładu
Używałam tego podkładu ubiegłej zimy i byłabym zadowolona gdyby nie to, że nie potrafiłam znaleźć dla siebie odpowiedniego odcienia. Zakupiłam nr 200 ale był dla mnie za ciemny jakby pomarańczowy dla porównania teraz używam podkładu również marki rimmel lasting finish nr 200 a kolor jest cudny.
Więcej zastrzeżeń nie miałam do tego produktu, gdyż dobrze nawilżał skórę, dobrze się rozprowadzał i przyzwoicie krył. Oglądając zdjęcia z okresu świątecznego nie mogę się nadziwić jaką piękną cerę miałam używając tego podkładu. Na szczęście ten którego używam spełnia moje oczekiwania więc nie mam żalu, ale być może kiedyś zakupię ponownie renew&lift tak dla odmiany ale wtedy strzelę w inny odcień
Używam tego produktu od: zima 2010/2011
Ilość zużytych opakowań: 1 normalne
W sumie nie wiem dlaczego kupiłam ten podkład, chyba poszłam na żywioł i to się na mnie zemściło.
+wygodna aplikacja (pompka)
+przyjemny zapach
+bardzo wydajny
+filtr 15 jak najbardziej na tak
+/-krycie średnie (ale tego producent nie obiecuje)
-ciemniał na skórze
-po kilku godzinach ścierał się
-bardzo podkreślał suche skórki i pory
-włazi między zmarszczki
-daje efekt maski, nawet przy niewielkiej ilości i dobrym roztarciu
-ja nie zauważyłam żadnej poprawy stanu skóry, żadnego rozpromienienia
+pod koniec opakowania bardzo ciężko wydobyć resztki produktu.
Ogólnie nie polecam, za podobną cenę można dostać lepsze podkłady
Używam tego produktu od: Pół roku
Ilość zużytych opakowań: Jedno
Nie mam oznak starszenia, jednak stosuje ten fluid, ponieważ jak żaden inny nie sprawia , że cera wygląda tak świeżo i promiennie.
Pamiętam, jak kilka lat temu go odkryłam i użyłam po raz pierwszy, kilka osób powiedziało mi tego dnia, że wyglądam inaczej i mam bardzo ładną cerę :)
Używam go juz kilka lat i jestem bardzo zadowolona.
+ dobra konsystencja
+ w miare trwały
+ ,,odświeża\'\' cere
+ wydajny
+ małe podrażnienia kryje. Jednak nie zaliczyłabym go do podkładów mocno kryjących. Mnie potrzebny jest jeszcze korektor.
- cena. Ja kupuje go zawsze drożej.Ok.39 zł.
- mógłby mocniej kryć
Ogólnie polecam.
Używam tego produktu od: 3,5 roku
Ilość zużytych opakowań: bardzo dużo.
Mimo, iż mam młodą cerę kupiłam ten podkład i się nie zawiodłam :).
* świetnie dobrany odcień
* dobrze matował strefę T
* kryje pojedyncze niedokonałości
* nie zatyka porów, jest lekki
* twarz była po nim delikatna, aksamitna!
Byłam z niego bardzo zadowolona :)
Minusem był flakonik, a raczek aplikator... Kiedy podkład zaczął się kończyć bardzo ciężko było wydobyć podkład!
Używam tego produktu od: Ponad roku temu
Ilość zużytych opakowań: Jedno
Używałam go kiedyś bardzo długi czas, teraz co prawda zmieniłam podkład , ale ten jak dla mnie jest również bardzo dobry .
Kolor był idealnie dopasowany do mojej cery , ładnie kryje , matowi i wyrównuje koloryt twarzy . Cedra jest po nim promienna i świeża .
Ma wygodny dozownik i jest bardzo wydajny :)
Używam tego produktu od: 3 lat
Ilość zużytych opakowań: 3 całe
Podkład ma bardzo przyjemną konsystencję i łatwo się rozprowadza. Mam odcień 301 i na mojej buzi daje bardzo naturalny efekt. Niestety latem przy użyciu kremu nawilżającego, filtra i tego podkładu moja twarz niesamowicie bardzo się świeci i bez odrobiny pudru strach wyjść na ulice.:P Krycie ma całkiem niezłe i moim zdaniem wcale nie jest ciężki. Dużym minusem jest to, że nie jest wystarczająco trwały zwłaszcza na nosie. No ale...lubię go i chyba będę do niego wracać. :D
Używam tego produktu od: 4 miesięcy.
Ilość zużytych opakowań: jedno.
Ładnie kryje, ma bardzo przyjemny zapach i poręczne opakowanie. Jedyne co to jak dla mnie konsystencja jest za rzadka. Fakt, jest trochę ciężki, ale da się przeżyć.
Skóra się troche świeci, ale mi to nie przeszkadza zbytnio, bo nie jest to jakieś mocne świecenie.
Edit.-Odejmuję gwiazdkę, bo po pewnym czasie strasznie zapchał mi buzie i z wyleczonego prawie trądziku zrobiła mi się istna plaga wyprysków...
Mam to szczęście, że cieszę się cerą normalną, więc mogę pozwolić sobie na tak tłusty podkład jak ten. Nie jest najgorszy, ale jak na taką cenę, nie dziwię się, że wielu osobom on nie pasuje. Po przypudrowaniu z tłustością nie ma tragedii, ale bez pudru twarz strasznie się świeci (ja muszę zresztą poczekać trochę aż wyschnie zanim nałożę puder, żeby nie przykleił mi się plackami do twarzy ;p). Jego plusem jest zapach, krycie i wydajność, ale mimo wszystko nie polecałabym go jakoś szczególnie, tym bardziej, że sama mam co do niego mieszane uczucia.
Używam tego produktu od: roku
Ilość zużytych opakowań: 2 słoiczki
Jest strasznie tłusty. Skóra potwornie się po nim błyszczy, podkład spływa i zatyka pory. Do cery mieszanej zdecydowanie nie polecam. Poza tym brudzi ubrania. Generalnie zero plusów ;/
Używam tego produktu od: 2 miesiące
Ilość zużytych opakowań: 1/2