Pantene Pro-V Proste i Gładkie, Szampon

• 15 lutego 2012 o 20:04
    nie za bardzo
    Nazwa szamponu brzmi proste i gładkie.A mimo sumiennego uzywania butelki w dużym wymiarze niestety moje włosy nie były ani proste ani gładkie.Było po prostu umyte i oczyszczone z reszty kosmetyków stylizacyjnych.A miał prostować.Jestem zawiedziona.Na plus mogę dać jeszcze to,że nie wywołał łupieżu Używam tego produktu od: 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    v-x-n
    15 lutego 2012 o 18:11
    taki sobie, więcej do niego nie wrócę.
    + ładny zapach + poręczne opakowanie + kremowa, dość gęsta konsystencja +/- jak dla mnie za mocno się pieni +/- wydajność: szampon ten nie jest zbyt wydajny, kończy się o wiele szybciej niż inne znane mi szampony. Dla mnie osobiście to plus, bo lubię testować nowości i dzięki słabej wydajności nie będę się męczyć w nieskończoność z wykończeniem opakowania - przez otwór łatwo jest wylać za dużo produktu - dostępność (wycofany) - dość wysoka cena jak za taką jakość i wydajność Jeżeli chodzi o wygląd włosów po użyciu, to sama nie wiem co napisać. Według mnie ten szampon ani nie wygładza, ani tym bardziej nie prostuje. Włosy nie są jakoś wybitnie miękkie czy błyszczące, ot, wszystko jest przeciętne. Zdarza mi się używać go bez odżywki, jeżeli nie myję włosów agresywnie, to nie mam problemów z rozczesywaniem, bo szampon sam w sobie nie plącze włosów jakoś wybitnie. Są dwie rzeczy, których nie lubię w tym szamponie: 1. przede wszystkim obciąża włosy. Nawet przy sporadycznym stosowaniu włosy są przyklapnięte, nie mają objętości. Myję włosy rano, a już pod wieczór wyglądają nieświeżo - normalnie mogę myć włosy co dwa dni, ale z tym szamponem codzienne mycie to standard. To chyba przez silikony w składzie, gdy myłam tym szamponem włosy codziennie, to po 4-5 dniach wyglądały koszmarnie (tzn. czas, podczas którego wyglądały świeżo z każdym dniem stosowania się skracał, włosy z dnia na dzień były coraz bardziej obciążone). 2. Mam wrażenie, że ma negatywny wpływ na włosy jeżeli chodzi o podatność na układanie. Włosy są bardziej niesforne, gorzej się układają (tzn. ciężej mi je wyprostować gdy używam prostownicy, a jak nie prostuję, to nie skręcają się w ładne fale i loki, tylko wyglądają jak niesforna szopa). W mojej opinii jest to całkiem przeciętny szampon, nie zagości więcej na mojej półce. Może u kogoś, kto walczy z puszeniem się włosów się sprawdzi, dla mnie się nie nadaje i na pewno nie kupię ponownie. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 20 listopada 2011 o 14:02
    Średniak.
    PLUSY - włosy się nie puszą - włosy są gładkie, lśniące i bardzo miękkie - nie plączą się - szampon nie jest drogi MINUSY - włosy nie są proste - włosy są lekko obciążone Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: jedno
    Dorsz
    9 stycznia 2011 o 14:42
    ma swoje plusy i minusy
    Mam puszące się włosy, więc lubię testować kosmetyki typu "Proste i gładkie". Dlatego też wybrałam ten szampon. Na początku byłam zachwycona. Niewielka ilość szamponu wystarczyła, aby porządnie umyć włosy ( bardzo dobrze się pieni). Włosy po umyciu były mięciutkie, bardziej zdyscyplinowane i wygładzone - o puszeniu się nie było mowy. Jednak po dłuższym stosowaniu tego produktu włosy zaczęły się szybciej przetłuszczać, były obciążone i matowe, zupełnie bez energii (nawet od razu po umyciu). A muszę dodać, że nie stosuję raczej kosmetyków stylizujących, a odżywki nakładam tylko na końcówki. Po zmianie szamponu na inny (Garnier Naturals) sytuacja się poprawiła.Tak więc polecam ten szampon, ale osobom z przesuszonymi włosami, ponieważ bardzo obciąża. Ja wolę jednak szampony o mniej chemicznym składzie.
    Magda..
    7 listopada 2010 o 16:09
    mój typek:)
    Mimo, że nie przepadam zbytnio za tą marką ten szampon przypodobał mi się + wydajny, mała ilość starcza aby porządnie umyć włosy + bardzo dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy + włosy nie są tępe, a miękkie i się dobrze rozczesują + ładnie pachnie