Elmex Aronal Forte

• 1 września 2011 o 9:23
    Czyści na błysk
    Paste kupiłam w Niemczech. Ponieważ od dawna jestem wierna Elmexowi, postanowiłam spróbować czegoś z tej półki. Noszę aparat ortodontyczny i moje zęby muszą być starannie czyszczone. I ARONAL się spisuje świetnie- przyjemnie miętowo smakuje, i w połączeniu z dobrą szczoteczką pomaga zlikwidować osady nawet między zębami i metalowymi częściami aparatu. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 8 grudnia 2009 o 12:30
    OK
    Bardzo lubie pasty elmex i dlatego skusiłam sie na ich kuzyna pastowego. Kupiłam na allegro, poniewaz w Polsce jest chyba nieosiagalna. Niestety ten okazał się pasta jak każda inna, przeszkadzał mi bardzo mocno miętowy smak, a właśnie to w elmexie cenie ze smak jest bardzo delikatny, pozatym cena jest dość wysoka a efekt nie jest jej wart. Mam wrażenie że Aronal nie czyści tak dokładnie jak elmexa to główne zadanie pasty. Pozatym wcale jak dla mnie nie sa odczówalne zachwalane mikroperełki, oraz to ze ma ochranac dziasła. U mnie lepiej sie sprawdza mimo wszystko elmex i jej będe wierna! Ja więcej jej nie kupie ze względu na jej niedostepność a nie jest warta przepłacania na all. Używam tego produktu od:2 miesięcy Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1
    biarr
    11 listopada 2009 o 15:00
    idealny do wrażliwych zębów
    idealny w parze z elmexem tak tez jest sprzedawany w Niemczech (cena ok4,6EUR za elmex czerwony plus aronal) uzywany tylko rano zawiera witamine A, która powoduje ze wrazliwe zeby nie krwawia ( w trakcie uzywania aronalu nigdy mi sie to nie zdarzylo) ma bardziej wyrazisty smak niz elmex czuc "slaba miete" godny polecenia szkoda ze niedostepny w Polsce tym batrdziej ze cena porownywalna z cenami past elmex w PL. Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań:w trakcie 3
  • 24 czerwca 2009 o 16:44
    Ideał
    Przygodę z Aronalem rozpoczęłam po przeczytaniu wielu pochlebnych opinii i nie żałuję zakupu. Jest to jedna z najlepszych past, jakie miałam okazję używać. Posiada mikroskopijne drobinki, delikatnie usuwa płytkę nazębną, wybiela. Robi to jednak w sposób nieagresywny, w odróżnieniu do dostępnych na polskim rynku past, które zawierają niszczącą/rysującą szkliwo sodę. Aronal zauważalnie poprawia stan dziąseł, nie krwawią podrażnione szczoteczką. Używam jej w duecie z Elmexem przeciwpróchniczym (Aronal rano, Elmex wieczorem) Taka kombinacja sprawdza się świetnie w profilaktyce przeciwpróchniczej. Ma mocno miętowy, odświeżający smak. Używana regularnie zaoszczędzi pieniędzy na leczenie zębów, dlatego warto poświęcić czas na jej zdobycie, choć mam nadzieję, że producent w końcu wypuści ją i na polski rynek.Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 3
    Kleopa
    26 grudnia 2008 o 19:22
    Super glanz :-)
    Od dawna zbierałam się aby ocenić tę pastę. Jest trochę czasu więc do rzeczy. :-) Aronal Forte to najlepsza jak dla mnie pasta do zębów, używam też OdolMed3 Extreme Gel. Niestety w naszym kraju obydwie niedostępne (nawet na allegro), ale od czego są apteki internetowe za miedzą. ;-) Pasta Aronal delikatnie wybiela zęby, naprawdę dba o dziąsła - kiedyś zdarzały mi się problemy z dziąsłami - stany zapalne, a od kiedy jej używam systematycznie (wcześniej jak mi się udało ją kupić przy okazji wyjazdu) to problemów z dziąsłami nie mam. Najbardziej co mnie cieszy to fakt, że dzięki tej paście skończył mi się problem z nadwrażliwością zębów (przechodziła mi ta nadwrażliwość po Sensodyne ale tylko wtedy kiedy jej używałam a potem nadwrażliwość wracała, Sensodyne jest droga a z dziąsłami i tak miałam problemy). Bardzo lubię pastę Aronal zwłaszcza gdy umyję zęby po śniadaniu. Zostawia taki superancki glanz na zębach, po prostu się czuje, że zęby są dobrze umyte. W ciągu dnia kiedy w pracy nie mam możliwości po posiłku umyć zębów to i tak Aronal działa, bo nie zbiera się tak dużo płytki nazębnej. Wystarcza mi w takich razach guma do żucia OdolMed3 i jest tak jakbym umyła zęby ponownie Aronalem. :-) Aronal faktycznie wybiela zęby, nie dopuszcza do powstawania kamienia nazębnego, usuwa przebarwienia z herbaty czy kawy ale nie w tak drastyczny sposób jak to robią inne pasty, że wypłukują również plomby i szkliwo a u mnie powodują nadwrażliwość zębów. Pastę kupuję systematycznie w jednej z niemieckich aptek internetowych, tam kosztuje ona na dzień dzisiejszy 7 zł 49 gr za tubkę 75 ml (płacę w złotówkach) natomiast w komplecie z Elmexem ok.14 zł. Przy okazji wyjazdów zawsze się w nią zaopatruję w DM (Drogerie Markt), bo są czasami promocje więc bywa jeszcze taniej. Aronal faktycznie stanowi doskonałą parę do Elmexa. Rano Aronal a wieczorem Elmex a kiedy nie ma możliwości w ciągu dnia umyć zębów to posiłkuję się gumą OdolMed3. To wszystko jakoś tak się uzupełnia czego efektem są czyste zęby i świeży oddech. :-) I ten zestaw naprawdę działa. U dentysty bywam systematycznie (wszystkie zęby mam swoje, wiadomo poplombowane ale te plomby tylko w trzonowcach, stanów zapalnych dziąseł brak, kamienia nazębnego brak, przebarwień brak) ale na szczęście jak na razie przez ostatni rok tylko do kontroli i oby tak dalej. :-) Aronal Forte używa też systematycznie moja siostra - alergiczka oraz moja córka - lat 18 i do tej pory nie ma ani jednej plomby a jest astmatykiem i używa wziewów, po których należy umyć zęby porządnie aby osad nie pozostał, więc skuteczność Aronalu o czymś świadczy. :-) Smak pasty jest przyjemny, miętowy, w język nie piecze, nie podrażnia co przy niektórycn pastach mi się zdarzało. Szczerze polecam chociaż u nas niedostępna ale z tą dostępnością można sobie poradzić. Zdrowie jest najważniejsze. Używam tego produktu od: nie pamiętam od kiedy, dłuuugo Ilość zużytych opakowań: duuuuuużo :-)