Max Factor Colour Perfection Eyeliner (Kredka do powiek)

• 14 lutego 2013 o 13:25
    Bardzo dobra twarda kredka
    Bardzo polubiłam ta kredkę ze względu na jej twardość. Jestem zwolenniczką subtelnego makijażu do pracy, a dzięki tej kredce mogę "stopniować" jej intensywność: jedna kreska do pracy, 2-3 na imprezę wieczorem. Jej kolor nie jest bardzo intensywnie czarny i nie pozostawia grubej kreski jak to miękkie kredki mają w zwyczaju. Ja akurat takich nie lubię, bo potem i tak muszę je rozcierać, przez co ją marnuję. Jest trwała, utrzymuje się na powiece przez cały dzień, nie odbija się, nie spływa. Polecam osobom które lubią twarde, nie za intensywne kredki. BTW niestety ostatnio zniknęła ze sklepów :( Pozdrawiam gorąco :)
  • 22 kwietnia 2012 o 15:11
    Świetna trwała kredka.
    Długo czekałam z recenzją, by być w pełni pewna swojej oceny. Po roku stosowania wiem, że ta kredka nie zawiedzie naszych oczekiwań. Niestety z tego co widzę, a raczej nie widzę jej w sklepach, także może ciężko ją obecnie dostać. A szkoda. Zalety: + trwałość: wytrzymuje długo, pod koniec dnia mamy efekt delikatnego smokey eyes + kolor czarny można stopniować od szarości po głębszą czerń + temperówka na końcu kredki + nie jest za miękka, ale można nią pomalować górne powieki + wydajność: kredka starczy nam na długo +/- Nie utrzymuje się za długo na linii wodnej. Nie uważam tego za wielką wadę, bo do tego służą miękkie kredki. +/- Ciężko utrzymać cieńki rysik, ale tak często bywa z kredkami wysuwanymi Minusy: - opakowanie mogłoby być lepsze, mam wrażenie że kredka się rozpadnie Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 5 stycznia 2012 o 9:45
    Gdzie jesteś?
    Nie wiem co się stało z tą kredką, nie jestem jej w stanie od pewnego czasu kupić, poznikała z wszelkich stoisk Max Factora... Co do kredki to jak już można się domyślić po wstępie byłam jej wierną fanką i była to zdecydowanie najlepsza kredka jakiej przyszło mi używać. Łatwe, precyzyjne malowanie i genialna trwałość! Pierwsza kredka, która nie rozmazuje się po kilka godzinach! Minimalnie lepsza jest tylko słynna avonowa Super Shock, a co ciekawe ich ceny wcale się tak bardzo nie różnią jak można by myśleć... Warto przypomnieć, że kredkę tego typu trzeba zawsze starannie zamykać. Zdarzyło mi się, że nie domknęłam zakrętki i rano przestała pisać (wyschła). Wtedy jedynym ratunkiem jest ją ułamać. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jedno i ciągle szukam
  • 28 sierpnia 2011 o 15:26
    Świetna
    Bardzo dobra kredka, kupiłam ją z powodu ocen na wizażu i się nie zawiodłam. Jest trwała, nie odbija się na górnej powiece, cena niska jak na jakość. Jedyny minus to to, że nie da się jej rozcierać, bo bardzo szybko zasycha. Używam tego produktu od: 1 rok Ilość zużytych opakowań: 2 kredki
  • 27 kwietnia 2011 o 15:02
    Bardzo dobra
    Bardzo przypadła mi do gustu ta kredka - jest stosunkowo trwała, ładnie i precyzyjnie maluje oczy, niedroga. Ma intensywny, nieblaknący kolor. Plusy: - Precyzyjna - łatwo namalować nią kreskę o dowolnym kształcie, dość miękko się rozprowadza; - Trwała - przy wodoodpornym tuszu nawet struga wody podczas ulewy nie zniszczyła mi makijażu; - Raczej nie robi efektu ksero, przy moich opadających powiekach jednak czasami zdarza się lekko pobrudzić - łatwo wtedy zebrać nadmiar kosmetyku patyczkiem; - Posiada kilka podstawowych kolorów, łatwo wybrać coś dla siebie; - Jest wydajna, w wygodnej "wykręcanej" formie; - Posiada mini - temperówkę; - Niska cena; Minusy: - Konsystencja jest nieco "smolista" i gęsta, przez co trudno uzyskać delikatny, rozmyty efekt, czasami tworzy przerywaną linię w miejscach gdzie skóra jest nierówna - to także wada wynikająca ze zbyt "zwartej" konsystencji; - Producent oszczędził na opakowaniu - tandetny plastik, napis się ściera - mnie jednak bardziej zależy na zawartości :) Sądzę, że warto ją wypróbować - powinna większości przypaść do gustu. Raczej kupię ponownie, kusi mnie kolor oliwkowy. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwszą