Buna Aloes, Krem nawilżający do cery suchej i wrażliwej na dzień i noc

• 5 marca 2020 o 15:05
    Raczej nie polecam...
    Mam cerę mieszaną (suchą na policzkach i żuchwie, zbyt przetłuszczająca się w strefie T). Dodatkowo jest ona wrażliwa i naczynkowa. Ten krem kupiłam, ponieważ bardzo lubię kosmetyki z aloesem. Ma on żelową konsystencję, szybko się wchłania. Nie uważam, aby nadał się dla cery suchej, która potrzebuje sporego nawilżenia, bo jest po prostu za lekki. Opakowanie to plastikowy, zakręcany słoiczek. Raczej nieporęczny i niehigieniczny... Nie cierpię takich opakowań, ale chciałam bardzo krem z aloesem... więc mam... przeciętniaka, który w niczym nie pomaga, ale też nie szkodzi. Nie kupię ponownie.
    Wady:
    • opakowanie (nieporęczny i niehigieniczny, plastikowy, zakręcany słoiczek),
    • nie działa.
  • 22 października 2019 o 8:56
    Taki zwyklaczek.
    Krem ten kupiłam spontanicznie, po skończeniu się mojego ulubionego. Zachęciła mnie niska cena i aloes w składzie. Kremu używałam na co dzień pod makijaż. Mam cerę mieszaną, z przetłuszczająca się strefą T. Plusy: *jest fajny pod makijaż – szybko się wchłania, nie waży się na nim puder ani podkład *lekko nawilża skórę *nie zostawia tłustego filmu *ma lekką konsystencję *nie podrażnia, nie uczula *cena Minusy: *nie robi ze skórą nic – daje uczucie nawilżenia na chwilę i skóra o nim zapomina *mnie po czasie niestety pozapychał… Niby nie jest zły, ale jest taki nijaki. Nie wrócę do niego – ja mimo wszystko oczekuje czegoś więcej od kremu do twarzy.
    Drogeria Natura
  • 28 marca 2019 o 17:59
    Zwyklak
    Krem ot taki sobie, bez szału. Owszem nawilżał, i to co było super to szybko się wchłaniał. Ale niestety był jeden znaczny problem, na mojej zazwyczaj gładkiej twarzy co rusz wyczuwałam jakieś grudki i kropki, po pewnym czasie zorientowałam się, że to wina tego kremu, a ostatnio się upewniłam zmieniając krem i na twarzy nie znajdując wyprysków. Nie mam problematycznej cery, wręcz przeciwnie, poza nawilżeniem i odżywieniem nie potrzebuje ona nic więcej, a jednak znalazł się krem który się z nią nie dogadał, ten fakt pomimo wcześniejszych plusów, dobrej ceny i składu skreśla go u mnie całkowicie.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • szybkie wchłanianie
    Wady:
    • zapycha
    Drogeria Natura
  • 24 lutego 2019 o 13:20
    I tak i nie
    Używałam tego kremu przez ponad rok i przez ten rok lepszego nie znalazłam. Pomagał mi kiedy moja twarz wzywała ratunku,bo była przesuszona bądź miałam jakieś tam pryszcze...i nagle po tym roku moja cera przestała go chyba tolerować. Nie widzę już teraz po nim żadnego nawilżenia,mam wrażenie,ze zapycha bardzo,bo wciąż i wciąż mam jakieś niedoskonałości. W tym momencie używam go od wielkiego dzwonu,kiefy już naprawdę nie wiem czym się ratować, daje mu czasem szansę ....nie wiem czy kupię ponownie, bo wciąż szukam czegoś dobrego...
  • 13 grudnia 2018 o 12:15
    tak !
    Moja skóra zawsze i wszędzie potrzebuje nawilżenia, Atopia sprawia, że nie każdy krem nawilżający mi pomoże w nawilżeniu. Na ten krem trafiłam przez przypadek w aptece i kupiłam za parę groszy. Strzał w dziesiątkę ! Od tego czasu zużyłam już 3 opakowania. Używam go także na dzień. Oczywiście od czasu do czasu moja skóra nie potrzebuje tak mocnego nawilżenia, wtedy używam innego kremu, ale ten zdecydowanie warto mieć pod ręką. Nie uczula. U mnie nadaje się również pod makijaż.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • brak reakcji uczulającej
    Wady:
    • brzydkie opakowanie - ale za taką cenę...nie można wymagać cudów ;)