Ziaja Anno d'oro, Krem na noc redukujący zmarszczki (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 20 maja 2018 o 21:38
    Może być
    Bardzo dobry krem na zmarszczki. Kupiłam go na próbę choć nie mam jeszcze 40 lat. Jest to krem lifyingujacy o silnym działaniu. Zużylam połowę opakowania ale sądzę że sięgnie po jeszcze. Używam go tylko na noc2 - 3razy w tygodniu gdyż mam wiele produktów ziaji o stosuje he zamiennie. Krem jest lekko tłusty. Zostawia film na twarzy. Skóra jest miło napięta rano. Zapach jak zapach nic specjalnego. Dla mnie wszystkie kremy Ziaji nie mają zbyt bogatych walorów zapachowych. Jednak daje to na plus że nie są zbyt chemiczne. Nie jest to jednak hit że względu na konsystencję. Ja mam tłustą cerę z łatwo zalychajacymi się rozrzerzonymi porami.
    Zalety:
    • działanie przeciwzmarszczkowe
    • wiarę się wchłania
    • nie uczula
    • można stosować dla tlustych cer ale na noc
    Wady:
    • tlusty-
    • zostawia tłusty film
  • 21 lutego 2017 o 18:06
    Troche tak , troche nie...
    Plusy: + ladne opakowanie + przyjemny zapach + nawilza + bogata konsystencja + nie zapycha + nie uczula + wydajny + dobra na zimowe noce Minusy: - pozostawia skore lepka - dlugo sie wchlania - ozostawia tlusty film - nie dokonca widze wygladzenie zmarszczek ( mimicznych) - trzeba uwazac w okolicach oczu , szczypie
  • 29 marca 2014 o 13:46
    Świetny krem z jedną upierdliwą wadą
    Szczerze mówiąc, kupiłam ten krem dzięki pozytywnym recenzjom na Wizażu oraz magicznemu słowu, które znalazłam na jego opakowaniu - KREM O BOGATEJ , TŁUSTEJ FORMULE. Ostatnio zdałam sobie sprawę, że choć półki drogerii uginają się od kremów, to znalezienie dobrego kremu tłustego lub półtłustego graniczy z cudem. Dzięki Ziai Anno doro ten cud się spełnił. Krem jest dla mnie lepszy niż kilka ostatnio używanych kremów od Vichy przez Loreal na Dermedicu Regenerist za 70 złotych kończąc. Krem ma dość specyficzną konsystencję. Jest bardzo rzadki, więc wydaje się, że nici z tej tłustej osłony i można nałożyć na twarz solidna porcję. Nic bardziej mylnego - po rozsmarowaniu krem natychmiast pokazuje swoje swłaściwości - jest tłustawy, bogaty, skóra świeci się przez 20 do 30 minut. Wchłania się bardzo dobrze, skóra po trzech dniach używania jest świetnie natłuszczona (wreszcie!), nawilżona, ukojona ( żadnych podrażnień) i po prostu ładnie wygąda. Używam go na noc, choć zdarza się też na dzień - wprawdzie nie ma filtra, ale jego odpowiednik na dzień nigdzie nie jest opisywany jako tłusty, a właśnie o to mi chodziło w wypadku kremu. Czy ma wady? Niestety, tak. Ma straszny zapach, przypominający połączenie zapachu drewnianych wiórow w stolarni i kleju rozsmarowanego na tekturze. Paskudztwo. I niewątpliwie ten zapach funduje mi poważny problem: jeśli krem położy sie zbyt blisko oczu, zaczynają piec, szczypać, pojawia się efekt piasku w oczach i ogólne podrażnienie. Staram się omijać te okolice, ale przy takiej konsystencji łatwo o przesunięcie się kremu w nocy, a w dzień zdarza mi się zapomnieć i potzreć oko...A wtedy, kilka godzin udręki gotowe. Gdyby nie to, byłby kremem wybawicielem. Zaznaczyłam, że nie wiem, czy kupię ponownie, bo łudzę się, że Ziaja wypuści jeszcze coś przypominajacego biolipidową Calmę HCL.
  • 28 grudnia 2010 o 19:25
    bardzo dobry
    Uważam,że jest to jeden z lepszych kremów, jakie dotychczas testowałam.Wciąż powracam do niego, bo nie zapycha,nawilża, działa przeciwzmarszczkowo, szybko się wchłania. Ma dość przyjemną konsystencje, zapach, CENĘ. Używam tego produktu od: od roku Ilość zużytych opakowań: 1 opak
    yd79
    30 kwietnia 2010 o 22:44
    dla mnie swietny!
    bardzo dobry krem w prawdzie nie dla mojego przedzialu wiekowego jak pisze na opakowaniu,ale skusiałam sie na niego:):)dla mnie bardzo dobry ,faktycznie niwluje zmarszczki,wygładza,bardzo dobrze nawiza,koi,nie zapycha co sie czsto zdarza przy tłusciejszych kremach,nie pozostawia tłustej warstwy,bardzo dobrze sie wchłania.nie wiem co tam powinien jeszcze robic :) natomiast moja cera czuje sie bardzo komfortowo po jego zastosowaniu:)bardzo przyjemny produkt:) Używam tego produktu od:miesiaca Ilość zużytych opakowań:w trakcie 1