Synergen Gesichts-Wasser Antibakteriell (Tonik antybakteryjny)

• 8 września 2013 o 8:02
    ratunku!!!
    Nigdy nie miałam "szcęścia" trafic na nic gorszego. - śmierdzący i chemiczny zapach sprawia, że chce się nim raczje przetrzeć umywalkle niż twarz - efekt szczypania przy przecieraniu twarzy - alkoholowy co nakręca błędne koło nasilania wypryskób, bo skóra próbuje sie sama z siebie nawilzyć - ściaga skórę i wysusza, przez co cięzko jest nałożyc makijaż Nigdy więcej!!!
  • 11 lutego 2013 o 18:04
    Może być na strefę T
    Całkiem niezły tonik, oczyszcza cerę, matuje ją na długo. Ale używam go do mojej tłustej strefy T ze skłonnościami do trądziku. Nie odpowiada mi jego zapach... Po prostu brzydki, z domieszką alkoholu. Lekko ją wysusza, dlatego nie stosuję na całą buzię. Polecam dla problematycznej cery. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie
  • 4 sierpnia 2012 o 15:47
    koszmarny
    Potrzebowałam toniku antybakteryjnego do twarzy i pleców. Wybrałam ten - kierując się głównie niską ceną. Niestety wybór okazał się totalną porażką. Plusy: - niska cena Minusy: - mocny dziwny i nieprzyjemny zapach (coś jak najtańsza męska woda kolońska) - bardzo wysusza skórę - zostawia nieprzyjemny zapach na skórze - po kilkakrotnym zastosowaniu powoduje łuszczenie się skóry - powoduje jeszcze większe błyszczenie skóry (wysoko w składzie alkohol który wzmaga produkcję sebum) - może podrażniać - nie polecam do cer wrażliwych i naczynkowych - nie zwalcza pryszczy -po użyciu bardzo ściąga skórę Radzę omijać z daleka, nie dajcie się złapać na niską cenę... Nie lubię wyrzucać całych kosmetyków do koszą więc używałam go do do przemywania pleców (męczyłam się kilka miesięcy aby zużyć) Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 op.
  • 28 czerwca 2012 o 17:56
    dobry.. do czasu
    Tonik sprawdzał się b.dobrze w moim przypadku. Dobrze oczyszcza. Wągrów może nie usuwa ale je bardzo rozjaśnia. Nad zapachem, opakowaniem itd nie będę się rozwodzić, gdyż nie ma to dla mnie najmniejszego znaczenia. DZIAŁA i to jest ważne. Używam go b.często w ciągu dnia, a nie tylko rano i wieczorem i efekty widziałam już PO NIECAŁYM TYGODNIU. Co prawda w sklepie powiedziano mi, że niebieskie SYNERGENY są linią męską (?) ale nie odstraszyło mnie to przed zakupem. Używam go razem z peelingiem z tej samej serii i kosmetykami innych firm. niestety jestem zmuszona odjąć mu punktów. Po ok pół roku uczulił mnie. Nie wiem dlaczego, ale zdarzyło mi się kilka razy mieć po nim czerwoną, gorącą , szczypiącą skórę :o Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1,5
    Lck
    26 czerwca 2012 o 17:59
    Do zniesienia tylko punktowo
    Skuszona ceną kupiłam ten tonik. \\nSkóra szczypie, jest zaczerwieniona, wysuszona a poprawy w likwidacji pryszczy czy wągrów nie ma. \\n \\nDobry jedynie w stosowaniu punktowo (np. patyczkiem kosmetycznym) na ropne pryszcze- zawarty w nim alkohol dobrze dezynfekuje. \\n \\nJednak jest to zbyt mało by warto było go kupić drugi raz.